Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, PRIMO napisał:

Handlarze tak mają jeśli chodzi o dowóz cmokają stękają. 

Jak by co mam namiar na gościa który zajmuje się transportem z tamtych stron. 

Ponoć to rolnik. 

Jak znajomy to podpytałbyś za ile by przywiózł.

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

To dolne otwieranie to dobre jakościowo, bo słyszałem, że lubi się drut krzywić i środkiem pod ciężarem się rozchodzi i sypie się?

Warta tych 18 tys z przywozem na miejsce>?

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-d-55-3-strony-otwieranie-dolem-nowe-burty-plandeka-CID757-IDqBhoN.html#836264a992;promoted

Moim zdaniem drogo.

Ja D-55 z tamtych stron kupiłem za 9 000. Podwójne burty, dwie nowe opony, sprawne hamulce, hydraulika i światła, tylko podłoga trochę słaba ale jeszcze się trzyma (3 lata jeżdżę).

Oczywiście bez dolnego otwierania.

Opublikowano (edytowane)

Tak z papierami, bez jest dla mnie warta tyle ile waży, nie mam możliwości załatwienia papierów, ale jako ciężarowa, dopiero w tamtym roku ją na rolniczą przerobiłem.

Wiesz moim zdaniem D-55 są warte realnie +/- 10 000, a to że ludzie wołają za nie +/- 20 000 cóż cenić a sprzedać to dwie różne sprawy... na Sprzedajemy.pl jest 1012 za 28 000, fakt bardzo ładny ale kto tyle za niego da....

Edytowane przez kedziorek
Opublikowano
Ta przyczepa z Niemiec z tym najazdowym to lipa. troche podloga i rama to sito bo chyba tam jakies dziury widze. I z tymi silownikami tez pewnie wkręta daje. Mam bardzo podobną jedna na 2W i jedną 3W i swietnie sie spisuja.
Opublikowano (edytowane)

https://www.olx.pl/oferta/lamborghini-1506-CID757-IDrRdvL.html

panowie ktoś coś o tych ciągnikach?

szukam szukam i jest lipa

dzisiaj pojechałem 200km w jedną stronę żeby się dowiedzieć że właśnie sprzedane a rano dzwoniłem to było aktualne

a i jeszcze jedno jest ktoś kto ma blisko do tego lambo żeby podjechać i obejrzeć bo mam ponad 300km do niego a w tygodniu za nic się nie wyrwę

Edytowane przez blondynek2004
Opublikowano

Zależy od stacji diagnostycznej ale może nie przejść przeglądu. Sąsiadowi zrobili bez problemu przegląd, a znajomemu na innej stacji nie chcieli zrobić i zakładał pneumatykę. 

Opublikowano
7 godzin temu, Agrest napisał:

To dolne otwieranie to dobre jakościowo, bo słyszałem, że lubi się drut krzywić i środkiem pod ciężarem się rozchodzi i sypie się?

Warta tych 18 tys z przywozem na miejsce>?

https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-d-55-3-strony-otwieranie-dolem-nowe-burty-plandeka-CID757-IDqBhoN.html#836264a992;promoted

Za taką kasę to będę miał Brandyske 9ton za około miesiąc do sprzedania, nowa podłoga burty, w tej cenie to nawet dolne otwierania, plandeka i koła bezdetkowe. A bez otwierania dołem bez kół i plandeki powinna najdroższa byc za ani 15tys, oczywiście zarejestrowana i opłacona w Polsce. Pozdrawiam 

• AgroTeam
Opublikowano
18 godzin temu, PRIMO napisał:

Co sądzicie o tym rozsiewaczu wart uwagi,na co zwrócić uwagę przy ewentualnym zakupie?o.O

https://www.olx.pl/oferta/rozsiewacz-nawozu-rauch-800-komet-nie-amazone-siewnik-kuhn-CID757-IDrpxVJ.html

Odpuść sodbie i poszukaj MDS-a dołożysz kilkaset zł a będziesz miał już solidną maszynę. Te nie mają żadnej regulacji szerokości, zmienia się to wymieniając tarcze. Nie ma też hydrauliki. Do tego nie ma tabel a do mds-a ściągasz apkę i masz wszystko co potrzeba.

