Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

To i ja mam taki sam zestaw i tu nie ma problemu nawet z pełną skrzynią. Ale zachodni agregat vs ten jaguar to przepaść.

Kiedyś dzwoniłem za jakimś zestawem nadbudowanym, wyglądał na lekki, okazało się że powyżej 2t.

Ale przecież podałem Ci wagę Mojego zachodniego zestawu agregat+ siewnik około 800kg

Opublikowano
Agrest napisał:

Chyba 3t na hakach ramion.

Talerzowy 2,7 m z agromaszu 1,2t wagi dźwiga.

myślę że case powinno dac radę jak ciagasz talerzowy mam talerzowy brodnicy to cięższy do pracy niż ten uprawowo siewny

Opublikowano
Przed chwilą, griga napisał:

Ale przecież podałem Ci wagę Mojego zachodniego około 800kg

Razem dodaliśmy odpowiedź, moja była do PRIMO.

800kg plus siewnik plus zboże to już dużo się robi . Do tego dłuższy zestaw i ciągnik kwiczy

Opublikowano

Kup prawdziwy traktor a nie tymi pierdkami jeździsz 😉 syn mi kiedyś mówił tato kup 100koni a miał wtedy 7/8 lat a ja glupi i nie posłuchałem się i tylko 86 km kupiłem dzisiaj wiem że prawdziwe traktory zaczynają się od 100koni 😀😉

• AgroTeam
Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Razem dodaliśmy odpowiedź, moja była do PRIMO.

800kg plus siewnik plus zboże to już dużo się robi . Do tego dłuższy zestaw i ciągnik kwiczy

Może pisze nie po POLSKU :P 800kg waży całość siewnik z agregatem. Ze zbożem wychodzi jakieś 1100kg

• AgroTeam
Opublikowano
4 minuty temu, slawek74 napisał:

Kup prawdziwy traktor a nie tymi pierdkami jeździsz 😉 syn mi kiedyś mówił tato kup 100koni a miał wtedy 7/8 lat a ja glupi i nie posłuchałem się i tylko 86 km kupiłem dzisiaj wiem że prawdziwe traktory zaczynają się od 100koni 😀😉

U nas 70KM  2WD na 18ha się nudzi wiec nie każdy potrzebuje dużego ciągnika

• Like 1
  • AgroTeam
Opublikowano
1 minutę temu, Thomas2135 napisał:

100 kucyków to pierdek. 150 to już moża robić.

Zależy co robić. Bo jak by popatrzeć na konkret robotę to też będzie mało. Wszystko zależy od potrzeb.

Mi brakuje np możliwości pożyczenia jakiegoś starego ciężkiego konia z głęboszem na przejechanie raz na kilka lat

Opublikowano

@jahooo jak założyłem plecak do ciągnika i zakładałem dźwignie do sterowania to wszystko chodziło elegancko. Jak nacisnąłem to wracały do położenia wyjściowego. Poza tym tam wszystko jest zabezpieczone albo pierścieniami sprężystymi albo kołkiem sprężystym.

@soltys48 o których uszczelnieniach myślisz? Te główne na tłoku czy jakieś inne? Rozdzielacza nie dotykałem tylko go przemyłem i tyle. 

Najdziwniejsze jest to że jak ruszę ten zawór od szybkości podnoszenia to przestaje tak pulsować ale za to nie ma siły podnosić na wolnych obrotach. A jak zgaszę z podniesioną maszyna to leci w dół na piechotę. A bez żadnego obciążenia nawet nie drgnie tylko muszę skakać po ramionach żeby opuściły się do samego końca. Ja już głupi jestem.

Opublikowano

Mam hodowlę to pracy więcej niż przy samej roślinnej a i w ładowaczu 100 będzie z regóły cięższy to i stabilniejszy do tego maszyny od małego pociągnie ale na odwrót już nie 150 to już trzeba mieć konkretny sprzęt by takim ciągać ☺

Opublikowano
21 minut temu, griga napisał:

Może pisze nie po POLSKU :P 800kg waży całość siewnik z agregatem. Ze zbożem wychodzi jakieś 1100kg

Dzisiaj już się gubię w tym co czytam, piszę i oglądam. Za dużo na raz😁. Sugeruję się tą fioną nadbudowaną 3mm i aż wierzyć mi się nie chce że to tylko 800kg.

Ale w tej wadze to spokojnie mi pasuje tylko 2,5m.

