Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
30 minut temu, Thomas2135 napisał:

Trochę oszczędna wersja. W sianokiszonce po czasie wyrwałoby te haki z profila. Brak klinów na łączeniach. Czemu tak nisko tulejki? Od razu tracisz 50 cm na wysokości podnoszenia.

Wersja oszczędna bo do 60 i miały być lekkie , kliny nie potrzebne moim zdaniem. To jest tylko do słomy 120 ,nie do kiszonki . na górze jakoś te tuleje mi się nie widziały a zresztą gdzie tak wysoko by to ładować😏

Opublikowano
12 godzin temu, bratrolnika napisał:

a poza tym do szewskiej pasji doprowadza mnie później czyszczenie tego z rdzy

A z odprysków już nie ?

12 godzin temu, bratrolnika napisał:

No wiem że najwygodniej poleżeć i nic nie robić ale ja tak nie umiem... 

Chodziło mi o to że jak czysta stal to nie poradzisz sobie byle skrobaczkiem, nieraz trzeba przecinakiem i młotkiem stuknąć, nieraz szlifnąć  a potem po malowaniu to wszystko widać 

Opublikowano
2 godziny temu, Ursus932 napisał:

Przecież żartowałem 😏 też jestem zdania jak coś robić to dobrze albo wcale. 

Mój ostatni projekt widły do bel załadowały ,rozładowały 600 sztuk słomy i narazie się trzymają 😊

20190907_063146.jpg

Też muszę sobie coś podobnego ulepić , bo znudziło mi się rozbieranie krokodyla . Waszym zdaniem na jakiej wysokości powinny być igły żeby było akurat ?

Opublikowano

No ale igły przekładasz ? Bo raczej nie na stałe ze wszystkimi ?

Opublikowano

Moim zdaniem na takiej ok 40 cm podstawy. Ciężar bel opiera się o dolną część ramy. Robota brata sprzed kilku lat. Patrzę, że i u mnie te haki bezpośrednio do profila. 🤔 @Ursus932wybacz moją uwagę na ten temat. Wieżyczkę do BB dorobiłem poźniej. 

160f13efe8d68a72med.jpg

Opublikowano
11 minut temu, slawek74 napisał:

zetorki dawaj do Siedlec 😉 zaraz wyjeżdżam to po południu jeszcze się coś porobi

Ja zaraz wyjeżdżam z Anną , podreperować trochę budżet .;)

Opublikowano

To jeszcze zapytam . Dlaczego z powrotem na dół ? W czym przeszkadza górne położenie ?

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Thomas2135 napisał:

Moim zdaniem na takiej ok 40 cm podstawy. Ciężar bel opiera się o dolną część ramy. Robota brata sprzed kilku lat. Patrzę, że i u mnie te haki bezpośrednio do profila. 🤔 @Ursus932wybacz moją uwagę na ten temat. Wieżyczkę do BB dorobiłem poźniej. 

160f13efe8d68a72med.jpg

Spoko , nic się nie stało . na początku też myślałem żeby dać płaskowniki pod uchwyty Ale stwierdziłem że do słomy wytrzyma 😏 

Też tak myślę do bb taki uchwyt zrobić albo całkiem drugi tylko do bb

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Niby pod te tuleje lepszy byłby 90x90 Ale dałem taki jak wyżej

Opublikowano
Przed chwilą, Thomas2135 napisał:

U mnie 100x100x3 i 100x50x3.

To ścianka trochę cienka 😏

Według mnie 5 minimum

Ale czasami jak się niema co się lubi ...

Opublikowano

Wiem, ale cieńszą ściankę nadrabia więcej słupków. Też miały być do 60ki i w sianokiszonce wytrzymały, ale mało woziły.

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

Też robiłem rok temu po cztery tulejki na dole i górze przewiezione sporo ponad tysiąc słoma/sianokiszonka i całe tylko zapomniałem pomalować jakoś się zchodzi 😉

Brat już z trzy lata ma w planach malowanie i też jakoś ciągle mu coś wypada

3 godziny temu, pawel885 napisał:

A z odprysków już nie ?

Chodziło mi o to że jak czysta stal to nie poradzisz sobie byle skrobaczkiem, nieraz trzeba przecinakiem i młotkiem stuknąć, nieraz szlifnąć  a potem po malowaniu to wszystko widać 

Tarcza listkowa jest fajna na odpryski, ładnie wszystko wygładzi i nie rysuje

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Ja zaraz wyjeżdżam z Anną , podreperować trochę budżet .;)

A to ciekawe, żona nie mówiła że się gdziekolwiek wybiera...

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

A jaki profil i jakiej grubości na ramkę ?

Na bogatosci uspawalem z ceownika hutniczego 100, sama ramka że 100kg waży....

Ale służy też jako ramka do wideł od paleciaka...

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Tarcza listkowa jest fajna na odpryski, ładnie wszystko wygładzi i nie rysuje

Potwierdzam . granulacje jaką się chce można dobrać i nic nie rysuje

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Mam szybkie pytanie w ursusach ciężkiej seri od głównej pompy podnośnika do podnośnika idzie przewód metalowa rurka w orginale czy takie coś bo kiedyś wymieniłem i nie pamiętam bo mi rozerwało i kapie dorabiany około 400bar.

eb_19305.JPG

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v