14 godzin temu, PRIMO napisał:

Ja bym długo się  nie namyślał jak za takie pieniądze i to z dowozem na miejsce. 

A Ja uważam że cena mocno przesadzona, Ja swoją d55 z papierami sprzedałem za takie pieniądze że nawet dokładając nową górę z blach profilowanych i dolne otwieranie wyszło by mniej. Tutaj widać dolne otwieranie nie na oryginalnych zamkach tylko na garażowych, burty z prostej blachy na profilu. A dalej jest to zwykła przyczepa 6t za niewiele więcej kupi sie już coś o wiekszej ładowności

Opublikowano

Pytania czy gość za drogo ceni czy Ty za tanio sprzedałeś? Punkt widzenia zawsze zależy od punktu siedzenia.

To dajcie linki na  te "za nie wiele więcej"  o większej ładowności.  Max do 10t.  Cena do worka nie idzie.

Tylko warunek - pneumatyka jednoobwodowa, wywrot 3w, podwójne burty, plandeka,  świeży wygląd i rejestracja jako rolnicza. Sporo przejrzałem i  jakoś nic w pamięci mi nie utkwiło. 

Wywrot 2w chodzi parę tys taniej.

Z tym kupnem to trochę jak z samochodem. Upatrzysz coś za 50tys to ktoś powie dorzuć pare tys i kupisz coś młodszego, inny znowu  weź starsze a lepiej wyposażone. Dołożysz do zakupu i znowu dylemat bo po dołożeniu kolejnych 5 tys jest znowu lepszy i młodszy model i tak w koło...

Opublikowano

Od ręki nie znajdziesz, ale tak jak w każdym fachu - wymagana jest cierpliwośc. Na tacy, to każdy by chciał

Szukałem kombajnu - na niektóre sprzęty ceny z kosmosu, albo stan taki, że nawet na złomie tyle rdzy nie chcą. Ale skrupulatnie przeglądając ogłoszenia udało się to i owo namierzyć

• AgroTeam
Opublikowano

Teraz jest sezon zakupowy wiec nie oczekuj że kupisz coś w dobrym stanie i ciekawej cenie od ręki. Osobiście wolał bym kupić do remontu i go zlecić. Nie wiem jak teraz ceny ale My za hw6011 płaciliśmy chyba 8tyś na gotowo .  Ale rejon Wrocławia ma drogie usługi

Opublikowano

Akurat przyczepy od lat przeglądam i nic w dobrym stanie po odnowie nie ma w cenach niższych niż te 17-18tys.

hw w oryginale to 2W? 

Opublikowano

Za mało przeglądasz, jak jest dobra cena, to zaraz schodzą ogłoszenia. Ja przeglądam serwisy jak czegoś szukam conajmniej co godzine każdy i bywa, że jak zadzwonię, to już nieaktualne. Zaglądanie na jeden serwis raz dziennie to chyba tylko dla hobby, bo niewiele da się znaleźć.

Opublikowano

Nie będę mówił ile na olx siedzę , bo wstyd się przyznać i zaraz ktoś powie że nic nie robię:D Powiem tylko, że to nałóg

• AgroTeam
Opublikowano

Niestety ale na olx już ciężko o fajne ceny, prędzej o dziwo kupisz okazję na allegro (niby to samo ale jednak nie zawsze) czy ze sprzedajemy. Ale najszybciej o rozsądną cenę z poczty pantoflowej,

Opublikowano
1 godzinę temu, griga napisał:

Odpuść sodbie i poszukaj MDS-a dołożysz kilkaset zł a będziesz miał już solidną maszynę. Te nie mają żadnej regulacji szerokości, zmienia się to wymieniając tarcze. Nie ma też hydrauliki. Do tego nie ma tabel a do mds-a ściągasz apkę i masz wszystko co potrzeba.

