Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Steyr 4085 Kompakt czyli biały odpowiednik farmalla 85c z przekładnią Dualcommand 24/24, EDC, sterownie TUZ i WOM na błotnikach, dwie pary hydrauliki, szersze opony (360/480) 184tys. brutto bez pneumatyki.

Opublikowano

NH td5.85 model 2015r. 125 tys netto, silnik 86 km, pneumatyka, obciązniki przód 320 kg, obciążniki koła tylne 300 kg, wzmocniony tuz 4700 kg, pompa hydrauliczna 67l, klima, skrzynia 12/12 40 km/h, rewers mech

Opublikowano

NH T6.175

opony 600/480

skrzynia 17/16 eco z funkcją auto

resorowana ośka i kabina

4 pary hydrauliki

obciążnik przedni ponad 800 kg

zaczep automatyczny, regulowana wysokość

cały komplet do maszyn zawieszanych ( łącznik centralny, kule 2-dwóch kategorii, bolec )

235 800 netto

zamawiany listopad odbierany w grudniu 2014 r

Opublikowano

NH T6.175

opony 600/480

skrzynia 17/16 eco z funkcją auto

resorowana ośka i kabina

4 pary hydrauliki

obciążnik przedni ponad 800 kg

zaczep automatyczny, regulowana wysokość

cały komplet do maszyn zawieszanych ( łącznik centralny, kule 2-dwóch kategorii, bolec )

235 800 netto

zamawiany listopad odbierany w grudniu 2014 r

Skrzynia Ci nie szarpie? Bo T6.120 Jest na polu widzenia u mnie :>

Opublikowano (edytowane)

Nie, narazie nie zauważyłem żeby coś szarpało dużo nie robiłem nim jeszcze bo troche w orce i w transporcie kilkadziesiąt km, mega cicho w kabinie podczas transportu na 17 biegu także warto do tego dopłacić według mnie jak ciągnik będzie jeździć po drogach

Edytowane przez tomusgigant
Opublikowano

Nie, narazie nie zauważyłem żeby coś szarpało dużo nie robiłem nim jeszcze bo troche w orce i w transporcie kilkadziesiąt km, mega cicho w kabinie podczas transportu na 17 biegu także warto do tego dopłacić wedłóg mnie jak ciągnik będzie jeździć po drogach

a za 17 bieg ile dopłaty?

Opublikowano

Dziś dostałem ofertę na zetora proxima 100 power

196tys brutto

-przedni tuz i wom

-bez klimy

-full obciążników na kołach

-obciążnik na tuz 460kg

-elektro rewers

-elektryczny podnośnik

-koła standard

co myślicie o tym warto brać to pod uwagę?

Opublikowano

Moim zdaniem jak na Proximę i dać za nią niespełna 200 tyś. to sporo. Ciągnik bardzo fajny i zwrotny,lecz ja za takie pieniądze  to wolałbym już kupić np NH T5.

Każdy ma swoje własne zdanie a jak postąpisz to już Twoja sprawa.

Opublikowano

Jesli ta proxima ma być głównym ciągnikiem to przydalby sie szersze opony. Nowy ciągnik bez klimy za 200 tys to tez niezly zart. Pompa tylko 50l. Pewnie jeszcze będa kazali doplacic za radio bo to w zetorze normalna praktyka :)

Opublikowano

Jeśli miałbym kupić Zetora (który nie jest tani) to wole trochę dołożyć i kupić NH lub Case. Wczoraj byłem u dealera NH i mają cennik zablokowany tzn czekają na nowy cennik. Oczywiście wszystko drożeje, podobno JD poszedł ładnie do góry z cenami.

Opublikowano

Popieram, ceny ciągników są nie adekwatne do aktualnych zarobków rolników.  

Kupić ciągnik za gotówkę to naprawdę trzeba mieć super prosperujące gospodarstwo.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Sebastian
      Jaki ciagnik na 20-26ha nie zwracajac na cenne (no moze nie wiecej jak 180tys)?? I jakie maszynny do niego??
    • Przez Andre8989
      Witam. Mam pytanie czy w case 5120 olej na hydraulike jest w osobnym zbiorniku czy razem ze skrzynią biegów.
    • Przez zielo0ony
      Witam serdecznie, 
      Przejrzałem nasze forum w poszukiwaniu opinii na temat traktorów wyższej mocy. Niestety nic sensownego nie znalazłem i w związku z tym postanowiłem założyć osobny temat. 
      Chciałbym aby każdy kto wie coś na ten temat się wypowiedział.
      Mamy do porównania Claas ARION, AXION oraz John Deere 7430 7530 lub 7720 7820.

• Przez przemo101112
      Witam.  Mam pytanie odnośnie handlu ciągnikami Z UK. Czy jest ktoś kto się tym zajmuje.?
    • Przez pala92
      Witam. Jaki polecicie ciągnik zamiast forterry 125? traktor ma pracować z dużą sadzarka do ziemniaków (przy zetorze mam z przodu 700+150kg i pełną sadzarka koła w górę) więc traktor musiał by być dość cięzki, bedzie pracował jeszcze przy sianiu nawozów rozsiewacz ok 1600l przy formowaniu ziemniaków przy kopaniu ziemniaków z duzym kombajnem i będzie również siał zestawem upr-siew. Dodam że może być trochę słabszy tak ok 105-115km
      Zastanawiam się czy najlepszym wyborem nie będzie znowu forterra cl 110? cena podstawa katalogowa ok 175 netto co o tym myslicie?
  • Dodaj nową pozycję...
v