Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z wałem korbowym do zetora 8245 a mianowicie 3 raz zatarł mi się na pierwszej panewce korbowodu od chłodnicy.Proszę o pomoc.Co może być przyczyną?Co zrobić z wałem?Poza tym wał idealny.

Opublikowano (edytowane)

wał jest jeszcze w silniku ale jest orginalny i nic jeszcze nie robiłem z nim teraz i nie wiem czy warto go szlifować bo jeśli wyda 4 to szkoda roboty.

myślę nad kupieniem nowego indyjskiego, ale ostatnio dostałem ofertę kupna nowego czeskiego za około 2900 złotych, i trochę tani się wydawał.

Dajcie jakieś opinie, podpowiedzi co zrobić

Edytowane przez dzimi5
Opublikowano

a gdzie można tanio i dobrze zrobić osiowość nie zbyt daleko od kujawsko pomorskiego?

A czy słyszał ktoś o nalewaniu i pożniej szlifowaniu wału ?

Opublikowano

za ciasny raczej nie był bo na boki można było nim ruszyc po poprzednim złożeniu wału, a kanału jeszcze nie sprawdzałem, czy warto go zakładać jeśli wyda 4 szlif?

Opublikowano

Na grene świat się nie kończy, popatrz w innych sklepach jest tego pełno. Zestawy kup najlepsze jakie możesz, chyba, że stać Cię na remonty co chwila! Tylko bogatego stać na te tanie podróby wg mnie!!!

Opublikowano

a czy po zdjęciu głowicy muszę ja planować czy nie ma potrzeby, nie ma wycieków, nie grzeje sie i nie robi przedmuchów, i mam zalany  płynem

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Snuff
      Witam szukam najlepiej wszystkich momentów dokręcania w silniku Zetora 8011  ponieważ kupiłem nowy wał i robię mały remont dołu bo ciśnienie wynosiło zero
      pytanie jeszcze wał podpisany Ursus c-385 pasuje do Zetora 8011 tak? Pytam dla pewności bo słyszałem że momenty dokręcania w zetorze są troszeczkę inne niż w ursusie i ciekawi mnie dlaczego

• Przez Dzigit189
      Witam .
      Takie pytanie mam. Czy w zetorach 8011 i pochodnych montowane były wały korbowego z ciężarkami ?
      Mam okazję kupić taki nominalny ale nigdy się z czymś takim nie spotkałem jak dotąd akurat w tych traktorach 
    • Przez Kmiecio
      Witam.

Mam taki oto problem. W moim Zetorze jeżeli rozgrzeje się olej w skrzyni biegów przy ciężkiej pracy zaczyna "gwizdać" i zaczyna się świecić jakaś kontrolka. Napęd ciągnie, myślę że ta kontrolka jest od wzmacniacza momentu bo jest podłączona pod jakiś czujnik w skrzyni biegów. Co może oznaczać to "gwizdanie"?? Czy winą może być mikropompka?

Proszę o jakieś porady. Może ktoś miał do czynienia z taką sytuacją lub wie dlaczego tak się dzieje??
    • Przez bubel500
      Witam.Przy wymianie uszczelki pod głowicą w Zetorze 8045 zauważyłem, że są zablokowane trzy otwory (kanały wodne) przez uszczelkę, chociaż wszystkie kanały pasują ze sobą między głowicą a blokiem. Dlaczego tak jest?
    • Przez ursusikc330m
      Witam,mam pytanie czy ma ktoś namiary na jakiś sklep z częściami do silnika Zetora 18345?
  • Dodaj nową pozycję...
v