Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, takie pytanie 912 dygnie agregat uprawowy 3m czy lepiej 2,5 bo za jakiś czas będę się rozglądał i chcę zasięgnąć opinii, zależy mi na wale pełnym, jednak mam trochę glin i chyba to lepiej zda egzamin niż rurowy, coś z tego by się nadało ? Oczywiście nie chodzi mi o stan wizualny tylko techniczny, sam sobie pomaluje :D

https://www.olx.pl/oferta/agregat-aktywny-wirujacy-rabewerk-pegoraro-2-5-3-m-CID757-IDmdEFi.html#8642ff44e5

Opublikowano

Cash do ursusa radzę rurowy. I tak szybko nie pojedziesz to bryły rozwalisz. Podnośnik będzie miał lżej zwłaszcza jak się zagrzeje olej w przekładni. Jaki masz/planujesz siewnik dopiąć? Sytuacja u sąsiada. Ciągnik 1614-żółty. Kupił talerzowy 3m z rurowym i podnośnik od razu do remontu. Teraz załozył do niego poznaniaka przerobionego z 2,7 na 3m i na razie tą wiosnę odsiał, ale jak jedzie do tyłek mu tak śmiesznie siedzi.

Opublikowano (edytowane)

Cash do ursusa radzę rurowy. I tak szybko nie pojedziesz to bryły rozwalisz. Podnośnik będzie miał lżej zwłaszcza jak się zagrzeje olej w przekładni. Jaki masz/planujesz siewnik dopiąć? Sytuacja u sąsiada. Ciągnik 1614-żółty. Kupił talerzowy 3m z rurowym i podnośnik od razu do remontu. Teraz załozył do niego poznaniaka przerobionego z 2,7 na 3m i na razie tą wiosnę odsiał, ale jak jedzie do tyłek mu tak śmiesznie siedzi.

Narazie nie planuję podczepiać do niego żadnego siewnika, mam ciąganego Mazura 4m, przyjdzie czas i na zmianę w tej materii tylko, że razem z tym wiąże się wymiana ciągnika na większy niż 912 i tez patrzę pod tym kątem,żeby w jakiejś tam perspektywie agregat współpracował z siewnikiem i silniejszym ciągnikiem. W bieżącej sytuacji agregat jest mi tylko potrzebny do wyrównania pola bo można bronować i naście godzin, a i tak efekt jest mizerny szczególnie na glinach, a potem to ma wpływ na jakość siewu, wschody i tak dalej i tak dalej :)

Edytowane przez cashpoint
Opublikowano

Narazie nie planuję podczepiać do niego żadnego siewnika, mam ciąganego Mazura 4m, przyjdzie czas i na zmianę w tej materii tylko, że razem z tym wiąże się wymiana ciągnika na większy niż 912 i tez patrzę pod tym kątem,żeby w jakiejś tam perspektywie agregat współpracował z siewnikiem i silniejszym ciągnikiem. W bieżącej sytuacji agregat jest mi tylko potrzebny do wyrównania pola bo można bronować i naście godzin, a i tak efekt jest mizerny szczególnie na glinach, a potem to ma wpływ na jakość siewu, wschody i tak dalej i tak dalej :)

Bierz 3m. Jeżeli masz oryginalną 912 i będzie silnik słaby to wstawisz turbo i jazda.

Opublikowano

Bierz 3m. Jeżeli masz oryginalną 912 i będzie silnik słaby to wstawisz turbo i jazda.

silnik idzie do remontu za jakiś czas także o to się nie martwię, właśnie chyba będę szukał 3 metrowego bo jak z czasem dojdzie do kupna większego ciągnika to nie bede musiał bawić się z polowaniem na większy agregat

Opublikowano

silnik idzie do remontu za jakiś czas także o to się nie martwię, właśnie chyba będę szukał 3 metrowego bo jak z czasem dojdzie do kupna większego ciągnika to nie bede musiał bawić się z polowaniem na większy agregat

100% popieram. Jeszcze zastanów się nad broną, na którą w przyszłości zamontujesz siewnik. Hydropak to podstawa oczywiście. 

Opublikowano (edytowane)

sprzedam mebla c 350 W203 avangarde z pakietem  Amg  272 konie salon polska 1 właściciel 2002 rok przebieg 374 tys  w 2012 albo 13 wymieniona skrzynia biegów (Nowa w serwisie)  od 2 lat  stoi i się kurzy kolor czarny mat więcej na priv dopiero co odgruzowany  

Edytowane przez damo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v