Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mieszadło włącza kierowca żeby tłuszcz w mleku wymieszać bo jak automat pobiera mleko żeby mu tłuszcz z próbek zgadzał się z pomiarem z beczki jak by nie włączał to miałby duże problemy że niby kombinuje.

Opublikowano (edytowane)

hehe a może to kierowca zamiast mieszadła nacisną mycie i się nie przyznał że się zmylił tylko zwalił na tamtego typa  :D

Edytowane przez julki3
Opublikowano

Nie nie nie ;) Kierowca wylaczyl zbiornik i chyba wlaczyl mieszadlo normalnie.. Kierowca nie pierwszy raz jest ;) A mycie wlaczac to trzeba przekrecic zeby ruszyl program a kierowca z nami byl. Z nerwow napisalem ze chcial ten typ wlaczyc mieszadlo a potem tak myslalem jak to bylo... Kierowca wlaczal mieszadlo.. To ten Typ wlaczyl mycie...

Opublikowano

Karol chyba był przy odbiorze, więc kierowca nie włączył. Mieszadło włącza się cyklicznie co 20-30 minut, więc odstanie tłuszczu jest raczej niemożliwe w tak krótkim czasie.

Opublikowano

ROTR(ŁOTR) Rypin 5tyśl 0.84gr przy 3.4 białko i prawie 4 tłuszcz to i tak dołożyli 4 gr dodam ze kumplowi i kuzynowi przy wydajnosci powyżej 15tys też po tyle zapłacili i ten pierwszy przenosi sie do Mlekovity która zaproponowała mu ok 1.30zl z jego parametrami.Jestem ciekaw jak długo Mlekovita by mu tak płaciła bo chodzi u nas plotka ze to tylko na przyciągniecie dostawców i po kilku miesiacach cene obniżają ale nie wiem czy to prawda :huh:  

Opublikowano

marcin 87..mam tam udziały w tym pier....spomleku tam to tylko obiecują złote góry a jak podpiszesz umowe to robią co chca podmieniają próby np wyciągają ci kase za wysztko nawet za to że samochód po mleko jeżdzi na dzień dzisiejszy niemam żadnej krowy w oborze niebede zlodzieji utrzymywał na dodatek 29 pażdziernika pismo mi przysłali że już niebeda odbierać mleka odemnie tak z dnia na dzień z powodu takiego że złapałem ich na oszustwie nie raz bo jak twierdzą jestem konfliktowy i nieda sie ze mną współpracować   hehe... odstawiałem około 8000l na miesiac normalnie żygać sie chce jak widze jak ludzie robią za pól darmo bo co to za cena 85 gr czy nawet 1.20 na te czasy to gówno

Opublikowano

sluchajcie co do tego spomleku i ceny 85gr to ten gosc napewno w okresie wypowiedzenia i chyba nawet pozaklasoew mial. opluwa firme bezpodstawnie. kasa jest na koncie na biezaco. cena tez niczego sobie bo byla podwyzka od pazdziernika i nikt w jego okolicy nie placi lepiej.jest cena sa wymagania proste i logiczne

Opublikowano

widze że niektórzy nie umieja czytać żadnego wypowiedzenia niemiałem oni zerwali umowe z dnia na dzień rzecz jasna że pz było bo jak inaczej jak ktoś kantuje zawsze średnia 401 była .... w polmleku 10 lat byłem i było ok polmlek płaci tera  1.20 średnio zreszta co sie spodziewać po mleczarni w chojnicach która była na dnie

gacek 86 a tu chociaż wiesz co to krowa?

Opublikowano

POL Mlek 18000 l tl. 4.13 bi. 3.3 cena 1,04 bruto . edwin654g powiedz gdzie POL MLEK placi 1.20?

A u mnie oddział Lidzbark Warmiński 10000 l tł, 4,27 bi. 3,13 cena 1,06 zł za październik.

Niestety taka mleczarnia że trzeba się upominać. Za dwa tygodnie zobaczymy czy mój telefon do mleczarni coś dał.

Opublikowano

pablo 16 jaka jest taka jest ale bynajmniej niema udziałów i nie zabieraja pół wypłaty jak w tych głupich spółdzielniach to co odstawisz to zapłaca a kokosów niema nigdzie i nie zanosi sie na to

Opublikowano

A skoro jestem współudziałowcem :wub:    ,to czy przypadkiem jako współwłaściciel :wub:  nie będę z własnego gospodarstwa musiał zaspokajać roszczeń wierzycieli :blink:  :blink:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v