Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• AgroTeam
Opublikowano
3 minuty temu, Thomas2135 napisał:

Ostarnimi latami mocno podrożały. Kilka lat temu takie chodziły po 9 -12 tys., ale teraz nic za to nie kupi. Za 13 tyś znajomy brata kupił Gehla sporo większego. Gdyby ona u nas kosztowała 10 klocków to byłaby dobra oferta. 

Ale przywiezienie tego to pewnie koszt około tysiaka więc wyjdzie około 11tyś więc jeszcze nie tak tragicznie chyba jeśli ktoś oczywiście szuka

Opublikowano

Myślałem, że więcej. W takim razie myślę, że znalazłaby klienta.

• AgroTeam
Opublikowano
1 minutę temu, Thomas2135 napisał:

Myślałem, że więcej. W takim razie myślę, że znalazłaby klienta.

Raczej nie waży to więcej niż samochód więc normalna laweta. A to już prosta matematyka szukasz wolnego miejsca (taniej) albo gonisz sam i decyduje ilość km

Opublikowano

Te zabawki sporo ważą, większe modele ponad 2 t. Ja nie szukam, duża mi wystarczy, ale takie coś do kojców w oborze z niskim stropem by się przydało tylko ceny absurdalne. Rok temu była na kołach za 14 tyś do naprawy.

LinkClick.aspx?fileticket=XYfjmruCz54=&t

Opublikowano

Co sądzicie o przykrywaniu słomy plandekami z banerów reklamowych?gramatura 510g/m2. Myślałem nad czymś takim i sporo taniej wyjdzie niż fliz ale zastanawia mnie czy nie będzie się słoma parzyć pod taką kołderką 😀może ktoś używa i może się podzielić opinią? 

Opublikowano
4 minuty temu, soltys48 napisał:

Jak przyjdzie Ci odkrywać nawet na lekkim mrozie to popęka

Dzięki,bo cena mnie skusiła 3zl/m2 muszę mieć taką 10x15 ale 10x12 też by wystarczyło,czyli lepiej dopłacić i kupić ten fliz?cena będzie dwukrotnie wieksza ale na lata kupuję 

Opublikowano
Belaruss820 napisał:

Co sądzicie o przykrywaniu słomy plandekami z banerów reklamowych?gramatura 510g/m2. Myślałem nad czymś takim i sporo taniej wyjdzie niż fliz ale zastanawia mnie czy nie będzie się słoma parzyć pod taką kołderką 😀może ktoś używa i może się podzielić opinią? 

ostatnio widziałem fliz u gościa co okrywał tymi plandekami z banerów ☺

• AgroTeam
Opublikowano
9 godzin temu, Thomas2135 napisał:

Te zabawki sporo ważą, większe modele ponad 2 t. Ja nie szukam, duża mi wystarczy, ale takie coś do kojców w oborze z niskim stropem by się przydało tylko ceny absurdalne. Rok temu była na kołach za 14 tyś do naprawy.

LinkClick.aspx?fileticket=XYfjmruCz54=&t

Znalazłem dane techniczne tej co pokazywałem https://www.everythingattachments.com/case-1816B-skid-steer-attachments-specs-s/4642.htm

Nawet tony to nie waży ;)

Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/deutz-fahr-agrotron-m620-2011-12-sprowadzony-full-opcja-m600-k420-CID757-IDyg0Yi.html co myślicie o tym ciągniku i handlarzu i w ogóle o tym modelu traktora

Opublikowano
51 minut temu, Ursusc385 napisał:

90 % agrofoto w sumie jak i całego internetu 

😛

Kazdy kiedys był mlody pierwsze początki af to niektore osoby po 12-15 lat dzis dorosłe chlopy zonate dzieciate ;)

Nie zmienia faktu ze dzis bardzo duzy tych mlodych osobek i ojcu podpowiadaja ze na ytb cos widzieli hah ze to trzeba zmienić 

Opublikowano
14 godzin temu, Mario5 napisał:

Czyli case mx 120 powinien sobie radzić dzięki za informacje, może ktoś jeszcze powie z jakim ciągnikiem u was pracują podobne zestawy do tego?

https://www.landwirt.com/berichtdiashow/VT_AMAZONE_D9_3000_Super,2,Amazone-KX-3000-+-Amazone-D9-3000-Super.html

ja mam ciut cięższy zestaw bo kg3000 z gumowym kw3000 i ad3000 z powiększoną skrzynią to T7.210 z klockiem 1.3t na przodzie czuje go na plecaku jak skrzynia pełna... Wujek ma MX150 to ma podobny zestaw do mojego tyle że brona KE ale w ciągniku ma nieoryginalny obciaznik tylko jakiś 500 max 600 kg to też mu przód dyga przy pełnym zasypie...

Opublikowano

Powiem tak mam siewnik Agro-masz waga 860kg plus zboże to wyjdzie jakieś 1200 kg i chcę kupić do tego jakiś agregat i ciągnik, więc waga wyjdzie jakieś  2,5t. Wiem że najlepiej byłoby sprzedać siewnik i kupić nabudowany tylko że siewnik kupiony rok temu i szkoda sprzedawać. Zastanawiam się jaki ciągnik optymalny do takiego zestawu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v