Skocz do zawartości

Egzamin zawodowy z kwalifikacji R.03 pisemny i praktyczny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 6.02.2018 o 17:19, hali67 napisał:

Cześć, ja byłem na kursie eksternistycznym w tej szkole, ale zdaję egzaminy w Mokrzeszowie.

Jestem ciekawy jaka jest zdawalność w tej szkole. Czy ktoś może zdawał egzamin w tej szkole w Warszawie teoria i praktyka w Radomiu?

Opublikowano (edytowane)

jeszcze jedno głupie pytanie czy podpinanie powinno wyglądać tak

odpalenie ciagnika

podjechanie

zgaszenie ciągnika 

podczepienie

zapelenie ciągnika

podniesienie sadzarki i przestawianie.

jeszcze jedno  instrukcja od sadzarki jest dostępna na egzaminie?

Jak fachowo ustawić głębokość sadzenia

Edytowane przez deasel
Opublikowano

Nie musisz odpalać bo sadzarka jest blisko , są instrukcje do sadzarki 

Głębokość ustalasz gdy sadzarka opiera się na kole środkowym w tedy jest 11 cm u mnie w szkole były klocki 3 cm i po położeniu dawało to 8 cm 

Opublikowano (edytowane)

Proszę o informację jak wygląda egzamin praktyczny R3, czy zadania są w grupach czy indywidualnie ?? Czy jest wymagana jazda ciągnikiem obsługa opryskiwacza itp. 

Edytowane przez Martyna78
Opublikowano
też będę zdawać R3 w tym miesiącu . Na praktycznym zależy od roku co jest, ale obsługa i jazda traktorem bardzo możliwa chyba że coś ze zwierzęcej będzie. Może ktoś wie co będzie w tym roku ?
Gość czaplamarzena
Opublikowano
Dnia ‎11‎.‎06‎.‎2018 o 18:42, Martyna78 napisał:

Ja zdaję teorię 23 czerwca w Przasnyszu, a może ktoś jeszcze zdaje??

Martyna78 napisz co miałeś na praktycznym

Opublikowano
32 minuty temu, pawel1025 napisał:

Wczoraj miałem R.03 praktyczny. Egzamin nie był trudny moim zdaniem. Zobaczymy co będzie. Myślę że z 80-85 % będzie. 

A co miałeś na egzaminie ? 

Opublikowano
4 minuty temu, Farmer345 napisał:

A co miałeś na egzaminie ? 

Tabela 1: Obliczyć ilość białka i lizyny w 1 kg mieszanki treściwej, z tego co pamiętam było że 1 kg mieszanki treściwej zawiera 13 MJ energii metabolicznej i że w 1 MJ jest 13 g białka i 0,65 g lizyny. Tabela 2: Obliczyć ile energii metabolicznej, białka i lizyny jest zawarta w poszczególnych śrutach (śruta z pszenżyta, śruta z jęczmienia, otręby pszenne, koncentrat LK 20%) i później to wszytko sumować i twierdzić czy wszystko się zgadza z wymaganymi parametrami. Odchyłka (czy jak to powiedzieć) mogła wynosić +/- 10%. Jeśli się mylę to mnie poprawcie jak ktoś miał taki sam egzamin jak ja bo już dokładnie tej tabeli nie pamiętam. Tabela 3: Obliczyć ile potrzeba śruty z pszenżyta, śruty z jęczmienia, otrębów pszennych i koncentratu LK 20% do sporządzenia 6 kg mieszanki treściwej i później po obliczeniu trzeba było te 6 kg mieszanki treściwej sporządzić.

Opublikowano
1 godzinę temu, pawel1025 napisał:

Tabela 1: Obliczyć ilość białka i lizyny w 1 kg mieszanki treściwej, z tego co pamiętam było że 1 kg mieszanki treściwej zawiera 13 MJ energii metabolicznej i że w 1 MJ jest 13 g białka i 0,65 g lizyny. Tabela 2: Obliczyć ile energii metabolicznej, białka i lizyny jest zawarta w poszczególnych śrutach (śruta z pszenżyta, śruta z jęczmienia, otręby pszenne, koncentrat LK 20%) i później to wszytko sumować i twierdzić czy wszystko się zgadza z wymaganymi parametrami. Odchyłka (czy jak to powiedzieć) mogła wynosić +/- 10%. Jeśli się mylę to mnie poprawcie jak ktoś miał taki sam egzamin jak ja bo już dokładnie tej tabeli nie pamiętam. Tabela 3: Obliczyć ile potrzeba śruty z pszenżyta, śruty z jęczmienia, otrębów pszennych i koncentratu LK 20% do sporządzenia 6 kg mieszanki treściwej i później po obliczeniu trzeba było te 6 kg mieszanki treściwej sporządzić.

Ok dzięki ja mam we wtorek i tez mam mieć pasze :)