Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przejdzie mi. Sprzedam zboże i kolejny rok o turze nie pomyślę😁.

Na razie okres spoczynku się zbliża to i natłok głupich pomysłów.

Opublikowano

@Mariusz (ZDUN) przeglądałem fb i zauważyłem że fan page rolnicza pasja rolnicze życie reklamuje sklepmaniek twoimi zdjęciami "remonty ciągników tylko ze sklepem maniek" 

Opublikowano (edytowane)

Mi się wydaje ze najlepiej kupić maschio,włochy znają się na przekładniach,robią przednie napędy i działają dobrze,ja mam maschio i nie narzekam i ani razu nie robiłem a podobno idą jakieś specjalne uszczelniacze i są drogie,jest jeszcze jedna sprawa, nigdy nie może to stać na zębach tak jak zimą,trzeba podłożyć pieńki bo podobno się to psuje jak stoi dłuższy czas na zębach,cieknie.Ludzie podobno jak sprzedają to dodają jakiś doktorów uszczelniaczy aby sprzedać,trzeba zwracać szczególną uwagę na wycieki.Choć tam olej idzie w85/140

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

No pewnie ze na odwrót.To tak jakbym oglądał love Rosja.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

a co za różnica jak tam tylko siatka jest ?

4 godziny temu, Roxer napisał:

Co myślicie o tej cenie? Chodzi mi głównie o agregat aktywny, którego jeszcze nigdy nie miałem.

też nie miałem to z przezorności kupiłem samą bronę 3 m ale zepsutą za 3 tyś , za cześci dałem drugie 3 tyś , no i robocizna własna , 

Uszczelniacze jak w każdej drogie bo te specjalne jak symerringi z filcem , wymieniałem to jeden ok 80-100 zł , łożyska już tańsze bo po 30-40 zł , no i przekładnie górną nową bo ona uszkodzona była  , 

Ogólnie to nie patrz za bardzo na markę jak już to o dostępność używanych części , bo 1000 czy nawet 3000 zł za nowe  koło zębate to sporo ... 

Na sucho sprawdzić czy lekko bez szarpnięć i przeskoków chodzi najlepiej wszystkie wirniki po kolei no i górną przekładnię . Zęby też kosztują ale to najmniejszy problem do wymiany i zakupu.

A kupiłem bronę Unii pierwsze wypusty to się okazało że to brevegierli , każde koło w środku podpisane tak i pod spodem tależe od zębów , na zdjęciach z netu a jak kopia brevegirli ta unii

Opublikowano

Na mustanga kasą była a w oborze smród, brud i ubustwo ...

Przed chwilą, witejus napisał:

z czego się śmiać i kiedy?

Z całego filmu ;) co oni tam odwalają , chociaż tu i tak jeszcze jest spokój obejrzyj wcześniejsze filmiki... A to ciągnik obalą a to koło urwą 

Opublikowano
21 minut temu, Rolnik7343 napisał:

Na mustanga kasą była a w oborze smród, brud i ubustwo ...

Z całego filmu ;) co oni tam odwalają , chociaż tu i tak jeszcze jest spokój obejrzyj wcześniejsze filmiki... A to ciągnik obalą a to koło urwą 

I po co debili oglądać?

• Like 1
Opublikowano
9 godzin temu, Rolnik7343 napisał:

Młody wozi się mustangiem a w oborze krowy źrą kiszonki z błotem

I dobrze, radzą sobie. A nie jak większość rolników w oborze płytki, sprzęt za setki-miliony zł a jeździ astrą za 5tys a w domu okna z lat 80-tych :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v