Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mali gospodarze maja prawo bytu - tylko że sa inne prawa ekonomii i tu zaczynaja się schody i co znaczy mały ten poniżej 50 ha . Traktory sa za drogie w porównani z ich malejąca jakościa niestety - czujnik cisnienia powietrza deutz 750 zł taki sam od tylko w Intercars od ciężarówki 12V 168 zł.  Wracając do cen ciagników dealerzy juz sie maretwią że sprzedaż spadnie bo i tak będzie kto pozwoli sobie z 30 ha zakupic sprzet za 300 koła o ile zechce prowadzić księgowość .

Zetor jak włozą silnik deutza to mozna brac ..... za 170 brutto :)

Opublikowano

To fakt mam znajomych którzy oddawali po 2 mln litów mleka rocznie i już zarabiają 8gr na litrze o czym tu mowa dla nich nowy traktor to juz abstrakcja.... a w kwietniu rzeka mleka nas zaleje każdy zechce sie odbic na ilości i co ? 0,80!!!

Opublikowano (edytowane)

Valtra N103.4. Hi Tech 3 Silnik 4 cylindry, 111KM, 3 biegi pod obciążeniem. Podstawowa wersja bez obciążników. Oferta za 215 000 PLN netto .  Co myslicie o tej cenie?

Edytowane przez Pawel156
Opublikowano

Jest rejonizacja ale jak ja np. mam do jednego dilera 100 km, drugiego 105 a trzeciego 110 i każdy jest w innym kierunku więc mogę kupić u którego chce, ale jeśli chcesz się dowiedzieć co ci inny diler zaproponuje i jak obejść rejonizacje to zapraszam na pw

Opublikowano

teraz jest jakas promocja wyprzedarz rocznikow 2014 to do 30 tys mniej. mccormiick x60.50 128km to chyba 189tys netto kosztuje, a kosztował 218tys netto. promocja do wyczerpania zapasów

Opublikowano

ciekawe co o rejonizacj powiedział by rzecznik praw konsumenta. Rejonizacja mogła by byc wtedy gdy w każdym punkcie była by ta sama cena za ten sam produkt, a jak ceny sie różnią to idzie sie tam gdzie taniej. I też tak zrobiłem, dealer z mojego regionu nie potrafił wytłumaczyc dlaczego za ten sam produkt mam zapłacic wiecej, wiec poszedłem tam gdzie taniej

Opublikowano

http://allegro.pl/ciagnik-rolniczy-valtra-t133-deere-massey-fendt-i4855830964.html a co powiecie o tym?? jestem w trakcje negocjacji cena zeszła już do 280 brutto i raczej to nie jest koniec ;) + pierwszy przegląd gratis i gość nie był pewien czy wymieniali w niej olej jeżeli nie to przed sprzedaniem wszystkie oleje i filtry wymienią ze względu na wiek oczywiście za darmo..

krzysztofPlaskota jak dla mnie za daleko bo ja łódzkie... moja oferta to z okolic Rawy mazowieckiej i właśnie jak ta wyżej z Kutna nie zejdzie mi powiedzmy do poziomu 220 netto to będę negocjował tą z Rawy co powiedział mi 250 

Za 230 tys. netto takiego ciągnika nigdzie nie kupisz, powiem ci dlaczego nikt go nie chce kupić, po 1. silnik z trzeciej generacji valtry czyli z adblue itd. a cała reszta pozostała z starej serii, maska, kabina itp., po 2. większość ludzi woli kupić nowiutki z fabryki, po 3. ma ona 3 lata i niektórzy twierdzą że przy odsprzedaży będzie cena niższa, owszem ale jeśli zechcesz sprzedać go za 4-5 lat, przy ciągniku 10 lat i więcej ludzie patrzą na mth i stan i to dyktuję cenę a nie to czy on ma 12 czy 13 lat. Także jeśli masz do niego niedaleko to brałbym bez zastanowienia, tym bardziej że jest nie jest to golas w wyposażeniu

Opublikowano

niewiem czy w tym temacie ale co myślicie o ciągniku Same Silver 110 km 1987 rok ?? Bo sie przymierzam do kupna jakiegos o mocy 100km moze jakies inne polecicie ?? jak z awaryjnoscia tego modelu i jakie ceny częsci??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez koma666
      jak w temacie orientuje sie ktos co za sprzet i w jakich latach to produkowali ?
      generalnie interesuje mnie wszystko na temat tego ciagnika
    • Przez pita272
      Witam mam do was ogromną prośbę poszukuje starych maszyn oraz ciągnik na których są widoczne ślady użytkowania Chciałbym stworzyć je w grze o nazwie Farming Simulator 2013 tak zwany fs13.Jak byś ktoś robił zdj to robic jak słońce nie świeci.I według tego:

-bok
      -przód
      -tył
      -jeszcze jedn bok
      -tylne koło
      -przednie
      -drugie przednie
      -maska od góry
      -tłumnik

Bardzo bym was prosił o te zdj i jak mozecie to poróbcie jakies zdj od siebie jak mozecie

Dzięki!!
    • Przez krzeski
      Witam
      Poszukuje firmy ktora przyjmuje maszyny rolnicze i ciagniki w rozliczenie moze zna ktos?
      Badz handlarza ktory skupuje takie rzeczy.
    • Przez Pablo9812
      Witam,słyszał ktoś nowych traktorach forschnitt ? Gdzieś widziałem w okolicy czerwonego,ale nigdzie na googl'ach nie mogę znaleźć jego zdjęć
      Zna ktoś jego dokładną nazwę i model ?
    • Gość
      Przez Gość
      Moje pytanie jest takie: Jakich ciągnikow nie polecacie nowych lub używanych,które lepiej omijać z daleka i dlaczego?
  • Dodaj nową pozycję...
v