Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, Agrest napisał:

Bardziej na obrzeże, żeby kruszywo na boki się nie rozjeżdżało.

No jak widać u mnie taniej w promieniu 30km nie ma i nie będzie.

W necie znalazłem wagę żelbetowego teletechnicznego 7m - 340kg to ten pewnie z 50kg mniej

na obrzeża mogłoby być

15 minut temu, griga napisał:

https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowy-farmet-czeski-kompaktor-unia-agromasz-amazone-CID757-IDynKaW.html

Widział ktoś gdzieś taki agregat 2m ewentualnie tylko 2,5m do sprzedania w logicznej cenie.

Tego przeoczyłem i już stoi u handlarza

ten z linku był niedaleko mnie, w tej miejscowości był kiedyś diler czeskiego sprzętu uprawowego, znajomy ma z tamtąd agregat podobnej konstrukcji ale z tyłu podwójny wał coś al'a wał tandem made by lemken

• AgroTeam
Opublikowano
24 minuty temu, soltys48 napisał:

na obrzeża mogłoby być

ten z linku był niedaleko mnie, w tej miejscowości był kiedyś diler czeskiego sprzętu uprawowego, znajomy ma z tamtąd agregat podobnej konstrukcji ale z tyłu podwójny wał coś al'a wał tandem made by lemken

Teraz tez ktoś koło Ciebie ma fantazję i chce tyle https://www.olx.pl/oferta/agregat-kompaktorowy-2-5-m-CID757-IDyyzi8.html?fbclid=IwAR3wPcN5Be8zFym_mQwZxuN09F7DUU2KGp1gDBtpueVg7y3M9kJRcq5Pv0o

Ale to już tylko jeleń tyle da, bo stan był raczej adekwatny do tamtej ceny ewentualnie parę zł wiecej. To nie farmet tylko jeszcze privat. Za tyle można już fajnego farmeta kupić

• AgroTeam
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

to już nie koło mnie a ok 170km dalej ;)

Gościu ma chęć na duuużą przebitkę

Powodzenia życzę, sprzęt mało popularny, mocno już ugryziony zębem. Jak dobrze ktoś policzy koszt wymiany wału to może się okazać że kupi nowy krajowy

• Like 1
Opublikowano
4 godziny temu, sumek666 napisał:

Byłem kiedyś u jednego dilera to twierdził, że Sipma (nie pamiętam modelu ale ok 900 litrów) jest tańsza i lepsza od Unii MX 850. :)

jakoś nie chce mi się w to wierzyć.

Może ciężko to stwierdzić gdyż sipma zbyt popularna nie jest jeśli chodzi o rozsiewacze.

• AgroTeam
Opublikowano
1 minutę temu, MF675ursus napisał:

No no. Tylko zagraniczne. Bierz tego zagranicznego Kongskilde z Kutna :D

Nie liczy się kraj montownia tylko to jak został zaprojektowany i jakie są standardy kontroli jakości. Bo wbrew pozorom jest to ogromna części ceny zakupu

• AgroTeam
Opublikowano
1 minutę temu, MF675ursus napisał:

I materiał. Pewnie stal z Danii sprowadzają...

A cholera ich wie, ale pewnie i naszą kupisz dobrą tylko musisz sobie zażyczyć o konkretnych parametrach i sprawdzać to przy dostawie.

Opublikowano

wątpię że stał z Danii bo oglądałem już kongskilde nie pamiętam modelu ale chyba 1130 i był popekany w newralgicznych miejscach tak że trzeba było to wzmacniać bo cienkie było strasznie i w końcu na hydropaku z pszenica by to pękło całkiem a siewnik był z 2010 roku nie zniszczony, ładny i gdyby nie to już by stał u mnie, a i cena była dobra.

Opublikowano
36 minut temu, MF675ursus napisał:

I materiał. Pewnie stal z Danii sprowadzają...

A co w tym dziwnego? W firmie w której pracowałem cześć stali sprowadzalismy ze Szwecji. 

A wcale to nie była duża firma

Opublikowano

@PRIMO takiej szukaj. Blachy ma od rv 157, ale konstrukcyjnie jest to już 1601, bo ma 5 pasów. Te 157 mają 6 pasów w przedniej komorze i 6 pasów w tylnej. To tylko taki minus, że jest więcej połączeń, które z czasem mogą popękać. Dodatkowo to większy koszy przy jednorazowej wymianie. Ja od razu po kupnie skróciłem pasy na tyle ile mogłem i założyłem spinki titan05. Na moją ilość bel wystarczą na kilkanaście lat. 

https://www.olx.pl/oferta/prasa-rolujaca-vicon-rv-157-opticut-rotor-noze-siatka-nie-1601-1901-CID757-IDyC8EZ.html

Opublikowano
3 minuty temu, Thomas2135 napisał:

@PRIMO takiej szukaj. Blachy ma od rv 157, ale konstrukcyjnie jest to już 1601, bo ma 5 pasów. Te 157 mają 6 pasów w przedniej komorze i 6 pasów w tylnej. To tylko taki minus, że jest więcej połączeń, które z czasem mogą popękać. Dodatkowo to większy koszy przy jednorazowej wymianie. Ja od razu po kupnie skróciłem pasy na tyle ile mogłem i założyłem spinki titan05. Na moją ilość bel wystarczą na kilkanaście lat. 

https://www.olx.pl/oferta/prasa-rolujaca-vicon-rv-157-opticut-rotor-noze-siatka-nie-1601-1901-CID757-IDyC8EZ.html

Widziałem i problem w tym że ma rotor a na mojego Ursusa to już deko za dużo. 

Opublikowano
15 minut temu, PRIMO napisał:

Widziałem i problem w tym że ma rotor a na mojego Ursusa to już deko za dużo. 

Nie wiem dlaczego rotor miałby zwiększać zapotrzebowanie na moc? Noże cofniesz a rotor będzie tylko poprawiał przepływ materiału. Ogólnie chodzi, żebyś szukał takiego vicona na 5 pasów. Nie wszystkie mają rotor. Są z resztą 2 rodzaje rotorów. Chyba roto flow  i roto cut. Ten pierwszy nie ma noży i są tylko pojedyncze rzadko rozmieszczone gwiazdy. 

Opublikowano
15 godzin temu, griga napisał:

Możesz zapytać i odpowiem Ci że pracowałem.

A Wujek mab

Więc widzę cały czas jak to pracuje a raz nawet siałem. Troszkę więcej jednak wiem niż Ci się wydaje. Miałem rozsiewacze brzeg, sulky, 3 amazone, kilka kuhn-ów. Z iloma Ty miałeś styczność poza oglądaniem na targach? I jak będziesz gdzieś widział zachodni rozsiewacz w krzakach to biorę tylko daj znać

ja pytałem o rozsiewacz a nie rzemiosło, bo tu nawet po wyglądzie można stwierdzić że szału nie będzie xD

a teraz na poważnie te nowe siewki na wzór zachodnich wcale nie są takie straszne, każdy musi sobie sam odpowiedzieć czego oczekuje i na co go stać

co do złomu to prawdopodobnie jeszcze stoi niemal po sąsiedzku jakaś amazonka

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v