Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

wojtal sprzedaje chce się pozbyć kosztów... :/ Jak tak dalej na gospodarstwach będzie to się zwiniemy i nie tylko my ale masę ludzi... Cena za mleko tak śmieszna że się ostatnio nie żyje tylko bytuje od 10tego do 10tego ... Szczerze?? To sprzedam go nawet za 92 tys zł... 

Edytowane przez Luke16
Opublikowano

Sąsiad ma Blanchota, czyli prawie to samo co welger. Patrzeć się nie da jak nią robi. Zetorkiem ok 65 KM 1 terenowa i jazda. W miejscu stoi prawie a nie prasuje. Nie wiem czy podbieracz ma zużyty czy prędkość za mało. Trawę odpycha zamiast pobierać i rozsypuje na boki podbieracza. Zgrabi sobie ze 4 wałki i prasuje, odczepia prasę a to co zostało niezgrabione dograbia i robi kilka kolejnych wałków. Na jednej łące potrafi z 10 razy prasę zaczepiać i odczepiać. Jedyny plus to w miarę kształtne belki. Zamków komory w swojej nie ma to i zgniot słaby.

Opublikowano

Wujek miał rp 12s (u mnie w galerii) i też nią pracowałem, a obecnie MF i mogę powiedzieć, że Welger przy MF nie miał szans :D Welgerke łatwiej zapchać, ciągnik zadusi a belka i tak słabo dobita. Plus dla Welgera w porównaniu z polską to jakość wykonania i pomimo wieku umieli normalne sprzęgło w niej dać, zamknięcia klap, blokady siłowników itp. 

Opublikowano

Soltys na Konedata sprawdzałeś te modele? Podają zużycie paliwa na kWh? Na przykładzie ursusa wg instrukcji 4 turbo i 6 wolnossący zużywają tyle samo paliwa. 6 bedzie mieć lepszy moment obrotowy przy niższych obrotach silnika. Taka 6 wolnossąca powinna dłużej posłużyć, bo wiele prac może wykonaćna niższych obrotach. Sprzedajesz któreś swoje ciągniki i kupujesz dużego, bo 5-ciu to chyba nie potrzebujesz?

Opublikowano

To jak myślicie, warto jechać i oglądać tą welgerkę, sporo maszyn kupiłem u tego handlarza i na nic nie narzekam, to może i z prasą się uda, cena kusi, a to że z wyglądu nie jest za ciekawa, to da się później poprawić, bardzo podobają mi się w niej te koła, to jest duży plus

Opublikowano

Jakub jakbyś inną popracował to byś zamienił i daję Ci na to gwarancję - mówię o prasach pasowych :D :D :D 

Opublikowano

kolego ten SAME z Dobrzelina to jest od handlarza napeno jest cały malowany i picowany i napewno nie chciałbyś go ogladać przed renowacją 

Kiedyś też sie zastanawiałem nad takim samem i gdzies czytałem że słabym punktem tych Same sa sprzegła (pekają kosze sprzegłowe czy cos takiego), ale mam znajomego który ma takiego Sama 95 od nowosci ma chyba z 8tyś motogodzin i oprócz wymiany filtrów i oleju to nic w nim wiecej nie robił konfort fajny w paliwie mówił że też nieżle wychodzi mówił że sa to niedoceniane ciagniki w Polsce

Opublikowano

Pisał przecież, że nie chodzi o te konkretne modele. Pytanie było lepsze 4 turbo czy 6 wolnossący. Wolałbym 6 cylindrów. Równie dobrze mógł podównać deutz-fahra, czy jd.

Opublikowano

LUKE16, Ja doskonale wiem jak pracuje się prasą pasową, i bez twojej gwarancji wiem że to super sprawa, ale jak byś miał tak jak ja już 7 lat warfame i nic poważnego by Ci się z nią nie działo po takim czasie, to szukał byś czegoś innego ?

Opublikowano

Odpuść sobie tego welgera. Jak wspomniałeś to jedynie koła ma dobre. Wąski pobierak, w dodatku bez bocznych kół nagarniających. Kupa siana na polu zostaje. Do słomy też się nie nadaje przez te gładkie walce i widać po niej jakby stała że swoje już zrobiła i czas na emeryturę. Odpuść ją bo po roku Cię wujek znienawidzi jak ją kupi przy Twojej namowie.

Opublikowano

Bel to tak około 500, a ta welgerka to wpadła mu w oko, bo tania jest, a budżet jest nieduży bo to nie planowany zakup, latem spaliła mu się sipma, która miała zaledwie 2 lata, kredytów trochę jest i temu taki niski budżet, i pewnie podjedziemy tam po święcie

Opublikowano

sołtys48 ja to odradzam marke SAME u nas były we wsi 2 jeden 190 titan a drugi mniejszy w tym większym sypnęła się skrzynia i silnik to stał z 5 lat  bo remont nie opłacalny był. w silniku głowica i popychacze do remontu a skrzynia to kosze sprzęgłowe i to jest ich pieta achillesowa zainwestowali zrobili i długo się nie pocieszyli zjazdy znowu skrzynia siadła to stoi i chodzi z gniotownikiem. ten mniejszy sprzedali od razu jak tylko ten duży się posypał. dlaciebie poleciłbym 5130 case wolnossący cuminns tylko w dobrym stanie skrzynia i pompa bo silnik sam dla siebie klasą jest.

Opublikowano (edytowane)

A powietrze to powietrze. Nie bój się chłodzenia powietrzem. Nawet jest lepsze od cieczy i według wielu opinii są to jedne z najlepszych silników jakie w tamtych czasach były. 

sołtys48 ja to odradzam marke SAME u nas były we wsi 2 jeden 190 titan a drugi mniejszy w tym większym sypnęła się skrzynia i silnik to stał z 5 lat  bo remont nie opłacalny był. w silniku głowica i popychacze do remontu a skrzynia to kosze sprzęgłowe i to jest ich pieta achillesowa zainwestowali zrobili i długo się nie pocieszyli zjazdy znowu skrzynia siadła to stoi i chodzi z gniotownikiem. ten mniejszy sprzedali od razu jak tylko ten duży się posypał. dlaciebie poleciłbym 5130 case wolnossący cuminns tylko w dobrym stanie skrzynia i pompa bo silnik sam dla siebie klasą jest.

Wiesz ile ich te remonty miały wynieść? Kupując zachodni ciągnik tej mocy to w większości marek naprawa będzie stosunkowo droga. 

Co do tego Case to taki przykład: Pompa hydrauliczna nowa od 20 000 w górę, a dobra regeneracja od 5 000 w górę chociaż coś ponoć staniało :D

Podstawa to stan techniczny, marka sprawa drugorzędna bo jak się zacznie sypać to i tak będzie kosztować...

Edytowane przez romek6340
Opublikowano

https://www.olx.pl/oferta/deutz-fahr-dx-4-50-CID757-IDihLqX.html#4066899122;promoted co myslicie na temat tych ciagnikow ? one chlodzone sa powietrzem ? jak to sie sprawuje ? jednak ciecz to ciecz

kolego DF to bardz odobra marka a ten egzemplarz tez niezły ale coś za bardzo odpicowany. Jak szukasz uzywanego ciągnika to mam coś pewnego i za mniejszą kase. John Deere 2140 tez 82 KM i gwarantuje ze niema zadnych ukrytych wad :) 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v