Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja owies puściłem na auto chyba w grudniu po 780 brutto.

Teraz okazuje się że chyba sporo sprzedałby po 100.

Zostawiłem pszenicę  jarą bo mrozy zapowiadali.  Wystawiłem na sprzedaż i miłe zaskoczenie.

Poszło już ponad 17t , a zamówione jeszcze 3t.

Opublikowano
3 minuty temu, Strongman napisał(a):

Przednówek paszy brakuje.

Wszystko do siewu. Tylko jeden gołębiarz 700kg wziął 

Opublikowano
3 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Pewno przez okres siewów...

Owies raczej takiej ceny nie utrzyma...moim zdaniem.

No tylko do siewu.

W okolicy wszystko sprzedane Braki owsa jęczmienia.

Trochę zastanawiające. Wymarznięć nie było. Ponoć część ludzi z kukurydzy rezygnuje

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

No tylko do siewu.

W okolicy wszystko sprzedane Braki owsa jęczmienia.

Trochę zastanawiające. Wymarznięć nie było. Ponoć część ludzi z kukurydzy rezygnuje

W porównaniu z zeszłym rokiem to źle nie jest.

Owies jednak mało kto potrzebuje...

No ale możliwe że przez braki też utrzyma cenę...mi się wydaje że nie.

Opublikowano
5 minut temu, drobny napisał(a):

Agrest jak tam owies,już na wierzchu ?

Jęczmień i pszenica w tym roku.

Pewno jęczmień na wierzchu ale nie byłem kilka dni. 

Opublikowano

Ja jęczmień jary i owies co do ziarka sprzedałem. Już odmawiałem bo brak towaru. Cena za owies od 130zl w górę. Za jęczmień jary od 140zl w górę. Oczywiście towar czyszczony Petkusem. Cena w górę zależy czy czysty materiał czy jakiś dodatek.

Opublikowano
17 minut temu, JarekBazydlo napisał(a):

Ja jęczmień jary i owies co do ziarka sprzedałem. Już odmawiałem bo brak towaru. Cena za owies od 130zl w górę. Za jęczmień jary od 140zl w górę. Oczywiście towar czyszczony Petkusem. Cena w górę zależy czy czysty materiał czy jakiś dodatek.

Nie dał bym tyle pieniędzy na C2 

Godzinę temu, Agrest napisał(a):

Jęczmień i pszenica w tym roku.

Pewno jęczmień na wierzchu ale nie byłem kilka dni. 

Jaka odmiana pszenicy ?

Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Dzisiaj 400 sam wiadrem nasypałem.😄Sobie na siew.

Ty gospodarz sam u siebie, u ojca czy tylko może zza klawiatury? bo o gospodarstwie słyszał już nie jeden, ale czy ktoś cokolwiek kiedy tu widził  😅

• Haha 1
Opublikowano
7 godzin temu, bubu1987 napisał(a):

Ty gospodarz sam u siebie, u ojca czy tylko może zza klawiatury? bo o gospodarstwie słyszał już nie jeden, ale czy ktoś cokolwiek kiedy tu widził  😅

A o co ty tu walczysz?

Opublikowano
9 godzin temu, Nieustraszony1044 napisał(a):

Nie dał bym tyle pieniędzy na C2 

Ja też. To w ch*j drogo. Ze ktoś tyle płaci🤦‍♂️ To lepiej kupić w centrali i wziąć dopłate. Wyjdzie taniej.

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

To inna sprawa, że ten kwalifikat to często o kant d*py. Ale kupowanie od jakiegoś Janusza w podobnej cenie to chyba lekka przesada.

Tylko C1 też siał jakoś Janusz i oddał go tylko do centrali gdzie go wyczyścili i zaprawił tak samo jak inny Janusz... A żeby załapać się na dopłaty musisz mieć jak dobrze pamiętam zasiane 25% areału C1