Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zgadza się  nie wiecą a piszą.przeczytaj na stonie arimr abo skorzystaj z kalkulatora na tej stronie i będziesz wiedział do ilu dostanies- 30 młodziesz i 30 krowy czyli do 60 jest możliwosc

A nie wiesz może z jakiego dnia liczy sie wiek zwierzęcia - powiedzmy w dniu składania wniosku byk ma 23 miesiące to dopłata się należy? Mimo że do 30 czerwca byk przekroczy wiek 24 miesięcy?

Opublikowano

A nie wiesz może z jakiego dnia liczy sie wiek zwierzęcia - powiedzmy w dniu składania wniosku byk ma 23 miesiące to dopłata się należy? Mimo że do 30 czerwca byk przekroczy wiek 24 miesięcy?

Wiek 24 miesięcy jest liczony na dzień 15 maja.

Opublikowano

nie byłeś u mnie po bydło bo ja do pelana nie sprzedawałem wcale, raz sprzedał jeszcze ojciec krowę ale to na spędzie. a ja z żarnowca

nie przesada. to było udowodnione  bo chłopu się nie podobało i pojechali na inną  wagę i na 2 sztukach brakowało 100kg.

trochę może się nie zgadzać, wiadomo ze byk prosto ze stanowiska będzie miał lepsza wage niż ten wieziony pare km gdzies tam, roznica może być nawet 20 kg , 100 kg to sporo, ladny grosz w plecy.
Opublikowano (edytowane)

zgadza się tylko ze to był taki przypadek ze pierw waga kupca i gospodarz się z nią nie zgodził i pojechali na inną. różnica na oby dwóch stukach 50kg i kupiec zgodził się z tą drugą wagą i zapłacił według niej. udał głupiego ze niby musiało się coś popsuć bo przecież jak by wiedział ze inaczej waży to nie zgodził by się na inną wagę itp

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

Sprzedana krowa MM 703kg brutto po 6zł brutto Skup w Ostrówkach odbierał Wojciech Kościerza. Byki ładnej budowy w granicach 700 kg po 7.5zł jałówki w granicach 600kg po 7 zł

Opublikowano

Nie wiem czemu siejecie propagande iż bydło tanieje , Wczoraj był u mnie handlarz po raz drugi   oglądać byka rasy    charolaise  i o dziwo dorzucił przez tydzień 10gr i oferta na dzień wczorajszy 7,5zl+vat .Jakiś czas temu dzwoniłem do pewnego handlarza i zapytałem czy cena podana przez niego będzie stabilna , odpowiedział że póki rolnicy bedą strajkować to napewno nie spadnie .

Jedna wielka mafia ;[

Opublikowano

byki ho >500kg 6.8zł a powyżej 550 po 7zł  reszta >600kg po 7,6brutto ho i mm. Wagi brutto ważone na ubojni po transporcie około 70km. podlaskie

A możesz napisać na jaka ubojnię sprzedawałeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v