Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, slawek74 napisał:

tak że mu wypadł prosto pod koło podczas redlenia ziemniaków i nieraz lepiej zostawić w domu płaczącego niż mieć martwego !!!

najlepiej powiedzieć dzieciom i rodzinie by z gospodarstwem nie miały nic wspólnego . do obory wpuścisz to źle , na traktor weźmiesz też żle , 

po hooj samemu się w to pchac mając żone i dzieci które chce się chronić przed tym co się samemu robi ?

jak i po co zakładać rodzinę będąc rolnikiem ? najlepiej pewnie spiepszać do miasta 

Opublikowano (edytowane)

wszystko z głową i zasadami BHP

jak widzę łebka 12 lat jak jedzie traktorem z pełną przyczepą, a nawet do sprzęgła ledwo sięga, to włos się na głowie jeży

Edytowane przez jahooo
  • Like 1
Opublikowano
6 godzin temu, slawek74 napisał:

Rozwiń ? Czego wymagam ? Zapinania pasów? W poniedziałek mał miejsce wypadek czworo osiemnastolatków jechało bez pasów i wyjechała im na czołówkę skończyło się na siniakach całe szczęście najbardziej mnie mrozi jak matka na kolanach wiezie dziecko z przedszkola

to już problem tych 18latków , doqrwić konkret mandat/ grzywne to naucza , mnie w drodze z roboty nauczyło już 100zł i 2 punkty więc teraz odruchowo to i w ciągniku zacząłem szukac pasów 

Opublikowano

Ale co tu wiedzieć o tym poidle? Grzeje wodę i tyle. Sobie kup 1 na próbę 500zł to jak dla mnie dwie dniówki. Nie będzie działać bierzesz paragon pudełko: "nie spełnia swojej funkcji" i tyle, chyba że jesteś człowiekiem tak nie śmiały że będziesz się bał odnieś. 
Jak ktoś zachwala PIS to mnie tak nie wkurza, bo sobie myślę naiwny idiota nie chce mu się pracować i chce socjalizmu. Ale jak widzę posty jak ktoś chce coś kupić i się pyta czy warto to z takim szczypaniem się, to za dużo nie osiągniesz. 

• Confused 1
Opublikowano
Chodzi mi o opinie użytkowników, bo niby piękny opis i niby termostat jest (chodź nie widać) ale jak się sprawuje? Po co to foeum jeśli chcę coś sputac to mi piszą że mam se kupić i przetestować? No i kup załóż i czekaj ma mróz a potem oddaj bo coś tam, ehe.
  • Like 1
Opublikowano

Panowie jaka jest realna kwota którą mogę dostać za pług staltech u006 4 skibowy? Do wymiany są wszystkie odkładnie i piersi (koszt ok 1 tyś). 

Opublikowano

Chińszczyzna, ale chyba nie masz za wielkiego wyboru, teraz nawet te lepsze marki idą w chińszczyznę, niektóre z tych opraw (te na świetlówki tradycyjne) to strach składać i montować, w rękach się rozpadają-te o tyle lepsze że już gotowe złożone i kabel wyprowadzony poza obudowę. Ale dadzą radę, za te pieniądze są ok.

21 minut temu, tobi866 napisał:

Panowie jaka jest realna kwota którą mogę dostać za pług staltech u006 4 skibowy? Do wymiany są wszystkie odkładnie i piersi (koszt ok 1 tyś). 

Wcześniej pisałeś że będziesz przerabiał na piecioskibowy, nic z tego nie wyszło czy kupiłeś coś oryginalnego?

Opublikowano

@bratrolnika na zwykłych świetlówkach czy zamienniki led wsadzone? jakiejś konkretnej firmy oprawy czy jeszcze PRLowskie?

Opublikowano

patent z siłownikiem wywrotu niezły , widzałem kiedyś windę oparta o podobne rozwiązanie w 3 piętrowym budynku

Opublikowano
6 godzin temu, jahooo napisał:

Wszystkie ciągniki dedykowane jako sadownicze mają takie belki, jak zwęzisz koła to normalne by się nie mieściły

to ten Landini jest sadowniczy?

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Wcześniej pisałeś że będziesz przerabiał na piecioskibowy, nic z tego nie wyszło czy kupiłeś coś oryginalnego?

Miałem przerabiać, ale gadałem jeszcze raz z facetem co miał to robić to nie wie ile to będzie kosztowało może 1 tyś, może 1,5. Najlepiej mu przywieść,jak zrobi to powie, to niech się cmoknie w...... A za 2,7 tyś znalazłem używane, 2 odkladnie do wymiany ale facet twierdzi że jeszcze sezon wytrzymają. A oryginalne 5 skib to oryginalne nie to co dorabiane . 

Edytowane przez tobi866
Opublikowano
2 godziny temu, tobi866 napisał:

wg mnie jak dostaniesz tysiaka to się ciesz

1 godzinę temu, bratrolnika napisał:

Kiedyś w robocie demontowalismy lampy 2x58w, parę sobie wziąłem, mamy w garażach i oborze, jest moc

u mnie mam jeszcze 2x65w światła jest sporo i.....żywotność

Opublikowano
12 minut temu, soltys48 napisał:

wg mnie jak dostaniesz tysiaka to się ciesz

A Ty, znaczy Pan to jak każdy handlarzyna kupić za bezcen a sprzedać jak za złoto. I że ziemia jeszcze takich ludzi jeszcze nosi...... 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v