Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, Esab200 napisał:

Tylko migomat marki ,, esab,, kupuj. Pracuje w branży metalurgicznej miałem styczność z 5 lub 6 takimi migami są bez błędne. Ja też takiego posiadam.  Jestem bardzo zadowolony z tej maszyny. 

po co przepłacać ? zarobkowo chyba robił nie będzie. co najwyżej na własny użytek jeśli miałby coś grubszego robić z napraw to lepiej chyba trójfazowe urządzenie wziąć 

Opublikowano
7 minut temu, wysoki1122 napisał:

Te marki esab trochę drogie to co możesz polecić konteno ?

nie wiem, nie chcę radzić czegoś konkretnego by byc posądzanym o reklamowanie / lokowanie produktu 

po prostu wiem że jakikolwiek  fachowiec odradzi ci chinola i powie że ci sie się nie opłaca kupno przy szacowanym okazjonalnym spawaniu myśląc że przyjdziesz do niego z potrzebą takiej czy owakiej konkretnej usługi  

jeśli chcesz jakies konkretne opinie to przejrzyj spawarki w galerii , poczytaj komentarze i opinie użytkowników lub ewentualnie rzuć okiem na dedykowany tej kwestii temat na forum 

Opublikowano

ta d 655 to ze dwa lata stoi, on  przyczepy odnawia i zdjęcia najpewniej poglądowe 

Opublikowano
10 minut temu, corrado napisał:

Co powiecie o tym sprzęcie?

https://www.olx.pl/oferta/miniladowarka-bobcat-weidemann-szafer-manitou-kubota-yanmar-CID757-IDxUpLT.html#30ec58eaa2

Zastanawiam się nad zakupem czegoś takiego i potrzebuję trochę waszej opinie na temat takich "czołgów".

Sprzęt jakieś 20-30km odemnnie. 
Bawie się w robocie od czasu do czasu taką . Ale tam mamy JCB i wygodnie się do niej wsiada.  One środek ciężkości mają strasznie z tyłu i na pusto to ona bardziej skręca na tylnych kołach a jak masz duży ciężar na ładowaczu to skręca na przednich kołach a tylne "dla picu" dotykają ziemi i tylko się ślizgają. musisz też pilnować ciśnienia powietrza bo można łatwo przy dużej prędkości na zakręcie zwalić oponę z felgi. :D

Opublikowano

Pytanie natury estetycznej - nadstawki do rozsiewacza robię - Waszym zdaniem lepiej wygląda w jakimś kolorze zbliżonym do oryginału, czy jakiś inny, albo inny odcień ori? Kolor czerwony. 

Drugie pytanie - jaka farba najlepiej by się nadała do metalu i drewna? 

Opublikowano
8 minut temu, DARIUSZA323 napisał:

A jakie lepsze proponujesz?

Ja mam w ciapku tej samej firmy tylko całościowe. Co do obszycia to tandeta pęka jak ciężki lud na wodzie. Siedzisko to całe popękane fakt jest taki też że nie posiadam kabiny bo nie mogę mieć A tak całość ok. Jak do ciapka czy 60 to lepszego nie potrzeba

Opublikowano
14 minut temu, konteno napisał:

do wentylatora nagrzewnicy w pojeździe? czy czegoś innego ? bo w aukcji ściema , elektrozaworów bym tym nie zasilał 

siewnik poplonów , silnik od golfa ,parę lat już nieużywany siewnik ale teraz to zazielenie i trzeba uruchomić ponownie . Poprzedni sam robiłem ale teraz nie chce mi się i brak czasu. A jakby na wyjściu dołożyć przekaźnik  to nie głupiałby silnik?

Opublikowano
4 minuty temu, ksys napisał:

siewnik poplonów , silnik od golfa ,parę lat już nieużywany siewnik ale teraz to zazielenie i trzeba uruchomić ponownie . Poprzedni sam robiłem ale teraz nie chce mi się i brak czasu. A jakby na wyjściu dołożyć przekaźnik  to nie głupiałby silnik?

powinno pasować i bez przekaźników

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v