Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
22 godziny temu, plp255 napisał:

poszukuję ładowarki teleskopowej do ciasnych pomieszczeń więc wskazane są obie osie skrętne. Czy da się kupić taki sprzęt do max. 25000 zł? Czy to raczej szukanie dziewicy w burdelu.

Oczywiście zdaję sobie sprawę, że wymagałaby ona jakiś napraw (malowanie, elektryka, drobne podspawanie itp)- oby nie były zbyt kosztowne.

Ktoś coś powie na temat tych sprzętów

https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-teleskopowa-matbro-ts-260-4x4-7m-2-5t-tanio-CID757-IDztKS3.html#0a4f8b07ca;promoted

https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-teleskopowa-jcb-CID5-IDzrs8N.html#034f6f7265

akurat mam jcb 520-4  , czyli ten model co masz z olx tylko bez teleskopu to główna wada jak dla mnie bo zasięg słaby tzn tak na przyczepę 2 m załaduję ale już koło styka się z burtą , reszta to samo co na zdjęciu , już prawie wszystko rozkręcałem w niej przez te 3 lata 😲 najpierw skrzynia łożysko groszowe sprawy bo z 100 zł , potem most przedni ale to tylko regulacja luzów na ataku trochę sfatygowane ząbki ale jeszcze pochodzi , potem skrzynia rewersu koszt też nie za duży z 1200 zł tarczki siłownik tarczek , no i silnik tu gorzej bo tuleje wymieniłem i głowicę zrobiłem z dwa lata pochodził i uszczelka poszła blok krzywy dałem teraz do szlifu , a silnik perkins jak w ursusie 4514 .

Tylny most trzyma się mechanicznie  tylko właśnie lata już na kołysce , ogólnie to jest jcb 3 cx tylko stary typ i odwrotnie jeździ , jeśli idzie o hydraulikę to rozdzielacz sie moczy a pompa śmiga aż miło , mam do obornika łycho-krokodyl  1,4 m3 , 2,4 m szeroka i podnosi spokojnie , 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, debrzyna napisał:

@soltys48Widze wróciłeś z wczasów. Jak tam na kanarach, pogoda dopisała. Koledzy już sie martwili ze ktoś Cie porwał 😊

Bycki spsedałem to i tsa było odpocząć 😁

Ale tylko od AF

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

Fakturę pokaż .:ph34r:

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
22 minuty temu, soltys48 napisał:

Bycki spsedałem to i tsa było odpocząć 😁

Ale tylko od AF

Przyznaj się co przewiniles szefostfu😉

Opublikowano

Jeszcze odnośnie ładowarki którą chciałbym kupić - zastanawiałem się i teleskop chyba jednak byłby bardzo przydatny choćby do obrzucania silosów z kiszonką ziemią. Robię tak od lat i nie mam żadnych strat inne metody to jak się uda. Robienia stert z balotów.

Generalnie ładowarki używałbym do wyrzucania obornika ze starej obory z jałowizną. Obora ok. 20m długa i 6m szeroka. Niestety  drzwi (2) mają 2,5m szer i są po długości i nie da się ich zrobić od szczytu. Teraz obornik biorę ile się da turem naprzeciwko drzwi a resztę podrzucam ręcznie do drzwi, aby móc to znowu wybrać turem. Także robota idzie dość mozolnie zwłaszcza że robię to sam, bo u nas brakuje ludzi to takiej pracy, a nawet jak jakis się znajdzie za 250 dniówki, jak ostatnio, to aż mnie krew zalewała jaki z niego pracownik ;) 

Opublikowano
14 minut temu, plp255 napisał:

Jeszcze odnośnie ładowarki którą chciałbym kupić - zastanawiałem się i teleskop chyba jednak byłby bardzo przydatny choćby do obrzucania silosów z kiszonką ziemią. Robię tak od lat i nie mam żadnych strat inne metody to jak się uda. Robienia stert z balotów.

Generalnie ładowarki używałbym do wyrzucania obornika ze starej obory z jałowizną. Obora ok. 20m długa i 6m szeroka. Niestety  drzwi (2) mają 2,5m szer i są po długości i nie da się ich zrobić od szczytu. Teraz obornik biorę ile się da turem naprzeciwko drzwi a resztę podrzucam ręcznie do drzwi, aby móc to znowu wybrać turem. Także robota idzie dość mozolnie zwłaszcza że robię to sam, bo u nas brakuje ludzi to takiej pracy, a nawet jak jakis się znajdzie za 250 dniówki, jak ostatnio, to aż mnie krew zalewała jaki z niego pracownik ;) 

Do pryzm kup obsypnik. Czasem trafiają się sambrony J24 na teleskopie, ale to bardzo rzadko. Maszyny nie do zajebania. Mam ponad pół roku i jak na razie tylko szczotki w rozruszniku wymieniłem. 

Taka byłaby super. Dowiedz się jaki silnik tam siedzi, bo miewały perkinsa. Tanio byś naprawił.

https://www.olx.pl/oferta/ladowarka-sambron-CID757-IDzbv0H.html

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, soltys48 napisał:

nie nie w dojenie krów już mnie nie wkręcicie

Brat jak parę lat temu krowy likwidował to musiał ojcu jedną sztukę zostawić, ojciec całe życie rano i wieczorem krowy doił, i bez krowy sobie życia nie wyobrażał. Dzięki Bogu po jakimś czasie przestawił się na byki i krowy już nie ma

Tylko dojarka została

Edytowane przez bratrolnika
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Mam immunitet

@Thomas2135 mówił prawdę

Jak by szanowny Pan miał immunitet to by przymusu na wakacje nie miał. No chyba że by na strajk...... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v