-
Podobna zawartość
-
Przez pynczor
Siemka po przerwie
mam pytanie do tych co sieją bobik i potrafią tak zrobic aby był czysty bo u mnie mieliśmy w tym roku 1 ha bobiku i wygladał strasznie a po przemłynkowaniu byla cała dwukołówka o wymiarach 2mx3m lebiody a bobiku było 30 worków po ok 50-60kg....
Jeśli ktoś wie co zrobić czym opryskać lub coś innego żeby nie było tyle lebiody to prosze o rady.
Aha jeśli chcielibyście wiedziec czym było pryskane to moge zapytać szfagra bo to on nam pryskał
tak wiec prosze o pomoc i z góry dziekuję
-
Przez krecikuryn
Otwieram temat bo nie znalazłem konkretnych i aktualnych informacji w tym temacie. Planuje spróbować zasiać groch tarchalska i mam pytanie do kogoś kto ma troche doświadczenia: ile wysiewa sie na ha , czym najlepiej zaprawić, jakie herbicyby, fungicydy terminy?? prosze o pomoc
-
Przez franek812
Witam, planuję posiać na tę wiosnę 2015 wykę siewną z owsem jako rośliną podporową. Chcę to zebrać kombajnem i ześrutować i skarmić dla krów. Jaką odmianę polecacie? Znalazłem kwalifikowaną odmianę: Hanka. Czy to odmiana nadająca się na skarmianie? Z góry dziękuję za odpowiedzi
-
Przez Młodyrolnik16
Witam
Chciałbym się zapytać czy ktoś ma pojęcie jaka najlepsza odmiana łubinu żółtego zasiać w województwie opolskim
Z góry dziękuję
-