Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

W okolicy 1614 ciągnie zagnowe 5x40

Takie to się ciąga 1014.lub 4x52. Zależy kto ma jakie ziemie.

Co niektórzy niewiedzą co piszą,pół Polski ciągają ciągnikami 75-85km rynkowe zagonowe 4x40.A tu porównują 6cylindrówkę w turbo 155km do pługa 4x40.Już nie wspomne o marce pługa bo to ma wpływ ze dużo mniej mocy trzeba.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Na ciężkiej gliniastej to do'16 jest optymalny ten pług ,już widać że ma co robić

Opublikowano
1 minutę temu, Ursus932 napisał:

Na ciężkiej gliniastej to do'16 jest optymalny ten pług ,już widać że ma co robić

Ale takich ziem w Polsce ułamek.

Opublikowano

@kolo11 faktycznie gościa dobrze popieściło pod czapką. Taka cena i to jeszcze za 4514 tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju skoro to jest 4514 to dlaczego ma koła od 5314 ?

Opublikowano
21 minut temu, PRIMO napisał:

@kolo11 faktycznie gościa dobrze popieściło pod czapką. Taka cena i to jeszcze za 4514 tylko jedna rzecz nie daje mi spokoju skoro to jest 4514 to dlaczego ma koła od 5314 ?

Może to export??? One chyba na większych kołach były. No i w sumie to wyjaśniałoby nie-polskiego (chyba) tura

Opublikowano
9 godzin temu, leonardo111 napisał:

Też mam 1634 4 zsyncronizowaną chyba szybka jedzie 40km ,na razie sie nie wysypała, szczypka ile jedzie ten 1134.

około 40 km/h

13 godzin temu, Ursus932 napisał:

A z tą skrzynią miałeś jakieś problemy jak kolega pisze wyżej?

jeszcze nic nie musiałem poprawiać w skrzyni wymieniałem tylko olej  ciągnik u mnie przepracował 1100mth 

Opublikowano
5 minut temu, bratrolnika napisał:

Może to export??? One chyba na większych kołach były. No i w sumie to wyjaśniałoby nie-polskiego (chyba) tura

Całkiem możliwe że to expotr i nie tylko po TURze ale i po naklejce dilera na dachu kabiny (ostatnie zdjęcie)

Opublikowano (edytowane)

O co kłótnia ja na 10 ha mam Zetora 16145 i ursus c360. Nie powiem kupiłem Zetora za 35 tyś włożyłem nie więcej niż 4 tyś i lata jak szalony, teściu kupił JD 6610 za 70 tyś i w głupi komputer od podnośnika od razu dał 2 tyś, teraz za pompkę paliwa i pływak tysiac, głupi zawias drzwi 60 zł, a Zetor naprawiany za grosze i jaka moc  i pali mniej niż ten JD

Chociaż nie powiem wygoda na duuuuży plus na JD 😊😊

Edytowane przez Pawelek998
Dopis
Opublikowano

www.olx.pl/oferta/ciagnik-mccornick-mtx-165-mccornik-CID757-IDAcLom.html#97da35cb45

te ciągniki po tyle chodzą czy ten jest dziwnie tani 

Opublikowano

Zauważ że to cena netto, ale te ciągniki właśnie w granicach 100tyś chodzą przynajmniej z tego co na szybko zauważyłem wchodząc na olx

Opublikowano

trochę dziwne że ciągnik tej mocy z takiego rocznika można za tyle kupić 

Opublikowano

2 godziny temu, Wiesi0 napisał:

Co niektórzy niewiedzą co piszą,pół Polski ciągają ciągnikami 75-85km rynkowe zagonowe 4x40

Widziałem jak koleś ciągał agregat ścierniskowy 6 łap ursusem 914 i co z tego? Mógł spokojnie wyjść z ciągnika i kamienie zbierać taką szybkość miał a pole wyglądało jak by ziemniaki zasadził  . Orka pługiem na wyrost bez odpowiedniej prędkości to też nic dobrego

Opublikowano
1 godzinę temu, Pawelek998 napisał:

