-
Podobna zawartość
-
Przez Marcinuzz90
Witam wszystkich bardzo serdecznie!!
Piszę ten temat aby zebrać wasze opinie na temat właśnie tej "Włosko - Niemieckiej" spółki. Jak to było naprawdę? Kto był pierwszy? Kto się na kim wzoruje? Kto kogo kupił? Kto jest liderem? Czy ta korporacja między tymi firmami ma jakiś cel - są jakieś plusy/minusy? Czy kiedyś wielka współka się rozpadnie?
Nie chciał bym żeby temat był źle odebrany ale ja osobiście mimo tego, iż jestem osobą która posiada jeden z tych trzech marek ciągników patrząc na inną markę z tej spółki mam do niektórych spraw mieszane uczucia...
-
Przez tomn95
Witam. Zakładam ten temat aby zachęcić was do dzielenia się swoimi propozycjami zmodernizowanych maszyn które znacznie poprawiają i ułatwiają efektywność pracy przy truskawkach.
-
Przez Bajek
Czy ktoś mógłby podpowiedzieć czy jest w Polsce firma która produkuje obciążniki do felg pełnych SDF? Kupiłem nowy ciągnik i chcę go dociążyć bo jest strasznie lekki, i o ile z obciążnikami walizkowymi nie ma problemu, to na koła nikt nie ma w ofercie. Obdzwoniłem już chyba z 10 odlewni, a nawet szukałem u lokalnych dilerów, za każdym razem słysząc tylko że do tych felg nie mają obciążników...
-
Przez Wojtas3c
Posiadam Same Silver 100.6 i potrzebuję zrobić hamulec ręczny. Od dołu skrzyni jest okienko z dojściem do hamulca postojowego. Spuściłem olej ze skrzyni i tylnego mostu około 60l i mam wgląd na klocki hamulcowe, które znajdują się na wale, tylko nie mam pojęcia jak je zdemontować ponieważ są już zjechane. Klocki te są przełożone poprzez okrągłe tarcze hamulcowe tzn. zasada jest taka że jeżeli zaciągam ręczny to wtedy zaciskają klocki tarcze hamulcowe na wale skrzyni. Tarcze hamulcowe są frezem osadzone na wale i moje pytanie czy one są osadzone na stałe czy na frezie powinny się przesuwać. Oczywiście wszystko pracuje w oleju.
Poglądowy schemat https://sklep-agroland.pl/CZESCI-DO-CIAGNIKOW/Sektor-klocek-hamulca-recznego-jednostronny-0.171.5451.2
Proszę o podpowiedź w jaki sposób zdemontować klocki i czy tarcze hamulcowe są przesuwne czy stałe na wałku.
Pozdrawiam
-
Przez AchimR
Jeżeli ktoś czegoś potrzebuje to w miarę możliwości mogę przesłać zdjęcia z katalogów części lub dokumentacji. Mam SDF Ed.26 z 2016 roku.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Zaproszenie do udziału w badaniu jakościowym
Czytaj dalej »