Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, jahooo napisał:

To nie ma znaczenia, różnią się tylko naklejką. Ale za te 70 tys szukałbym MF 32

Rozmawiałem z korbankami na targach odnośnie części akurat wtedy do bizona sampo ale też o częściach do mfa. Do mfa mają wszystko i nie są to jakieś kosmiczne ceny. Claas ma rzeczy porównywalne. Ja mam bizona 56 i chciałbym coś 10 lat minimum młodszego po 90 roku ale jeszcze z hederem który zmieści się między 2 ścianami o szerokości 4,80 na ciasno. Więc jakieś wielkie maszyny odpadają. Szerokoś bizona to jest coś czego szukam ale marka inna. I nie claas np z 85r bo to już nie ten wiek

Opublikowano (edytowane)

Ja mam Merkatora z 70 roku i co do awaryjności Bizon siada w przedbiegach. No i ma hamulce, co na moich górkach ma kapitalne znaczenie.

Co do "mają wszystko" - nie kupiłem MF 525 z powodu ceny cześci zamiennych w porównaniu do Merkatora. Zespolona , regenerowana pompa hydrauliki kosztuje 3 tys zł. Dałem sobie spokój z MF, tanie w naprawach to były serie 86/186/286 ale są stare i coraz częściej trudno o używki, zwłaszcza w mojej okolicy.

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

U mnie w gospodarstwie jest bizon ten sam od 20 lat. Nigdy nikt na niego nie narzekał ale po tylu latach siadają ramy, blachy i coraz głębiej trzeba sięgać żeby coś naprawić a i to stanie na nim do fajnych nie należy. Co do zabytków się nie wypowiadam ale jak zmienić to na młodsze a nie na starsze. Coś nowszego ale bez nadmiernej elektroniki.Sam zmieniłem stary traktor na nowy bez bajerów typu ehr i common rail i nie żałuję. A ceny claasa niestety trochę mi nie leża bo za coś powyżej 90 roku za dużo trzeba położyć. 

Opublikowano

lukasx21 napisał:

Ile można dostać za c330m z 91r w ładnym oryginalnym  stanie ? Bo tak patrzę na ceny z olx to jakiś kosmos jak za taki ciągnik wg mnie.

szwagier na wiosnę wzią 21tys na łysych oponach bez kabiny ale z turem nie zjechana

Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

szwagier na wiosnę wzią 21tys na łysych oponach bez kabiny ale z turem nie zjechana

Moja z kabiną ale bez tura. Tak myślę czy nie sprzedać trochę dołożyć i jakiegoś 2812 w to miejsce nie kupić

Opublikowano

migacz napisał:

U mnie w gospodarstwie jest bizon ten sam od 20 lat. Nigdy nikt na niego nie narzekał ale po tylu latach siadają ramy, blachy i coraz głębiej trzeba sięgać żeby coś naprawić a i to stanie na nim do fajnych nie należy. Co do zabytków się nie wypowiadam ale jak zmienić to na młodsze a nie na starsze. Coś nowszego ale bez nadmiernej elektroniki.Sam zmieniłem stary traktor na nowy bez bajerów typu ehr i common rail i nie żałuję. A ceny claasa niestety trochę mi nie leża bo za coś powyżej 90 roku za dużo trzeba położyć. 

szukaj jakiegoś dominatora 96-98 choć rocznikowo nie sa mlode to w w porownaniu z bizonem to mercedes do dużego fiata.

Opublikowano
1 godzinę temu, lukasx21 napisał:

Ile można dostać za c330m z 91r w ładnym oryginalnym  stanie ? Bo tak patrzę na ceny z olx to jakiś kosmos jak za taki ciągnik wg mnie.

W zeszłym roku c330m 2tys.mtg od pierwszego właściciela, silnik do remontu (przegniła tuleja) kupiona za 11tys.zl. ale to okazja była. 15-18 można cenić, zależy jaki stan. Aczkolwiek za 2812 bym się nie wymienił, jak już to 3512/255

Opublikowano

2812 trwały ciągnik ale jak zobaczy piasek to kwiczy. Łatwo go zakopać.

3512 ma zwolnice jest lepiej dociążony no i kilka koni więcej

Opublikowano (edytowane)
13 minut temu, lukasx21 napisał:

a co z tymi 2812 nie tak?

A nic, tyle co koledzy wyżej piszą, tylko że to taka zamiana "zamienił stryjek siekierkę na kijek", ani roboty nie przyspieszysz, ani komfort użytkowania ci sie nie zwiększy, a pewnie z 10tys.zl będziesz musiał dołożyć do tego biznesu. Są lepsze sposoby na zainwestowanie tych 10tys.zl które poprawią ci gospodarzenie. No i zależy w jakim stanie ta twoja c330m, czy sprzedasz ją za 11 czy za 18, bo wtedy też inaczej dołożyć trzeba będzie do 2812

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano

wymiana c-330 na 2812/235 jest całkowicie bez sensu jak już wymieniać to na  255/c-360 lub lepiej 

Opublikowano

Tura mam w c360 i jest używany raz w roku :D Uprawiam ziemniaki i kapuste i coś takiego sprytnego skrętnego do opylacza podsiewacza rozwijania deszczowni, opryskiwacza, kopania ziemniaków by mi się przydało.

Opublikowano

Tani to będzie International 574, szybki, 70KM, szybki rewers, wspomaganie, dość wąskie koła, skrzynia z szybkim wstecznym na drugiej dźwigni, mało pali. Tyle, że bez przodka

Opublikowano

Z kombajnami nie ma reguły jeden kupi i nic nie dołoży a 2-gi ciągle coś .Ja miałem d 3000 i miałem z nim troche przepraw więc w temacie częsci jestem zorientowany .Najgorsze to jeżdzenie po szrotach i szukanie jakiejś pierdoły .Potem trzeba cześć wyciągnąc co w 40-sto letnim sprzęcie nie jest tak szybko.Wierz mi ze czasami hydrauliczny sciągacz się poddaje bo gnie się a nie schodzi .Ostatnio przed sprzedarza chciałem zamienić i dopłacić i też nie chcą handlarze a jak by to był jakiś claas to szybciej się dogadasz .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v