Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To jest SKURW%#&%#&%O żeby jednemu dawać 0,32 gr więcej za litr takiego samego mleka jak ma ten co ma 5-10 tys miesięcznie. Potem taki złodziej jedzie wielkim ciągnikiem na Wawe... albo jak ten z najnowszej obory skamle... JEDNOŚCI WŚRÓD ROLNIKÓW NIE BĘDZIE BO JEDEN OKRADA DRUGIEGO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jak chcesz mieć już jakieś uwagi to najpierw zacznij czytać posty do których masz zastrzeżenia i nie mijaj się z prawdą... Nie 32 gr tylko 10-15 (nie jest dokładnie podane). Po za tym cała gospodarka tak funkcjonuje, że w dużych ilościach są inne stawki jak dla tych zainteresowanych małą ilością towaru i nie wiem co cię tu dziwi.

OSM Ryki

tł 4,04

bi 3,49

1,23 zł brutto (ilość- najniższy próg cenowy)

Opublikowano

Styczeń - OSM Piątnica

ilość: ponad 7 tyś kg.

tłuszcz: 4,08 białko: 3,34

cena: 1,42 netto

jak widzę obecną sytuacje to Piątnica dobrze wychodzi ;)

Opublikowano

president Siemiatycze ilość 8700 bialko 3,15 tłuszcz 3,98 dokładnie nie pamiętam jutro sprawdze i to jest za luty 1,26brutto

połowa miesiąca i już znasz stawkę za luty?  chyba za styczeń :)

Opublikowano

Styczeń - OSM Piątnica

ilość: ponad 7 tyś kg.

tłuszcz: 4,08 białko: 3,34

cena: 1,42 netto

jak widzę obecną sytuacje to Piątnica dobrze wychodzi ;)

A powiedz jak jest z udziałami w Piątnicy? Ile pobierają?

Opublikowano (edytowane)

A powiedz jak jest z udziałami w Piątnicy? Ile pobierają?

Mi wychodzi 680 zł za ponad 7000 tyś kg. dostarczonego  wpisowe 1000zł

Starszemu wypłacą jednorazowo całą uzbieraną sumę pod warunkiem, iż doręczy potwierdzenie posiadania renty, emerytury. Jak nie doręczy to udział będzie wypłacany w 8 ratach przez 8 lat.

Edytowane przez Adanos
Opublikowano (edytowane)

Bielmlek Bielsk Podlaski 1.05 zł i spadek białka automatycznie z 3.30 na 3.00

Może dlatego ze cena ma powrócić z poprzednich dwóch miesięcy  , zobaczymy :)

Edytowane przez kp38
Opublikowano

Jestem za tym abyśmy utworzyli grupy producenckie gdyz w innym przypadku cały czas będą walić nas w rogi praktycznie w każdej dziedzinie produkcji , szkoda mi was ja odpuściłem Hodowlę gdyż to mija się cz celem po uwolnieiu kwot spekulacja na całego 0,80 to może być dobra cena !! Towszystko woła o pomstę do nieba ale sami po częsci jesteśmy sobie winni .

Chłopy i rolnicy grupy i jeszcze raz grupy w tym siła.

Opublikowano

po uwolnieiu kwot spekulacja na całego 0,80 to może być dobra cena !! 

Kolejny wróżbita Maciej?? A co do grup to myślisz że to takie proste? U mnie gdybyśmy wszyscy z wioski stworzyli jedną grupę to po miesiącu siekiery by poszły w ruch ;)

Opublikowano

nie mowa od razu o całej wiosce, ale ze 4-5 osób i można za mleko brać +0.1 nawet, ale przyznam rację, ciężko się dobrać w takie grupy... prędzej pozbierać dobrych kolegów z najbliższych wiosek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v