Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, farmtrac8244 napisał:

To w Starachowicach takie wymogi?

Nie wiem tylko chyba z stamtąd byli te ludzie co to prowadzili i chyba byli 2 czy 3 zjazdy po po 2-3 godz.Mówili ze ktoś tam zgubił te kartkę z kursami i miał wypadek i jest to do odzyskania.Na 3 maszyny z 200zł kosztowało i różniło się tylko testem bo jak ktoś chciał tylko kombajn to taniej i krótszy test.Ale poszedłem ze względu na kombajn a zrobiłem już te 3 kategorie.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
5 godzin temu, extrabyk napisał:

Na temat tej laski przywiązanej do hedera mogę powiedzieć tylko jedno... Pojebana suka albo w zasadzie nie dojebana... 👎

Przecież ona sobie tym filmem jaja z tych wszystkich aktywistów robi.;)

Opublikowano

co do kursów dostałem ulotkę szukają chetnych na całą gminę 

żuraiwe hds -800 zł 

pilarz zawodowy 1400zł

na pilarkę -500zł , na kosę spali-200zł , rębak 350 zł 

na wszystko zaraz kursy będą co ma silnik albo przekładnie brakuje na kątówki/fleksy i wiertarki 

A wracając do tematu na kombajn 400zł  + druga maszyna sieczkarnia albo prasa

na sieczkarnie samą 300zł 

a na prasę 300zł 

Ale właśnie na prasę wysokiego stopnia zgniotu to jak sie orientuję to tylko do dużych kostek , czyli do balotów nie trzeba jeszcze kursów ?

Opublikowano
6 godzin temu, extrabyk napisał:

Na temat tej laski przywiązanej do hedera mogę powiedzieć tylko jedno... Pojebana suka albo w zasadzie nie dojebana... 👎

E tam... Grzywke by pokazała to byś inaczej o niej mówi😀

Opublikowano

Kurs na prasy wysokiego zgniotu to duża kostaka i pras zwijających nie obejmuje. Na te trzeba mieć oddzielny. Wiadomo, że to tylko nabijanie kieszeni, ale w razie W to pierwsza rzecz o którą zapytają. U mnie w okolicy nic nie organizują. Na odnowienie kursu na opryskiwacz już drugi rok próbuję się dostać. Zapisuje się, przypominam, oni mówią, że oddzwonią i d*pa. Dzwonię zapytać co i jak to mówią, że miejsc zabrakło, ale nie zapisali. 

Opublikowano
3 godziny temu, Thomas2135 napisał:

Kurs na prasy wysokiego zgniotu to duża kostaka i pras zwijających nie obejmuje. Na te trzeba mieć oddzielny. Wiadomo, że to tylko nabijanie kieszeni, ale w razie W to pierwsza rzecz o którą zapytają. U mnie w okolicy nic nie organizują. Na odnowienie kursu na opryskiwacz już drugi rok próbuję się dostać. Zapisuje się, przypominam, oni mówią, że oddzwonią i d*pa. Dzwonię zapytać co i jak to mówią, że miejsc zabrakło, ale nie zapisali. 

O widzisz, a u mnie w okolicy to w kilku gminach jak robią kurs to chętnych szukają i znajdują. Żona w ODR pracuje to wiem bo mieszkamy w jednej gminie,w drugiej gminie żona pracuje a w trzeciej gminie ma dyżury. Jak ja robiłem kurs na kombajn to dodatkowo na prasę zrobiłem za 500zl. To nic że tylko po papier pojechalem i trzy godziny gadania o d*pie maryny. Żadnych informacji nie wyniosłem,a teść do mnie czy kombajnem jeździłem i obsługi uczyli.

Opublikowano (edytowane)

Dopiero by było jakby teść się dowiedział że wy tam o d*pie Maryny  rozmawiali 😊

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Pewnie nie 😊 depilacja

Ale użyłem tylko takiej przenośni😏

Opublikowano
13 godzin temu, sebe1033 napisał:

co do kursów dostałem ulotkę szukają chetnych na całą gminę 

żuraiwe hds -800 zł 

pilarz zawodowy 1400zł

na pilarkę -500zł , na kosę spali-200zł , rębak 350 zł 

na wszystko zaraz kursy będą co ma silnik albo przekładnie brakuje na kątówki/fleksy i wiertarki 

A wracając do tematu na kombajn 400zł  + druga maszyna sieczkarnia albo prasa

na sieczkarnie samą 300zł 

a na prasę 300zł 

Ale właśnie na prasę wysokiego stopnia zgniotu to jak sie orientuję to tylko do dużych kostek , czyli do balotów nie trzeba jeszcze kursów ?

Kolega mi opowiadał jak zapalił im się kombajn, przyjechał z ubezpieczalni człowiek i nawet z auta nie wysiadał tylko pytał kto operatorem był,  potem o kursy i jak zobaczył papiery toi zabrał się za oględziny maszyny.

Opublikowano
5 minut temu, Thomas2135 napisał:

Obejrzeliście wszystkie zdjęcia?

"Najszybszy we wsii"😀

Opublikowano
35 minut temu, debrzyna napisał:

Powiedz mi taka sprawę ,skoro czaisz temat Mam 1204 z dołożonym przodem ,jak to sie ma do 1224 lu 1214

Chyba się pomyliłeś bo 1204 miał przedni napęd fabrycznie. Kolejne wersje czyli 1214, 1224 i 1234 to nic innego jak rozwinięcie właśnie modelu 1204.

1202, 1212, 1222 i rzadko spotykany 1232 były bez przedniego napędu. 

• Like 1
Opublikowano
49 minut temu, stuart napisał:

Kolega mi opowiadał jak zapalił im się kombajn, przyjechał z ubezpieczalni człowiek i nawet z auta nie wysiadał tylko pytał kto operatorem był,  potem o kursy i jak zobaczył papiery toi zabrał się za oględziny maszyny.

Chorąży 😅

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v