Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja mam New Holland 648 i cene trzyma na takim poziomie jak kupiłem ja 4 lata temu. Ja mam owijania akurat tylko sznurek ale często sa ze siatka. Bale wielkości ok 145 cm przy dobrej slomie ok 30 szt na godzinę a przy siatce myślę że 40 są radę. Ja polecam bo sam sianokiszonke robię ok 400szt rocznie i nie ma problemów.

Opublikowano (edytowane)

Claasa w tych pieniądzach z siatką nie znajdę, vicon 1601 fajna, ale bez siatki. Tak sobie pomyślałem, że new holland to rozsądny wybór, bo jednak teraz siatka to podstawa jak kolega zaznaczył. Jak jd 550 sprzedałem to i z tą nie powinienem mieć kłopotu.
Zna ktoś tego handlarza z Lipna w kujawsko-pomorskim? Warto się tam wybrać i czy nadal ma tak duży wybór pras jak na zdjęciu?

http://olx.pl/i2/lipno/q-prasa/?search%5Bregion_id%5D=15&search%5Bcity_id%5D=48987&search%5Bdist%5D=0&search%5Border%5D=created_at%3Adesc&page=2&view=gallery

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Od początku robimy Krone nie ma lepszej marki pras jak dla mnie wczoraj prasowałem na 3 prasy słomę z 50 hektarów pole fajne bo ponad 2 km długości i materiału dość sporo. Chłopaki wjechali jeden nowym mtz 820 i prasą pronar wiązanie na dwa sznurki drugi new hollandem T5040 z sipmą i ja z c-385 i Krone round pack 1250 od godziny 17 do 21 zrobiłem 194 snopki(no ale fakt faktem wiązałem siatką), pronar 87 a sipma coś koło 60 także chłopaki się dziwili że babcia tak dawała rade z prasą

Opublikowano

U mnie jakos ludzie poszukuja troli sam nie wiem czemu ale mój tez w orginale i smarowany :D po regeneracji siłownikow i gosc kiedys był czy bym nie sprzedał albo jakbym sprzedawał to zeby dac znac mowił ze daje 11tys i zabiera.

Ostatnio pojawiły sie z 3 trole naet u tych co maja tury

Ile? 11tys zł? Oddam ten syf, też w oryginale, nawet z siedzeniem za 6tys zł. Niech przyjeżdża i zabiera. Jak dołoży to dokładam łyżkę przedsiębierną i siłownik. 

Co do smarowania, to 80% trolli posiada system automatycznego smarowania, z pękających przewodów hydraulicznych.

Opublikowano

Ile? 11tys zł? Oddam ten syf, też w oryginale, nawet z siedzeniem za 6tys zł. Niech przyjeżdża i zabiera. Jak dołoży to dokładam łyżkę przedsiębierną i siłownik. 

Co do smarowania, to 80% trolli posiada system automatycznego smarowania, z pękających przewodów hydraulicznych.

No widzisz dla Cb syf dla innych cos lepszego i wielozadaniowego.

A widzisz moj z 95 roku i jeden waz wymieniony i jakos nie pekaja ani sie nie leja a jak sie leje to sie wymienia nie oczekuj ze waz który ma 21lat nie zacznie ciec na zakuciu czy jak jest spekany.

Ja tam wole trola do obornika niz sasiada c330 z turem i 40minut kladzie rozrzutnik bo wjechacnie moze dalszy znajomy tak samo ma ursusem 2812 

Opublikowano (edytowane)

Troll a Tur to dwie różne i nieporównywalne maszyny. Za 11kzł to można kupić ze dwa w idealnym stanie choćby cyklopy i nie męczyć się już trollem. Troll może jest lepszy, ale od wideł i łopaty. Warto za niego zapłacić 3kzł, jeżeli nie jest powyrabiany na sworzniach i nie pospawany.

Edytowane przez utek
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez magik503
      Hej
      Chciałbym poznać waszą opinie na temat tego samochodu: http://szukaj.pl.mobile.eu/pojazdy/showDetails.html?id=152997173
      Potrzebuję kupić jakiś samochód do jeżdżenia na uczelnie , mam troszkę daleko o pociągi nie jeżdżą już tak jaki kiedyś..
      Jakie są wasze opinie na temat tego Opla?
    • Przez Marcin821010
      Witam wszystkich,
      Mam pytanie gdzie w przyczepie Autosan D50 z 1990 r.  znajduje się tabliczka znamionowa i numery ramy
    • Przez Gremorg
      Witam, mam pytanie dotyczące obsługi, a konkretnie do czego służą te 3 przyciski w ładowarce Manitou MT 1740 SLT.
      Nie mam do niej instrukcji obsługi, a podczas pracy ciężko zaobserwować aby coś znacznie się zmieniało.
      Dzięki za pomoc i pozdrawiam !

• Przez Paweł8484
      Witam, Mam problem z ładowarką teleskopową manitou mt1135 rozrusznik kręci ale maszyna nie chce odpalić tak jak by była jakaś blokada. Wyświetla się czerwony trójkąt z wykrzyknikiem. Może ktoś coś wie coś na ten temat

• Przez Filip98
      Witam serdecznie,  poszukuje kompletną kabinę do kramera 612slx,  czy wiecie może gdzie udało by mi się kupić? Pozdrawiam serdecznie 
  • Dodaj nową pozycję...
v