Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

witam będę kupował opony ale nie wiem które lepsze jakościowo:

kabat 10.0/75-15.3   12pr czy

Stomil Poznań takie same parametry? widziałem obydwie ale może ktoś ma jakie doświadczenie? turkey i china odpadają bo nie wytrzymują 4t ładunku i wyłażą bokiem balony już druga opona na wyrzut poszła.

aha i ktoś mi podpowie dlaczego linki z olx się nie kopiują ?

Edytowane przez BENNY82
Opublikowano

Pytanie do jakiej uprawy, jaki areał i jaki ciągnik do dyspozycji?

Dla mnie oba są do d.py i wolałbym wybrać ciągany. Na podstawie tych ofert nie wiele można się dowiedzieć bo w opisie są wszelkie możliwe opcje i nie wiadomo czy zdjęcie przedstawia oferowany produkt.

W każdym razie łuki z 24 końcówkami to przeżytek i nie warto w to wchodzić. Warto dopłacić do obrotowych głowiczek bo możemy łatwo zamykać zbędne końcówki no i możemy zastosować dwa komplety końcówek o różnej wydajności.

Opublikowano

witam będę kupował opony ale nie wiem które lepsze jakościowo:

kabat 10.0/75-15.3   12pr czy

Stomil Poznań takie same parametry? widziałem obydwie ale może ktoś ma jakie doświadczenie? turkey i china odpadają bo nie wytrzymują 4t ładunku i wyłażą bokiem balony już druga opona na wyrzut poszła.

aha i ktoś mi podpowie dlaczego linki z olx się nie kopiują ?

Według mnie bez różnicy. Mam obie na jednej osi, zachowują się na drodze i wyglądają tak samo- Kabat od dwóch lat, Stomil od roku

Opublikowano

mam pytanie na temat new holland tx 64 może jest ktoś z okolic truskolasów tam jest taki kombajn może ktoś go widział .jakaś opinia o sprzedającym.?nie wiem jak się wkleja linki.

Opublikowano (edytowane)

https://www.olx.pl/oferta/massey-ferguson-3060-massey-ferguson-3060-w-stanie-idealnym-CID757-IDiMxlN.html#df864c0f3d co on maryśke uprawiał na tych 4ha... albo ściema jakaś z tym gospodarstwem

Znam sporo gospodarstw gdzie jest masę ciągników. 

Pierwszy przykład: 20ha Renault Ares 640, MF 699, Fendt 306, Ursus 3512, C-330 + kombajn NH 8060 i sieczkarnia JD 5460

Drugi: 25ha DF 6.61, MF 3095, MF 255, c-330 + Bizon Z056

Trzeci: 10ha MF 3060, C-360, C-330

Czwarty: 6ha MF 3050, C-330

Piąty: 15ha C-360x2, MF 4245

Szósty: 15ha Ursus 1224, Zetor Major 80, Ursus C-360

Siódmy ten pobił wszelkie rekordy: 30ha i Renault 145.14 i 185.94 i 133.14, Lamborghini Premium 1050, Steyr 8090, Deutz 10006, MF 255, C-330, dwie ładowarki teleskopowe i pewnie o czymś zapomniałem + 2x kombajn NH TX63

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

@luke16 i pewnie wszyscy przy tegorocznych obniżkach cen kwiczą i zastanawiają się co sprzedać żeby dożyć następnych żniw

https://www.olx.pl/oferta/rozsiewacz-kuhn-mds-axera-skrzynka-przylaczeniowa-r-204-2090-nowa-CID757-IDixm25.html#c5759b7353 ktoś się na to skusi???? przecież taki zestaw w każdym sklepie elektrycznym skompletujesz za 50zł

Pytanie do jakiej uprawy, jaki areał i jaki ciągnik do dyspozycji?

Dla mnie oba są do d.py i wolałbym wybrać ciągany. Na podstawie tych ofert nie wiele można się dowiedzieć bo w opisie są wszelkie możliwe opcje i nie wiadomo czy zdjęcie przedstawia oferowany produkt.

W każdym razie łuki z 24 końcówkami to przeżytek i nie warto w to wchodzić. Warto dopłacić do obrotowych głowiczek bo możemy łatwo zamykać zbędne końcówki no i możemy zastosować dwa komplety końcówek o różnej wydajności.

napiszę do ciebie na PW

Opublikowano (edytowane)

Nie ma rejestracji , to nie drygał że mandat dostanie :P:D . Dobre :P . Brawo za spostrzegawczość .

Edytowane przez Gość
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v