Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Obserwując linki stwierdzam ze tylko traktory ludziom w głowach a mnie jakoś w ogóle na te traktory nie ciągnie.

I

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, Marecki2922 napisał:

Nie jest tak źle , czasem ktoś wrzuci sexowne spodenki z posladkami albo jakąś sympatyczną panią :x:D

Zgadza się, ale wiesz ostatnio widziałem taki wynalazek,pompa do zboża,ale nie dmuchawa w jednym skupie zboża mają samochód solówkę z tym czymś i jest tego 10 sztuk w Polsce,Patent i te sprawy i nie widziałem tego w akcji ale 17t ładuje w godzinę i liczą za tonę 15zł,i wysysają gdzie kto ma i odliczają te 15zł od tony załadowanego zboża.

No to ja coś w wrzucę no bo tak fajnie się ruszają.

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

To tak jakby zbiornik próżniowy w kształcie leja za ciężarówką, a dlaczego próżniowy bo jest wzmacniany żeby go podciśnienie nie zmiażdżyło tak mi się wydaje, mam dmuchawę sączą tłoczącą do ciągnika POM AUGUSTÓW, do silosów się nadaje, ale tak gdzieś to kurzu ze świata nie widać, i odrazy 1cm na ścianach.Po za tym jak zboże trze o wąż wytwarza się prąd i kopie mocno,robiłem uziemienie węża drutem wokoło i tak kopie i przechodzę na żmijki i podajnik kubełkowy,najlepsza by była hala i ładowarka ale nie mam miejsca gdzie tego postawić a zboże w dzisiejszych casach trzeba traktować ilościowo a nie kubełkowo i łopatowo.

Edytowane przez Gość
Opublikowano
2 godziny temu, bratrolnika napisał:

Skąd jesteś, bo któryś raz już z rzędu z mojej dalszej okolicy wrzucasz linki

Jestem z powiatu bialskiego. Linki przypadkowo wrzucam 😀ten z zetorem to brat mi podesłał bo myśli nad takim akurat

• Thanks 1
Opublikowano
46 minut temu, Wiesi0 napisał:

a dlaczego próżniowy bo jest wzmacniany żeby go podciśnienie nie zmiażdżyło

Przecież próżnia to też podciśnienie. Więc jak można wzmacniać próżnie próżnią ?

Opublikowano
2 godziny temu, slawek74 napisał:

samochód za dwa tysiące z groszami to czego się spodziewać 😉

2 godziny temu, zetorki12 napisał:

Pewno gwarancji co niektóry by chciał na rok .

Zasadniczo mi o cenę nie chodzi bo i racja nie ma co wymagać, tylko o sposób opisu. Skoro "właściciel" stwierdza że minusem jest wgniotka to i o dzwonie warto wspomnieć :) Można by użyć sformułowania " jedynym mankamentem auta jest mała wgniotka oraz powypadkowa przeszłość pojazdu, w wyniku której, po przeprowadzonej naprawie widzimy pękającą szpachlę". Chyba za bardzo marzę B|

Opublikowano
3 godziny temu, bratrolnika napisał:

Szpachla przynajmniej nie rdzewieje😂

Byś się zdziwił jak byś mojego Opla zobaczył. Tam niemożliwe staje się możliwe 😂 

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, Wiesi0 napisał:

To tak jakby zbiornik próżniowy w kształcie leja za ciężarówką, a dlaczego próżniowy bo jest wzmacniany żeby go podciśnienie nie zmiażdżyło tak mi się wydaje, mam dmuchawę sączą tłoczącą do ciągnika POM AUGUSTÓW, do silosów się nadaje, ale tak gdzieś to kurzu ze świata nie widać, i odrazy 1cm na ścianach.Po za tym jak zboże trze o wąż wytwarza się prąd i kopie mocno,robiłem uziemienie węża drutem wokoło i tak kopie i przechodzę na żmijki i podajnik kubełkowy,najlepsza by była hala i ładowarka ale nie mam miejsca gdzie tego postawić a zboże w dzisiejszych casach trzeba traktować ilościowo a nie kubełkowo i łopatowo.

O widzisz , a ja mam dosyć żmijki i zastanawiam się nad ssąco tłoczacą z Augustowa 

Czasem może i dobrze jak prąd kopnie przynajmniej kawy nie trzeba :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v