Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Przy małym/średnim gospodarstwie zbożowym według mnie nie ma sensu.

Edytowane przez Agrest
  • AgroTeam
Opublikowano
adam131 napisał:

3 godziny temu, griga napisał:

https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-dubex-junior-CID757-IDAyEoz.html Fajna baza dorzucić nową automatykę i opryskiwacz bajka

Ech i znowu daje do myślenia czy zakup nowego opryskiwacza ma sens nawet za unijne z młodego rolnika.Fajny,w miarę blisko.Ile mniej więcej nowa automatyka by do niego kosztowała?

Zależnie od stopnia zaawansowanie 4-10tys. Nie ma sensu kupować nowy, nigdy się nie zwróci na małych gospodarstwach

Opublikowano

Wiem,że nowy opryskiwacz na moje gospodarstwo jest bez sensu.

Wiem,że nowa przyczepa na moje gospodarstwo jest bez sensu,za cenę której można mieć 2 odnowione.

Wiem,że zakup nowego siewnika zbożowego też jest bez sensu,zwłaszcza jak do wyboru są rodzime firmy.

Ale skoro unijny program  to trzeba nowe,skoro nowe to takie które są potrzebne.

Np siewnik,kilka dni temu sąsiad miał problem z przekładnią i ustawieniem dawki w 2 letnim siewniku unii,a dziś u jednego na yt też coś nie tak,a w planach właśnie mam siewnik tej firmy.

Opublikowano

Na to jest tylko jeden sposób, powiększać gospodarstwo i będzie stać na nowe a przestaszewskim się zwrócą.

Opublikowano
3 godziny temu, griga napisał:

Zależnie od stopnia zaawansowanie 4-10tys. Nie ma sensu kupować nowy, nigdy się nie zwróci na małych gospodarstwach

Kupujesz do niego jakiegoś T25 za 5tys, wyrzucasz przodek i montujesz go na przegubie i masz opryskiwacz samojezdny za małą kasę :D

• AgroTeam
Opublikowano
45 minut temu, adam131 napisał:

Wiem,że nowy opryskiwacz na moje gospodarstwo jest bez sensu.

Wiem,że nowa przyczepa na moje gospodarstwo jest bez sensu,za cenę której można mieć 2 odnowione.

Wiem,że zakup nowego siewnika zbożowego też jest bez sensu,zwłaszcza jak do wyboru są rodzime firmy.

Ale skoro unijny program  to trzeba nowe,skoro nowe to takie które są potrzebne.

Np siewnik,kilka dni temu sąsiad miał problem z przekładnią i ustawieniem dawki w 2 letnim siewniku unii,a dziś u jednego na yt też coś nie tak,a w planach właśnie mam siewnik tej firmy.

Ja osobiście jedyne co bym kupił nowe za programową kasę to ciągnik bo to maszyna uniwersalna. A jak kupisz nowy na małe gospodarstwo to będzie do emerytury, resztę maszyn wolał bym bardzo dobre używki

2 minuty temu, pawel885 napisał:

Kupujesz do niego jakiegoś T25 za 5tys, wyrzucasz przodek i montujesz go na przegubie i masz opryskiwacz samojezdny za małą kasę :D

Tylko po co tyle kombinacji jak opryskiwacz samojezdny można kupić od kilkunastu tyś zł

Przykład na szybko

https://www.ebay.co.uk/itm/diesel-Lely-hi-trac-250-18-sprayer-with-Volkswagen-Diesel-engine-not-tractor/123663335134?hash=item1ccae8bede:g:TW4AAOSwxOlboOj4

• Like 1
Opublikowano
20 minut temu, griga napisał:

Ja osobiście jedyne co bym kupił nowe za programową kasę to ciągnik bo to maszyna uniwersalna. A jak kupisz nowy na małe gospodarstwo to będzie do emerytury

jak ci zostały 2-3 lata

• AgroTeam
Opublikowano
Przed chwilą, przekręt napisał:

jak ci zostały 2-3 lata

Proszę Cię to co kupuje większość ludzi za pieniądze z programów nie przeżyje za długo. A dobra używka posłuży długo. Bo jakoś nie widziałem opryskiwaczy z choćby średniej półki. Moje cebeco ma 30 lat wyposażeniem i rozwiązaniami bije nowe wynalazki. I pewnie posłuży u Mnie kolejne naście jak nie dziesiąt lat

Opublikowano

Ha , ha . Bardzo dowcipne .

Zastanawiam się dlaczego akurat ten rocznik . No ale jak nie zatrybiłeś ... No cóż .

Opublikowano
30 minut temu, pawel885 napisał:

Czy wiecie że....? 

monety obiegowe z 1991 r osiągają już niezłe wartości - np 1zł z 1991r na allegro są po 30-40zł , znalazłem w domu kilka :)

Jest to cena ofertowa czy transakcyjna? Bo wystawiać mogą i za 200 zł...

Opublikowano
12 minut temu, PRIMO napisał:

Zda egzamin ten podgrzewacz do dojarki przewodowej? 

https://www.ceneo.pl/8447112

Czemu gazowy? Ja mam elektryczny Biawar 60 L i rachunek wzrósł chyba o 100 zł/msc. W tym roku może założę jeszcze jakiś używany wymiennik ciepła to rachunek spadnie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v