O co kłótnia ja na 10 ha mam Zetora 16145 i ursus c360. Nie powiem kupiłem Zetora za 35 tyś włożyłem nie więcej niż 4 tyś i lata jak szalony, teściu kupił JD 6610 za 70 tyś i w głupi komputer od podnośnika od razu dał 2 tyś, teraz za pompkę paliwa i pływak tysiac, głupi zawias drzwi 60 zł, a Zetor naprawiany za grosze i jaka moc  i pali mniej niż ten JD

Chociaż nie powiem wygoda na duuuuży plus na JD 😊😊

Człowieku a co ma ci się zepsuć w 160 konnym ciągniku na 10 hektarach?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, pawel885 napisał:

Widziałem jak koleś ciągał agregat ścierniskowy 6 łap ursusem 914 i co z tego? Mógł spokojnie wyjść z ciągnika i kamienie zbierać taką szybkość miał a pole wyglądało jak by ziemniaki zasadził  . Orka pługiem na wyrost bez odpowiedniej prędkości to też nic dobrego

Raczej się mylisz bo jak dobry pług to potrzebuje mniejszej prędkości żeby ładnie za oracz i przykryć,można i szybko. Gruber to inna bajka i wymaga prędkośći szybko orze się tylko spychami.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie ma się  co śmiać bo jak ktoś traktuje rolnictwo jak hobby a praca na  10 ha taką jest, to lepiej mieć większy ciągnik i zrobić szybko po godzinach i nie robić po nocy 

Opublikowano

Przed zakupem ciągnika polecam jednak sie zastanowić i po pierwsze mieć jeszcze kase na czarną godzine oraz rozważyć, czy nie warto poczekac rok czy wiecej i zaryzykować kupno zachodniego, duzo wygodniejszego ciagnika, zdrowie ma sie jedno. A wiekszość osób, która nie chce patrzec na zachodnie, bo sąsiadowi sie popsuł niech kiedys popracuje dzien lub dwa u znajomego na 20 letnim zagranicznym ciagniku, a pozniej jeśli ma w okolicy niech popatrzy na polskie ciagniki, nie trzeba nawet jeżdzic, wystarczy popatrzec. Ale jak juz wyzej wspomnialem, sprawa najwazniejsza to nie kupowac ciagnika za ostatnie pieniadze.

• Like 3
Opublikowano

Ja tam też jak bendę kupował to zachodniego ale nówkę sztukę bo tylko taka wchodzi w grę na prow a jak mi nie przyznają to będę robił ursusami,życie to ciągłe zmiany i one są normalnością,A tak ogólnie wywalić 500tyś brutto na ciągnik bez jakiegoś zwrotu to można mieć mieszkanie za to w Warszawie.

Opublikowano (edytowane)
55 minut temu, rex15 napisał:

Przed zakupem ciągnika polecam jednak sie zastanowić i po pierwsze mieć jeszcze kase na czarną godzine oraz rozważyć, czy nie warto poczekac rok czy wiecej i zaryzykować kupno zachodniego, duzo wygodniejszego ciagnika, zdrowie ma sie jedno. A wiekszość osób, która nie chce patrzec na zachodnie, bo sąsiadowi sie popsuł niech kiedys popracuje dzien lub dwa u znajomego na 20 letnim zagranicznym ciagniku, a pozniej jeśli ma w okolicy niech popatrzy na polskie ciagniki, nie trzeba nawet jeżdzic, wystarczy popatrzec. Ale jak juz wyzej wspomnialem, sprawa najwazniejsza to nie kupowac ciagnika za ostatnie pieniadze.

Doskonale wszyscy wiemy że w zachodnim ciągniku komfort nie porównywalny do naszych czy zetorów i mtzów. Dlatego kupuje ursusa bo jak coś pierdzielnie ma mnie być stać naprawić za swoje i najlepiej samemu . pewnie że marzy mi się john ale to już 100 tysi minimum a ursus będzie za połowe tego i też zrobie . bo tyle co mam teraz to'60 już się nieda😏

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v