A Ja uważam że cena mocno przesadzona, Ja swoją d55 z papierami sprzedałem za takie pieniądze że nawet dokładając nową górę z blach profilowanych i dolne otwieranie wyszło by mniej. Tutaj widać dolne otwieranie nie na oryginalnych zamkach tylko na garażowych, burty z prostej blachy na profilu. A dalej jest to zwykła przyczepa 6t za niewiele więcej kupi sie już coś o wiekszej ładowności

MDS-y fajne maszynki ale poza moim zasięgiem finansowym z resztą nie potrzeba mi aż takiego wypasu na moje ha. 

Przyjedź w nasze strony i kup D-55 w takim stanie jak w ogłoszeniu co wstawił @Agrest za mniej jak 10 tysi 

• AgroTeam
Opublikowano

Nie wiem z jakich stron jesteś ale na zachodzie nie jest to aż taki problem. A MDS-a kupisz w takiej samej cenie jak ten co pokazałeś tylko na pewno nie teraz!! Przed żniwami lub jesienią, chyba że przypadkiem okazja się trafi.  Takiego bez hydrauliki w super stanie kiedyś widziałem za 3tyś

@Agrest A musisz mieć wywrotke 3 str? My przy naszym profilu w ogóle uciekamy od przyczep. Najchętniej zostawił bym jedną ale znowu brakuje takiej małej podwórkowej (teraz d732)

Opublikowano (edytowane)

I muszę i nie muszę. Mam  d 732 i też myślałem nad kolejną taką samą.

Trochę uparłem się nad 3w, ale prawda jest taka że w budynkach może być problem z kiprowaniem do tyłu bo więźba dachowa może nie pozwolić.

Na polu nie mam czego kiprować.

Jest też opcja zakupu dwóch sztuk jednej 2W dwuosiowej i  na bliskie pola jakąś jednoosiówkę 3W. Ale tych jedoosiowych to już wcale w ofertach nie ma, a jak są to w cenie  dwuosiowych

Mówicie, że tamta d 55 droga, to co powiedzieć o tej d 35 https://www.olx.pl/oferta/przyczepa-wywrotka-d-35-z-papierami-plandeka-i-espandor-nowe-CID757-IDfOE97.html#c576d6912e

Jak patrzę to i siłownik na 6 ton wydaje się być za słaby i te mocowania burt jakieś takie delikatne. 

Edytowane przez Agrest
  • AgroTeam
Opublikowano

Ja mogę Ci powiedzieć tylko o własnych doświadczeniach, zawsze mieliśmy tylko wywrotki 2str i bardzo chciałem taką do tyłu. Kupiliśmy więc wanne, jednak okazało się że do kiprowania w stodole była o kant... za nisko. Świetnie się sprawdziła przy gruzie ziemi itp. Ostatni rok przed sprzedaniem stała nieużywana bo nie sprawdzała sie w naszych realiach.

Za 10tyś możesz kupić 8011 w oryginalnej zabudowie która jeśli nie masz nie wiem ile ziemi posłuży bez remontu wieki. A za resztę spokojnie poszukaj jednooski 3stronnej. Sam drążyłem temat to taką fajną z Niemiec idzie kupić za 8tyś jakąś z północy czy np IMT od 4 tyś

Opublikowano

Właśnie taką opcję rozważam, jak wyżej pisałem obawiam się że tego wywrotu na tył w żadnym budynku nie użyję.  Bo taka d55 przy pełnym podniesieniu pewnie z 7 -7,5 m będzie mierzyć. No ale to taka zachcianka jak na razie z tym 3w. 

Ładną jednoosiówkę biorę w ciemno, bo ta na pola  do 2 km od domu byłaby idealna. 

U mnie cenę zawsze nabije transport. Pogranicze mazowieckie/świętokrzyskie/lubelskie

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v