Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kurs na prasy wysokiego zgniotu to duża kostaka i pras zwijających nie obejmuje. Na te trzeba mieć oddzielny. Wiadomo, że to tylko nabijanie kieszeni, ale w razie W to pierwsza rzecz o którą zapytają. U mnie w okolicy nic nie organizują. Na odnowienie kursu na opryskiwacz już drugi rok próbuję się dostać. Zapisuje się, przypominam, oni mówią, że oddzwonią i d*pa. Dzwonię zapytać co i jak to mówią, że miejsc zabrakło, ale nie zapisali. 

Opublikowano
3 godziny temu, Thomas2135 napisał:

Kurs na prasy wysokiego zgniotu to duża kostaka i pras zwijających nie obejmuje. Na te trzeba mieć oddzielny. Wiadomo, że to tylko nabijanie kieszeni, ale w razie W to pierwsza rzecz o którą zapytają. U mnie w okolicy nic nie organizują. Na odnowienie kursu na opryskiwacz już drugi rok próbuję się dostać. Zapisuje się, przypominam, oni mówią, że oddzwonią i d*pa. Dzwonię zapytać co i jak to mówią, że miejsc zabrakło, ale nie zapisali. 

O widzisz, a u mnie w okolicy to w kilku gminach jak robią kurs to chętnych szukają i znajdują. Żona w ODR pracuje to wiem bo mieszkamy w jednej gminie,w drugiej gminie żona pracuje a w trzeciej gminie ma dyżury. Jak ja robiłem kurs na kombajn to dodatkowo na prasę zrobiłem za 500zl. To nic że tylko po papier pojechalem i trzy godziny gadania o d*pie maryny. Żadnych informacji nie wyniosłem,a teść do mnie czy kombajnem jeździłem i obsługi uczyli.

Opublikowano (edytowane)

Dopiero by było jakby teść się dowiedział że wy tam o d*pie Maryny  rozmawiali 😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Pewnie nie 😊 depilacja

Ale użyłem tylko takiej przenośni😏

Opublikowano
13 godzin temu, sebe1033 napisał:

co do kursów dostałem ulotkę szukają chetnych na całą gminę 

żuraiwe hds -800 zł 

pilarz zawodowy 1400zł

na pilarkę -500zł , na kosę spali-200zł , rębak 350 zł 

na wszystko zaraz kursy będą co ma silnik albo przekładnie brakuje na kątówki/fleksy i wiertarki 

A wracając do tematu na kombajn 400zł  + druga maszyna sieczkarnia albo prasa

na sieczkarnie samą 300zł 

a na prasę 300zł 

Ale właśnie na prasę wysokiego stopnia zgniotu to jak sie orientuję to tylko do dużych kostek , czyli do balotów nie trzeba jeszcze kursów ?

Kolega mi opowiadał jak zapalił im się kombajn, przyjechał z ubezpieczalni człowiek i nawet z auta nie wysiadał tylko pytał kto operatorem był,  potem o kursy i jak zobaczył papiery toi zabrał się za oględziny maszyny.

Opublikowano
5 minut temu, Thomas2135 napisał:

Obejrzeliście wszystkie zdjęcia?

"Najszybszy we wsii"😀

Opublikowano
35 minut temu, debrzyna napisał:

Powiedz mi taka sprawę ,skoro czaisz temat Mam 1204 z dołożonym przodem ,jak to sie ma do 1224 lu 1214

Chyba się pomyliłeś bo 1204 miał przedni napęd fabrycznie. Kolejne wersje czyli 1214, 1224 i 1234 to nic innego jak rozwinięcie właśnie modelu 1204.

1202, 1212, 1222 i rzadko spotykany 1232 były bez przedniego napędu. 

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, stuart napisał:

Kolega mi opowiadał jak zapalił im się kombajn, przyjechał z ubezpieczalni człowiek i nawet z auta nie wysiadał tylko pytał kto operatorem był,  potem o kursy i jak zobaczył papiery toi zabrał się za oględziny maszyny.

Chorąży 😅

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano
14 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Dzwoń do ODR j ostatnio z 3 tyg temu robiłem chemizacyjny za 70zł.

Opublikowano

Przecież zapisali. Jak się uzbiera odpowiednia ilość osób to zadzwonią. Może.

Opublikowano

Mam zamiar remontować swój ruski rozrzutnik 4t. Chcę założyć adapter od Polskiego, ten na szerokie łopaty tylko nie mam pojęcia jakie przełożenie jest w polskim rozrzutniku na przekładni i jakie koła na łańcuchu, ile zębów mają. Chciał bym wszystko dobrać tak by prędkość wału w adapterze się mniej więcej zgadzała. Pomoże ktoś? :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v