• AgroTeam
Opublikowano

To jest najlżejsza kombinacja jaką znalazłem na rynku a wiesz że troszkę go znam :P Kupienie tego i przekonanie pewnej osoby troszkę Mnie kosztowało. Muszę kiedyś zważyć ile dokładnie waży Mój zestaw bo pewnie mnie o tego co napisałem bo nie ma włóki i znacznikow

• AgroTeam
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

A czemu 2,5 ? Lubisz dużo jeździć po polu? 3m niewiele cięższa i robota szybciej zrobiona ☺

dziś najczęściej szerokość jest pochodną szerokości opryskiwacza. U Mnie 21m więc ni jak pasuje Mi 2,5 a z chęcią bym taki kupił

Opublikowano

A to na początku zaznaczyłem - bo najbardziej pod 18m by pasował

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Naciągane 72. A masa to chyba 3 albo 3,2t. No i nie ma siłownikow wspomagających podnośnik, a zetor chyba ma.

To podobnie jak mój farmszrot a nim ciągam d7 plus ciężko agregat spaw met

39 minut temu, Thomas2135 napisał:

100 kucyków to pierdek. 150 to już moża robić.

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia 

33 minuty temu, blondynek2004 napisał:

@soltys48 o których uszczelnieniach myślisz? Te główne na tłoku czy jakieś inne? Rozdzielacza nie dotykałem tylko go przemyłem i tyle. 

Najdziwniejsze jest to że jak ruszę ten zawór od szybkości podnoszenia to przestaje tak pulsować ale za to nie ma siły podnosić na wolnych obrotach. A jak zgaszę z podniesioną maszyna to leci w dół na piechotę. A bez żadnego obciążenia nawet nie drgnie tylko muszę skakać po ramionach żeby opuściły się do samego końca. Ja już głupi jestem.

Tak te główne 

Opublikowano

@soltys48 ale co mogło się z nimi stać? Minęło trochę lepiej jak 3 miesiące i już by je ścięło? Dodam że uszczelniacz główny na tłoku zakładał mi znajomy mechanik z forum i dał mi patent jak tłok sprawnie zamontować w tulei więc o uszkodzeniu nie ma mowy. 

No ale i tak dzisiaj biorę się za ponowne rozbieranie bo tak być nie może. 

Pytanie mam odnośnie rozdzielacza. Gdzie mogę go dać do sprawdzenia i ewentualnej naprawy? 

Opublikowano
6 godzin temu, blondynek2004 napisał:

@soltys48 ale co mogło się z nimi stać? Minęło trochę lepiej jak 3 miesiące i już by je ścięło? Dodam że uszczelniacz główny na tłoku zakładał mi znajomy mechanik z forum i dał mi patent jak tłok sprawnie zamontować w tulei więc o uszkodzeniu nie ma mowy. 

Pytanie mam odnośnie rozdzielacza. Gdzie mogę go dać do sprawdzenia i ewentualnej naprawy? 

Rozdzielacz do regeneracji, jest mój temat na forum, czas oczekiwania na tą chwilę to miesiąc do 2 jeśli chcesz to zrobić dobrze. 

Opublikowano

Regulator szybkości podnoszenia to tak naprawdę regulator wydatku na podnośnik, im mniej oleju na główny rozdzielacz , tym wolniej to działa.

A jeśli na mniejszej dawce nie może podnieść maszyny, to znaczy, że ubytki są większe niż dawka oleju z regulatora, czyli przeciek na rozdzielaczu.

Zakładanie nowych uszczelnień do nie regenerowanego rozdzielacza mija się z celem, bo z powodu wyrobionych otworów tłoczek/korpus albo je wypchnie, albo szybko zetnie

Opublikowano
9 godzin temu, slawek74 napisał:

Mam hodowlę to pracy więcej niż przy samej roślinnej a i w ładowaczu 100 będzie z regóły cięższy to i stabilniejszy do tego maszyny od małego pociągnie ale na odwrót już nie 150 to już trzeba mieć konkretny sprzęt by takim ciągać ☺

100km za mało ;) 120 jest w sam raz i do ladowacza i lawete z belami pociągnąć czy prase z nożami 

Opublikowano
6 godzin temu, blondynek2004 napisał:

Czy to rzeczywiście uszczelniacze niewiem

U mnie w 11054 były identyczne objawy ,zaprowadziłem na gwarancję 3h roboty i jest ok

47 minut temu, rispekt napisał:

Rozdzielacz do regeneracji, jest mój temat na forum, czas oczekiwania na tą chwilę to miesiąc do 2 jeśli chcesz to zrobić dobrze. 

Tuchola hylmet max 2 tygodnie 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v