Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Pytanie w kwestii formalnej. Jak kupujecie ciągnik to spisujecie z dealerem umowę czy tylko na podstawie pisemnej oferty wpłacacie zaliczkę. I kiedy reszta kasy jak juz dealer wyda dokumenty do rejestracji czy jakoś inaczej się to odbywa? Wiem ze to nie temat ale będę wdzięczny za info jak to się u was odbywa.

Opublikowano

Ja miałem umowę, w niej zawarty termin wpłaty zaliczki, termin wydania ciągnika i termin wpłaty reszty. U mnie odbyło sie tak ze dzień przed przyjazdem ciągnika przyjechał pH przywiózł fakturę na ciągnik przelaliśmy kasę dostał kopie potwierdzenia i na drugi dzień był. Najważniejsze żeby jeszcze w tej umówię zawarty był numer specyfikacji ciągnika i żebyś ta specyfikacje miał bo sama umowa to pikus ważne czego dotyczy a w specyfikacji masz dokładne wyposażenie ciągnika.

Opublikowano (edytowane)

Spalanie mnie nie interesuje. Liczy się wygoda. Ten ciągnik u mnie nie będzie ciężko pracował, tak samo zresztą jak obecny TL. Sianie nawozu, opryskiwacz ciągany 3000l, wały 6m i siewnik 12 rzędowy do buraków. Więc nie wydaje mi się żeby przy lekkich pracach był paliwożerny. 14 mth i po pokazowy? Coś mało tych pokazów zrobił. Jeszcze powiedz że to oferta z 14 roku to już mi trochę ciężko będzie w to uwierzyć...

Edytowane przez alvaroalvaro78
Opublikowano

Witam. Znacie może cenę NH T5.95 i T5.105 Dual Command? Jestem zainteresowany tymi ciągnikami. Byłby to główny ciągnik na 40 ha, służyłby do orki agregatu kosiarki prasy i do uprawy pożniwnej. Z góry dziękuję ;)

Opublikowano

A co powiecie o Claas arion 400 te nowe modele a konkretnie to chodzi mi o 440 jaka cena i opinie czy ktoś juz może takiego ma w użytkowaniu. Pozdrawiam :)

Opublikowano

wie ktoś ile kosztuje new holland t6 165 wyposażenie miękka ośka, kabina amortyzowana, przedni tuz z obciążnikiem, skrzynia 16x16, hydraulika 4x113l, opony 600, wysoka kabina, klimatyzacja pół automatyczna, radio .

Opublikowano

Nie znalazłem tematu więc spytam tutaj. Miał ktoś z Was do czynienia z firmą agro-plus Bogate? Jak układała Wam się z nimi współpraca, jak z serwisem?

Opublikowano

Agro plus - przed sprzedażą mało nie noszą cie na rękach, po przelewie jak podpinasz maszynę to nawet z kanciapy nie wylezą... Z serwisem nie wiem, ale słyszałem, że jak z czymś sobie nie radzą to najlepiej żebyś nie istniał....

Ogólnie można powiedzieć, że to samo co wszyscy dealerzy.

Opublikowano

Ten który jest w linku to cena sprzed podwyżek. Ja zaliczkowałem T5.95 Electro Command w grupie wyp. 500 za 189 tys. netto i to też po starym cenniku...

Jak słyszę od dealerów o podwyzkach  to ciśnienie mi skacze w kraju deflacja i chyba również w wiekszosci europy paliwo potaniało materiały do produkcji również a u nich nadal podwyzki ciekawe czy u producentów róznież.

Opublikowano

Witam. chciałbym się dowiedziec za ile mozna kupic ciagnik Landini 5-110H oraz Kubota M9960? który ciagnik bedzie lepszy pod tym wzgledem ze byłby głównym ciagnikiem w gospodarce czyli troche orki, troche transportu. i ktory wypadalby lepiej przy pracy z turem?  

A jesli posiada ktos z was Landini 5-110h albo ktorys ciagnik z tej serii proszę o Pw. :)

Opublikowano

Warto kupić Ursus c 330? Stan w miarę dobry. Jest rejestracja i dowód,brak ciągłości umów. Dzwoniłem popytałem się trochę i wiem co jest grane. W ciągniku podnośnik podnosi tylko do połowy, nie ma dolnego zaczepu,akumulatorów i przednich obciążników. Opony super,komplet obciążników na tył, jest to oryginalny c 330 na okrągłej osi rok 1977, jest blisko mnie ok 40 km. Blachy w miarę, jest na chodzie. Powiedział że za 8 tyś go odda, warto go kupić?

Co trzeba zrobić w podnośniku? Facet powiedział że wystarczy wymienić oringi, czy to prawda? Da się go jakoś zarejestrować? W razie czego możemy napisać umowę że kupiłem go kilka lat temu. Zaczep raczej da się kupić, koszt to ok 300zł.

Opublikowano

Może trochę nie w temacie ale czy jest obecnie na rynku dostępny jakiś model 80-90 km traktora z 3 lub 4 półbiegami pod obciążeniem do 200 tyś ???

Netto czy brutto ??

Warto kupić Ursus c 330? Stan w miarę dobry. Jest rejestracja i dowód,brak ciągłości umów. Dzwoniłem popytałem się trochę i wiem co jest grane. W ciągniku podnośnik podnosi tylko do połowy, nie ma dolnego zaczepu,akumulatorów i przednich obciążników. Opony super,komplet obciążników na tył, jest to oryginalny c 330 na okrągłej osi rok 1977, jest blisko mnie ok 40 km. Blachy w miarę, jest na chodzie. Powiedział że za 8 tyś go odda, warto go kupić?

Co trzeba zrobić w podnośniku? Facet powiedział że wystarczy wymienić oringi, czy to prawda? Da się go jakoś zarejestrować? W razie czego możemy napisać umowę że kupiłem go kilka lat temu. Zaczep raczej da się kupić, koszt to ok 300zł.

To nie wątek o tym...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez koma666
      jak w temacie orientuje sie ktos co za sprzet i w jakich latach to produkowali ?
      generalnie interesuje mnie wszystko na temat tego ciagnika
    • Przez pita272
      Witam mam do was ogromną prośbę poszukuje starych maszyn oraz ciągnik na których są widoczne ślady użytkowania Chciałbym stworzyć je w grze o nazwie Farming Simulator 2013 tak zwany fs13.Jak byś ktoś robił zdj to robic jak słońce nie świeci.I według tego:

-bok
      -przód
      -tył
      -jeszcze jedn bok
      -tylne koło
      -przednie
      -drugie przednie
      -maska od góry
      -tłumnik

Bardzo bym was prosił o te zdj i jak mozecie to poróbcie jakies zdj od siebie jak mozecie

Dzięki!!
    • Przez krzeski
      Witam
      Poszukuje firmy ktora przyjmuje maszyny rolnicze i ciagniki w rozliczenie moze zna ktos?
      Badz handlarza ktory skupuje takie rzeczy.
    • Przez Pablo9812
      Witam,słyszał ktoś nowych traktorach forschnitt ? Gdzieś widziałem w okolicy czerwonego,ale nigdzie na googl'ach nie mogę znaleźć jego zdjęć
      Zna ktoś jego dokładną nazwę i model ?
    • Gość
      Przez Gość
      Moje pytanie jest takie: Jakich ciągnikow nie polecacie nowych lub używanych,które lepiej omijać z daleka i dlaczego?
  • Dodaj nową pozycję...
v