Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie jestem znawcą tematu , ale 7 ton i taśma jak w 3,5 tonowym ?

Opublikowano

W sumie to racja. Mi potrzebny taki do 70KM ciagnika i jeszcze dobrze byłoby jakiś niski bo mam miniładowarkę która mi kładzie gnój na d-45 a na d-47 już nie da rady. Teraz jadę ruskim ale trzeba by w końcu się unowocześnić i kupić coś nowszego. 

Opublikowano

Model Tytan 7 a w opisie ładowność 5 t. Te 7 to oznacza DMC? Jak masz mały ciągnik to będzie ciężko z takim dwuosiowcem na małych kołach. Jednoosiowy na dużym kole(koła z boku skrzyni) będzie niższy, ale problematyczny może być załadunek ładowarką przy adapterze. Musiałbyś zostawiać trochę gnoju na adapterze, żeby od razu rozrząsało. Tandemy i jednosiowe z osią pod ramą będą znów wysokie i też masz problem. Duża zaleta tego pierwszego to możliwość współpracy z mniejszym ciągnikiem, bo duże koło stawia mniejszy opór i nie zapada się w ziemię.

Opublikowano

Czy c360 poradzi sobie z taką kosiarką? Posiada ktoś taką? Na co zwracać uwagę przy zakupie?  https://www.olx.pl/oferta/kosiarka-dyskowa-kuhn-2m-5-dyskowa-CID757-IDiZd0w.html#e1a2ca24e4

poradzi sobie spokojnie, ale trzeba całym gazem do oporu, silnik dobry,  chłodnica czysta

poradzi sobie spokojnie...bez gazu w podłodze :) ten sprzęt lekko idzie.. lżej niż 1,8 m bębnowa polska...sprawdź czy nie była rozkręcana listwa z dyskami oraz luzy na elementach zawieszenia... co do luzu międzyzębnego kół napędzających dyski tnące jest dosyć duży nawet w nowej...najlepiej podepnij do ciągnika...na pełnych obrotach ma charakterystyczny świst (bez żadnego pukania i stukania)... na spuszczenie oleju( albo innej zawartości :P ) z przekładni i listwy raczej Ci nikt nie pozwoli...

Opublikowano

Cały w oryginale łącznie z ogumieniem.

Na pierwszy rzut oka widać, że przednie gumy są innej firmy jak tylne co raczej nie zdarza się przy zakupie nowego sprzetu, a skoro są oryginalne więc....

Biorąc pod uwagę nie konkretnie ten kombajn, ale tą serię i serię poprzednią tj 20xx to były i być może są bo nie wiem jak z najnowszymi modelami kombajnów JD jedne z najlepszych kombajnów, wydajne i mało awaryjne, oczywiście jeśli chodzi o stajnie JD. Maszyny cenione i chwalone przez użytkowników, aczkolwiek na rynku wtórnym różnie można trafić, nigdy nie wiadomo jak poprzednik/cy traktowali maszynę.

Opublikowano (edytowane)

poradzi sobie spokojnie...bez gazu w podłodze :) ten sprzęt lekko idzie.. lżej niż 1,8 m bębnowa polska...sprawdź czy nie była rozkręcana listwa z dyskami oraz luzy na elementach zawieszenia... co do luzu międzyzębnego kół napędzających dyski tnące jest dosyć duży nawet w nowej...najlepiej podepnij do ciągnika...na pełnych obrotach ma charakterystyczny świst (bez żadnego pukania i stukania)... na spuszczenie oleju( albo innej zawartości :P ) z przekładni i listwy raczej Ci nikt nie pozwoli...

A jeśli chodzi o awaryjność takiej kosiarki to co w nich najczęściej pada? I jeśli chodzi o jakieś podmokłe łąki i bardzo wysoką czcinkę i trawę, nie zapycha się tak jak bębnowa? Bo mam dwie takie łąki w sumie takie szuwary :) na polską bębnową namatuje i pali mi paski blokuje, że trzeba wyrywać tą trawę z kosiarki. Dyskowa będzie miała lżej i dobrze będzie kosić?

A tutaj mamy oryginał https://www.olx.pl/oferta/kopaczka-orginal-CID757-IDj30hw.html

Przynajmniej nie wymalowany olejna i za normalne pieniadze. Bo ostatnio chyba coraz bardziej ta farba drożeje czy to na ciągnikach czy maszynach

Edytowane przez Karolek517541
Opublikowano

Mikruss ten rozrzutnik jest za wysoki o czym pisałem.Burta pewnie na 2 m.
Widywałem już rozrzutniki marki Samson, ale wyższe.Nawet na forum niektórzy je posiadają.

Opublikowano

ma ktoś na sprzedanie obciążniki od Ursusa 3512 itp. w rozsądnych pieniądzach?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v