Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik7343 napisał:

NH przy sadzarce  ma cały czas 100% obciążenia chleje jak czołg no i silnik też na pewno swoje dostaje

Po to jest ciągnik żeby pracował pod obciążeniem.

Jak mi znajomy wmawiał że rotacyjną to wystarczy rozbujać a potem sama lekko idzie to go wyśmiałem i powiedziałem niech wyłączy wałek podczas koszenia i zobaczymy jak daleko ujedzie :D

Opublikowano
2 godziny temu, Partyzant85 napisał:

Jak mi znajomy wmawiał że rotacyjną to wystarczy rozbujać a potem sama lekko idzie to go wyśmiałem i powiedziałem niech wyłączy wałek podczas koszenia i zobaczymy jak daleko ujedzie :D

No bo idzie lekko ;) sąsiad 3p jakiś czas ciągał rotacyjna 210cm , najgorzej było rozbujać bo potrafiła nawet ciągnik zadusić ale jak już weszła na obroty to spokojnie ciągnik dawał radę 

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

No niezła . Co tu dużo gadać . Przesadzona . Sam wiesz . Pewno patrzysz dla porównania swojej . Weź jak najwięcej , ale jak chcesz sprzedać to ... Sam wiesz co . B|

Nie sprzeda się i tak, nawet i za 4000 nie będzie kupca, więc to tak jak z maszyną do młócenia.

Hvj pogodziłem się że się nie sprzeda, do żniw pitrzymam w ogłoszeniach a potem wstawię w zastronek w stodole i będzie dla muzeum.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A ja sądzę że za niestety niską cenę jeszcze kupiec by był . A weź tak na próbę zrób cenę te 4 . Zobaczysz czy kto zadzwoni . Najwyżej powiesz że sprzedana , jak za tyle nie chcesz .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
6 godzin temu, pawel885 napisał:

U nas te ciągniki kupują fani marki co młody nie chciał 60-tką 10ha obrabiać i czepiają do nich poznaniaki i lejki do nawozów a tak to już znikły praktycznie z pól.  

Bo do tego trzeba mieć odpowiedni sprzęt a on kosztuje,np: Plug obrotowy nowy Overum droższy od samego traktora,zresztą te traktory przepracowały swoje bo dużo jest z SKR,PGR gdzie nikt nie szanował.A tak do pola bardzo dobre, i w sumie do transportu jak tryb zmieniony 55km/h ale skrzynia niezsynchronizowana więc problem z redukcjami na niższy bieg. A wersie 34 mają synchronizacje ale się psuje często, jest nie udana.

5 godzin temu, Partyzant85 napisał:

Mam małego 3512 47km i bez problemu radzi sobie w kosiarce dyskowej 2,4m.Kupiłem ją pod 4514 66km ale jak mały radzi sobie bez najmniejszych problemów.

Opublikowano

@Wiesi0 - może i sobie radził - w to nie wnikam. Ale w to że jak się rozbuja to już nie pracuje pod obciążeniem to tylko złudzenie.

Opublikowano (edytowane)

Ale pikny łursus. Szkoda że nie mam wolnych 30 tyś bo już bym kupował i srebrne tłoki oraz złoty wał korbowy przetapiał w sztabki :D

"ciągnik. po kapitalnym remącie 70 mth po ręmącie ubezpieczony i zarejestrowany no igła był. robiony. pod siebie. ale. potrzebuje czegoś większego" 

remącie :D tu nie większy ciągnik potrzebny a podstawówka zaocznie :D

rozrzutnik też " po remącie. nie urzywany" :D

Chyba zadzwonię, poproszę o adres żeby niby wiedzieć jak dojechać i mu podeślę jakiś słownik :D

Edytowane przez Partyzant85
Opublikowano (edytowane)

Coś wam na pisze, Ludzie szukają głupich żeby zapłacili cenę 2 nawet 3 krotną a nóż widelec ktoś się trafi, morzę się uda i zarobię kupę kasy a wogule bym nie sprzedawał ale jak ktoś tyle zapłaci..Ale głupie ludzie pieniędzy nie mają a ci co mają na ciułają są chytrzy i koło się zamyka.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
3 minuty temu, Wiesi0 napisał:

Coś wam na pisze, Ludzie szukają głupich żeby zapłacili cenę 2 nawet 3 krotną a nóż widelec ktoś się trafi, morzę się uda i zarobię kupę kasy a wogule bym nie sprzedawał ale jak ktoś tyle zapłaci..Ale głupie ludzie pieniędzy nie mają a ci co mają na ciułają są chytrzy i koło się zamyka.

a "morze" to jest szerokie i głębokie :P

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

a "morze" to jest szerokie i głębokie :P

Ku zapomniałem zetorki.

Opublikowano
Przed chwilą, Rolnik7343 napisał:

jakie zetorki ?? 🤔

Bo zetorki mi wcześniej zwracał na to uwagę a jednak zapomniałem a myślałem ze pamiętam.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v