Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy orientujecie się na  temat firmy Agrostar z Jedlanki, jak u nich wygląda skup, czy sa kolejki? Trzy tygodnie wydzwaniam, pan Starownik karze zadzwonić, pózniej mówi  że on będzie dzwonić i temat się zamyka.

Opublikowano (edytowane)

Sprzedałem byczki limuse dla firmy Agrostar bardzo dobra cena, choć jakieś 2tyg na przelew czekałem. Bardzo dobra współpraca polecam z transportem wszystko sprawnie poszło.

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Sprzedałem byczki limuse dla firmy Agrostar bardzo dobra cena, choć jakieś 2tyg na przelew czekałem. Bardzo dobra współpraca polecam z transportem wszystko sprawnie poszło.

po ile ci wyszły bo dobra cena to można różnie zrozumieć

u mnie za byki dają max 7.5 a za krowy max 5 zł

Opublikowano

po ile ci wyszły bo dobra cena to można różnie zrozumieć

u mnie za byki dają max 7.5 a za krowy max 5 zł

Wyszło po 10,50 średnia waga wyszła 350kg.

Opublikowano

Panowie u Was też przez upały nie biorą bydła? Do kumpla dzwonił handlarz i powiedział, że teraz bydła nie odbierze, bo za gorąco i jak go złapie policja z inspekcją weterynaryjną to zapłaci karę. WTF?!
Kumpel z sąsiedniej wsi miał propozycję za 6 ncb waga +600 kg 6,50 brutto. Na razie nie sprzedaje, handlarz z okolic Kosowa Lackiego.

Opublikowano

Czajkowski wczoraj mi tyle zaoferował byk pewnie koło 1t jalowki 700-800 kg.
Za limuzyny od dwóch lat po tyle mi płaci kiedyś do sterownika sprzedawałem ale o 50 gr zawsze mniej dawał.

Opublikowano

To prawda że krowy są po 2.5zł?

nieprawda ,ale chcial cie zgnoic i zeszmacic nie wpuszczaj go wiecej na podworko.

skandal jak by cie zgnoil krowy kolo 5zeta

Opublikowano

Jak skóra i kości to jasne że więcej nie dostaniesz no bo za co???? Jak ładna to 5zł na pewno owszem. Trzeba trzymać bydło jeszcze trochę, jest susza, krowiarze pozbędą się opasów bo paszy dla muciek nie wystarczy, rzeźnie będą potrzebować towaru. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v