Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Tylko,że do żurawia nie podejdziesz z telefonem. 

Robienie zdjęć to fajne hobby tylko sprzęt drogi no i czas trzeba mieć oraz głowę wolną bo przy tym trzeba być całkowicie spokojnym i wyluzowanym.

• Like 1
Opublikowano

co do żurawi szybkie są , ale same podchodzą czasem do zabudowań i natrętne z wiosny kukurydza rosła za stodołą to sie nie bały znaczy odległość 100 m cały czas zachowywały ale  nie uciekały z pola 3 ha .

Raz widziałem dwa młode w pszenżycie jakoś w lecie też szybko biegają ,nawet nie pamiętam czy takie szare były czy żółtawe 

A raz poszłem wiosną na łąkę z 3 ha w środku niskie zakrzaczenia to musiały mieć tam młode bo nie uciekały ok 50 m ale biegały w pobliżu żeby odciągnąć i to w dziwnej pozycji jakaś obronna czy kamufluż . Bo głowy w dół do ziemi z szyją że tylko korpus było widać 

Opublikowano

Ptak przy gnieździe czy młodych udaje chorego, kulawego, ze złamanym skrzydłem - staje się atrakcyjnym kąskiem dla intruza do momentu osiągnięcia bezpiecznej odległości od gniazda lub ukrycia/rozproszenia młodych.

Opublikowano
29 minut temu, extrabyk napisał:

Tylko,że do żurawia nie podejdziesz z telefonem. 

Robienie zdjęć to fajne hobby tylko sprzęt drogi no i czas trzeba mieć oraz głowę wolną bo przy tym trzeba być całkowicie spokojnym i wyluzowanym.

Kumpel od browarka robi świetne zdjęcia,kiedyś opowiadał jak leżac pod maskownicą na mokradłach żeby ptaszorom zdjęcia robić o mało nie został rozdeptany przez jelenia

https://zoltodziob.flog.pl/

Opublikowano
15 minut temu, sebe1033 napisał:

co do żurawi szybkie są , ale same podchodzą czasem do zabudowań i natrętne z wiosny kukurydza rosła za stodołą to sie nie bały znaczy odległość 100 m cały czas zachowywały ale  nie uciekały z pola 3 ha .

Raz widziałem dwa młode w pszenżycie jakoś w lecie też szybko biegają ,nawet nie pamiętam czy takie szare były czy żółtawe 

A raz poszłem wiosną na łąkę z 3 ha w środku niskie zakrzaczenia to musiały mieć tam młode bo nie uciekały ok 50 m ale biegały w pobliżu żeby odciągnąć i to w dziwnej pozycji jakaś obronna czy kamufluż . Bo głowy w dół do ziemi z szyją że tylko korpus było widać 

Mogły też mieć taniec godowy. Widziałem kilka razy. Pięknie to wygląda 👍

• Like 1
Opublikowano
Agrest napisał:

Na tą chwilę 2,5m wchodzi w grę. 

Mam lekkiego jaguara firmy Dziekan, tu ta hassia pewnie nie była by po za zasięgiem case.  Chyba więcej jak 0,5t nie waży?

wujo ma taki zestaw jak ta fiona z agregatem to zetor 7340 daje radę tak że tego☺ myślę że jx powołał by śmiało

Opublikowano

Naciągane 72. A masa to chyba 3 albo 3,2t. No i nie ma siłownikow wspomagających podnośnik, a zetor chyba ma.

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

Sprawa jest. Kupiłem zamknięcia do burt, jak na zdjęciu, i za cholerę zatrzasnąć ich nie mogę, jak to jest, sworzeń jest za gruby i szlifować go muszę, czy jak???? Czy może jak to przyspawam to da się to zatrzasnąć????

Screenshot_20190812-163409.png

Screenshot_20190812-163417.png

U mnie jest zwężenie tokarnio zrobione w wielotonach na tym pręcie.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Naciągane 72. A masa to chyba 3 albo 3,2t. No i nie ma siłownikow wspomagających podnośnik, a zetor chyba ma.

A oriętujesz się ile udźwigu ma tylny TUZ  ?

Opublikowano

Chyba 3t na hakach ramion.

Talerzowy 2,7 m z agromaszu 1,2t wagi dźwiga.

Opublikowano

@Agrest toż to ja mam Jaguara spiętego z Poznaniakiem 2,7 m i targa to bez problemu mój Ursus 5314 który ma udźwig chyba coś 2,2 tony. 

• AgroTeam
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Nie ma znaczenie ani moc ani udźwig na cięgnach. Liczy się to czy go nie przeważy. Ja swoim MF-em spokojnie ciągam takie 3m i to w cuglach. MF jest w stanie realnie podnieść jakieś 2t a agregat cały waży jakieś 800kg

Opublikowano

To i ja mam taki sam zestaw i tu nie ma problemu nawet z pełną skrzynią. Ale zachodni agregat vs ten jaguar to przepaść.

Kiedyś dzwoniłem za jakimś zestawem nadbudowanym, wyglądał na lekki, okazało się że powyżej 2t.

• AgroTeam
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

To i ja mam taki sam zestaw i tu nie ma problemu nawet z pełną skrzynią. Ale zachodni agregat vs ten jaguar to przepaść.

W jakim sensie przepaść?

• AgroTeam
Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Kiedyś dzwoniłem za jakimś zestawem nadbudowanym, wyglądał na lekki, okazało się że powyżej 2t.

Ale przecież podałem Ci wagę Mojego zachodniego zestawu agregat+ siewnik około 800kg

Opublikowano
Agrest napisał:

myślę że case powinno dac radę jak ciagasz talerzowy mam talerzowy brodnicy to cięższy do pracy niż ten uprawowo siewny

Opublikowano
Przed chwilą, griga napisał:

Ale przecież podałem Ci wagę Mojego zachodniego około 800kg

Razem dodaliśmy odpowiedź, moja była do PRIMO.

800kg plus siewnik plus zboże to już dużo się robi . Do tego dłuższy zestaw i ciągnik kwiczy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v