-
Podobna zawartość
-
Przez krecikuryn
Otwieram temat bo nie znalazłem konkretnych i aktualnych informacji w tym temacie. Planuje spróbować zasiać groch tarchalska i mam pytanie do kogoś kto ma troche doświadczenia: ile wysiewa sie na ha , czym najlepiej zaprawić, jakie herbicyby, fungicydy terminy?? prosze o pomoc
-
Przez adamos012
Hej koledzy. Mam do Was pytanie . Chcę zasadzić około 0,5h bobu. Jaką strategie obrać czyli w ilu terminach go sadzić. Ten pierwszy termin to najprawdopodobniej będzie około 15 marca a jak z następnymi ? Czy opłacalne jest zasadzenie na późny zbiór tak około połowy maja ? Stosował ktoś z Was taki termin sadzenia ? Z góry dziękuję za pomoc
-
Przez racyl
Jakie macie sprawdzone i skuteczne środki fungnicydowe w strączkowych na takie choroby jak czekoladowa plamistość, askochytoza ?. wiadomo że tych środków w ostatnim czasie jest coraz mniej ze względu na wycofywanie kolejnych substancji
Środki wycofują a choroby grzybowe takie jakie były nadal są. mówi się o siewie nasion co roku kwalifikowanych ale jeśli nie ma środków to jak mają być chronione te nasiona na plantacjach nasiennych ?
chodzi mi o zarejestrowane i nie zarejestrowane