Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, Pstrąg napisał:

Ja bym polecił firmę tolmet, mam brone talerzową i jestem mega zadowolony. Ewentualnie agro lift  wydaje się że robi też fajne agregaty.

https://m.olx.pl/oferta/case-international-1255-xl-1455-mechaniczny-CID757-IDC4Gs0.html#position=13&page=1

Ktoś chyba niedawno szukał takiego.

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Nie obejrzałem, ale to świadczy o jednym , zaczął tworzyć pod publikę. Skalkulował że opłaca się kupić , bo reklamodawcy więcej zapłacą jak wartość sprzętu. 

Gdyby kupił coś co pod zabytek podchodzi to tak.  Może by zarobił. A tak to nie chcę pisać o czym ten zakup świadczy.

Ale co on tym zareklamuje🤔

Opublikowano

Nic.  Może i gówno pokazać byłe wyświetlenia były, a te oznaczają reklamy i kasę dla twórcy 

Nie wiem po co to kupować. Spróbuj tym na pusto po mokrej trawie pod górkę ruszyć.

Opublikowano

Jeszcze raz pytam . Co tam fajnego ?

Nie wiem . Może i ja polubię , ale póki co to robi kretyna z siebie , tworząc stereotyp rolnika debila . Już wolałem Pawnica , czy jak mu tam . Było o niczym , ale normalnie .

Opublikowano (edytowane)

Tać to małe dziecko tylko w skórze 33latka.

Rowery motorynki i inne głupoty,takimi rzeczami zajmują się chłopcy 12letnie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, debrzyna napisał:

180 tys. subskrypcji

Młodych chłopców i dzieciaków w komórkach.

Nie daje oglądać tego dzieciom,zaraz słabsze wyniki w szkole.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

https://m.olx.pl/oferta/quad-4x4-przeprawowy-honda-trx-350-fourtrax-foreman-grizzly-kodiak-CID5-IDC3FW2.html#position=2&page=0

Panowie co powiecie o takim quadzie do gospodarstwa.? Z tego co czytałem na necie to mają dobrą opinię, od razu mówię że nie mam zamiaru szaleć i się podpisywać, za stary jestem na głupoty. Potrzebuje czegoś takiego do jazdy w pole na oględziny, czasem pociągnąć przyczepke z paroma workami zboża i do lasu rekreacyjnie.

Czy lepiej szukać jakiegoś chińczyka w cenie do 15tyś?

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano
3 godziny temu, Ursus932 napisał:

Kurde miałem dwa żuki , złomem się handlowało to ładne setki ton przewiozły ,to były czasy i kasa bez wielkiej roboty była 😏

pare razy jechalem zukiem- jesli to mozna nazwac jazda,

teraz na zlomie to bys interesu nie zrobil, na skupie 30gr za cienki, 50 za gruby, za samochody daja po 100-150 zl, te bardziej chodliwe-na czesci- i kompletne to najwyzej 500

Opublikowano

Ja do takich celów posiadam Yamahę Kodiak 400. W zupełności wystarczający, przydała by się jeszcze wyciągarka przy tym co pokazałeś np do pługu do śniegu na zimę super sprawa. Ja w chińczyka bym nie szedł. Taka Honda jak w dobrym stanie wytrzyma długie lata 

Opublikowano (edytowane)
26 minut temu, Pawelek998 napisał:

Ja do takich celów posiadam Yamahę Kodiak 400. W zupełności wystarczający, przydała by się jeszcze wyciągarka przy tym co pokazałeś np do pługu do śniegu na zimę super sprawa. Ja w chińczyka bym nie szedł. Taka Honda jak w dobrym stanie wytrzyma długie lata 

Nad Yamaha kodiak też się zastanawiam aczkolwiek honda jakoś bardziej przypadła mi do gustu.

https://m.olx.pl/oferta/quad-4x4-przeprawowy-yamaha-kodiak-450-grizzly-kawasaki-big-bear-tgb-CID5-IDC3Gfu.html

Ten też blisko mnie, na co zwrócić uwagę przy oglądaniu? Z początku chciałem Yamahe grizzly 700 bo kolega posiada i mega zadowolony ale strasznie trzymają cenę i nie mam zamiaru wydać na quada ponad 20 tyś.

