Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, jarecki napisał:

nie za wąskie są osie tej przyczepy ? jak wpadnie w dołek z pełnym ładunkiem to sie bedzie sypało zboże  tak pomojemu   zdjecie nr. 2

Nic się nie będzie działo. Mam w kroniaku podobnie, sztywniejsze są od HL-ek te przyczepy. Pasowało by tylko z ceny dobrze urwać za tą konkretną

Opublikowano

O kolego tam nie ma tak, że stoi z 10 ciągników i masz czas sobie wybrać i się zastanowić. Zawsze coś jest na stanie, ale i szybko znika. Ja też musiałem szybko podjąć decyzję, bo klient był.

Opublikowano
8 minut temu, manieks120 napisał:

https://www.olx.pl/oferta/case-international-856-xl-plus-tur-CID757-IDys9aH.html 

Jakby ktoś się nad nim zastanawiał to mówię że nie warto, zmarnowałem cały dzisiejszy dzień i zrobiłem sobie wycieczkę 900km.

W ciągniku jest popsute wszystko. Silnik mimo że był ciepły chełtał i dopiero zapalił, kopcił a paliwo i olej  lał się z każdej możliwej strony. Sprzęgło padnięte tak że ledwo ruszał a jak ruszył i się wcisnęło sprzęgło to stawał jakby skrzynia blokowała a i nie działał przedni napęd. Karoseria cała zgnita i pokrzywiona, zbita atrapa i światło. Przez szyber lało się na głowę, są skrzywione drzwi i brakuje 4 szyb a drugie drzwi wcale się nie otwierają. W środku był złamany i porwany fotel,  zapleśniała tapicerka, taczka obornika, folie , butelki i puszki. Z elektryki nie działało praktycznie nic. Wspomaganie ledwo działa, choinka na liczniku a i brak dolnego zaczepu. Mówię mu że to paści a on do mnie że takie chodzą po 40 i że liczyłem chyba na okazję, tyle że żeby ten był do użytku to trzeba wpakować lekko 15tys. Gość handluje przyczepami do bel, więc przestrzegam przed sprzedawcą, powiedział że do lekkich poprawek a w ciągniku nie było jednego sprawnego podzespołu.

Znajomy ma identyczny model, mechanicznie wszystko ok, wizualnie odnowiony przez profesjonalnego lakiernika, ale nie na sprzedaż. Całkiem fajne ciągniki

Opublikowano
7 godzin temu, rafix255 napisał:

Sołtys podaj mi nr do tego znajomego co te ciagniki sprowadza?? możę zajrzę do niego w wolniejszej chwili

Zapraszam priv napisz ci Cię interesuje a będę to zobaczę czy cos stoi

Opublikowano
11 godzin temu, jahooo napisał:

Też słyszałem historie o tych maszynach z Gutanowa, znajomy mi odradzał tam wogóle jeździć, jak nie chcę sobie nerwów szarpać.

Te poznaniaki nie są złe, ale mają spora masę własną, sąsiad takiego pożyczył do zetora 7711 to nie dał rady siać z pełną skrzynią.

To słaby ten zetor bo ja takim kiedyś siałem usrusem c 360;) siewnik ma dwie zasadnicze wady, trzeba wolno jeździć żeby równomiernie wysiał jak siejesz poniżej 150 kg na ha i bardzo ciężko trafić z wysiewem. mój bardzo zaniża normę wysiewu. Po kilku latach użytkowania idzie się przyzwyczaić. Gdybym siał dużo zboża to bym drugi raz nie kupił. żeby było śmieszniej rzepak ładnie sieje.

Opublikowano

Tyle hajsu za taki ładowacz? Nawet to euro ramki nie posiada. Już sobie używanego tura 2b kup.

Opublikowano

No osprzęt ma .     Ale może i używki jeszcze poszukam .

Opublikowano

Trochę daleko . No ale jak niedrogo , to daj jakieś zdjęcie . Z jakiego zetora ?

Opublikowano
25 minut temu, zetorki12 napisał:

No osprzęt ma .     Ale może i używki jeszcze poszukam .

Osprzęt z którym będziesz się szarpał. Tylko euroramka i spokój z zaczepianiem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v