Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ten ferguson 260 to wersia sadownicza i dlatego cena też duża ale nie jest wart tych pieniędzy

ze sadowniczy widzę, ale jakby był z lat 2000,albo drugiej połowy lat 90 to może i byłby tyle wart, ale nie 45tys.zl za prawie 40-letni ciagnik
Opublikowano

Ja bym szukał na standardowych na twoim miejscu mój wujek ma do renówki chyba 5,2m tego typu jakis niemiecki i np po ziarnowej kukurydzy czy wiekszej ilosci resztek sporo mu sie zapycha....

Opublikowano

Kolego bratrolnika gwarantuje ci żeby to był ferguson powyżej 2000 r to 20000 tys by więcej kosztował.widziałem sadownika z 98 r 3502 który kosztował 38tys jako nowy a był wystawiony za 58000 tys.

Opublikowano

Wytłumaczcie mi czy te Zetory pomim tez już leciwych lat sa maszynami nie dozastapienia w erze internetu i masy sklepów z czesciami do zachodnich ciagników i ich zamienników.??????

oczywiście że są do zastąpienia... ale mają pewną zaletę... są proste jak konstrukcja cepa... każdy mechanik sobie z nimi poradzi... 

Opublikowano

Kolego bratrolnika gwarantuje ci żeby to był ferguson powyżej 2000 r to 20000 tys by więcej kosztował.widziałem sadownika z 98 r 3502 który kosztował 38tys jako nowy a był wystawiony za 58000 tys.

Ja pier...e 20 milionów za ciągnik to chyba ze złota
Opublikowano

oczywiście że są do zastąpienia... ale mają pewną zaletę... są proste jak konstrukcja cepa... każdy mechanik sobie z nimi poradzi... 

tia proste, o 360 też tak mówią, a cuda takie natworzone że głowa mała

proste to są renie, ferdki czy inne mechaniczne z lat 80

Opublikowano

Warto kupić taki agregat na tych drobnych zębach czy szukać na standardowych zębach ?  

https://www.olx.pl/oferta/agregat-uprawowy-rabewerk-4-5m-CID757-IDhHB2J.html

Szukam przyczepy na 3 str tak do 10 tyś o ładowności od 6 do 10 ton, jakby co to proszę podesłać jakiś link na priv ;)

te agregaty robią świetną robotę i dość lekko idą jedyny problem to resztki pożniwne bo lubią się przypchać

Tego z linku oglądałem osobiście ale na tą chwilę mam za mały ciągnik żeby go efektywnie wykorzystać

Opublikowano (edytowane)

Kolego - wujo zakupił podobny rozsiewacz z paką z nierdzewki.

Podstawową wadą tych rozsiewaczy są wysokoobrotowe mieszadła, pracujące z tą samą szybkością co talerze. Niestety, nie jest to najszczęśliwsze rozwiązanie, nawóz się kruszy i ugniata. Po każdym wysiewie musi oczyścić dno z ubitego nawozu. Teraz na wiosnę siał saletrosan, a kupił rozsiewacz jesienią.

Jak trafią się gdzieś lekko wilgotne grudki, to też zbijają się na dnie.

Otwór wysypowy u niego jest dość mały i okrągły. Ustawienie dawki na skali jest silnie nieliniowe. Skala nie ma żadnych danych, po prostu cztery wycięcia "orientacyjne"

Nie jest to zły rozsiewacz, ale do używanego Amazone w tej cenie czy Sulky albo Bogballe jeszce mu sporo brak pod względem ergonomii.

Z rozmów z nim wywnioskowałem, że trochę żałuje zakupu i teraz dołożyłby ten 1000zł więcej i kupił używany zachodni w dobrym stanie.

Edytowane przez jahooo
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v