@debrzyna 

Chodzi Ci o coś takiego??

https://m.olx.pl/oferta/quad-yanmar-850-diesel-4x4-homologacja-wyciagarka-alu-1730km-CID5-IDC4VdH.html#position=2&page=1

Dużo to pali, jak z częściami do takiego sprzętu? Raczej mało popularne te quady w Polsce, co Cię skłoniło do kupna?

Edytowane przez Rolnik_z_Podkarpacia
Opublikowano (edytowane)

Do silnika wiadomo nie wejdziesz a tak poza tym to opony bo nowe dobrej firmy kosztują sporo, luzy na łożyskach kół (szczególnie na tylnych), krzyżaki na wale ogólnie ciężko coś trafić zupełnie jak z autami czy ciągnikami ja szukałem prawie pół roku aż w końcu pojechałem prawie 300km po swojego a gościu sprzedawał bo chciał większego i kupił grizzly za ponad 20 tyś a za 3 miesiące dzwonił czy bym mu nie odsprzedał bo tego co kupił cały czas się sypie mówił że włożył prawie 10 tyś i kupa złomu. Ja swojego mam 4 lata i tylko oleje zmieniam i łożyska na przednich kołach ale to jest kwota ok 200 zł 

Ja mam model starszy niż ten co wstawiłeś

IMG_20190105_111425.jpg

Edytowane przez Pawelek998
Opublikowano
46 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

https://m.olx.pl/oferta/quad-4x4-przeprawowy-honda-trx-350-fourtrax-foreman-grizzly-kodiak-CID5-IDC3FW2.html#position=2&page=0

Panowie co powiecie o takim quadzie do gospodarstwa.? Z tego co czytałem na necie to mają dobrą opinię, od razu mówię że nie mam zamiaru szaleć i się podpisywać, za stary jestem na głupoty. Potrzebuje czegoś takiego do jazdy w pole na oględziny, czasem pociągnąć przyczepke z paroma workami zboża i do lasu rekreacyjnie.

Czy lepiej szukać jakiegoś chińczyka w cenie do 15tyś?

Jesli ma byc zarejestrowany w PL to w dowodzie musi miec ponizej 15kW.  Zamiast quada bardziej sprawdzi sie Suzuki Samuraj… utrzymanie bedzie tansze. Szybciej kupisz stary dobry traktor niz dobrego quada. Jak podepniesz pod quada przyczepke 200-300kg to bedzie stekal a na mokrym nie bedzie jazdy. Quad w rolnictwie to jedynie na folderach i reklamach. Swojego Grizzlaka sprzedalem, za drogi sprzet by wozic nim worki czy dogladac pola a na offroad nie mam czasu. Quady typu Kymco,Dinli, SMC do rekreacyjnej jazdy w zupelnosci wystarcza a w cenie 18 tys. kupisz nowke. 

Opublikowano
31 minut temu, Rolnik_z_Podkarpacia napisał:

Z początku chciałem Yamahe grizzly 700 bo kolega posiada i mega zadowolony ale strasznie trzymają cenę i nie mam zamiaru wydać na quada ponad 20 tyś.

W tej cenie nie kupisz dobrego grizzlaka… Nie pchaj sie w stare markowe sprzety,padnie skrzynia czy silnik i kilka tysiecy trzeba wylozyc. 

Jesli Interesuje Cie naped 2x4 to mam na zbyciu tego ze zdjecia.

quad-smc-jumbo-301.jpg

Opublikowano

I Suzuki Samuraj może być drogi w utrzymaniu jak będzie w fatalnym stanie 😊 quad fajna sprawa w rolnictwie ale nie do ciągnięcia przyczep po 300kg chociaż pociągnie tylko obowiązkowo napęd 4x4 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v