Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam wszystkich. mam pytanie a jednocześnie prośbę. Proszę mi napisać ile moge dostać za kilogram żywej wagi za czarną jałowkę ok. 750 kg (jest to krzyżówka HF z Angusem). Z góry dziękuje za pomoc. p.s teren wielkopolski, może jakiś sprawdzony odbiorca?

Opublikowano

Ważą na elektrycznej na samochodzie, o ile rozmawiałem ze znajomymi raczej nie kręcą na wadze. 

Za dzisiejszą szt. ma być w ciągu 2 tyg.... wyjątkowo, bo wcześniej jak odstawiałem było kilka dni.

W moich okolicach dużo osób przeniosło się z Kulwickiego właśnie do nich.

Opublikowano

Radze zważyć przed odstawą na elektronicznej najprościej oszukać ,pilotem tara na -80 kg i są do przodu ,doświadczyłem tego

Opublikowano

A w jakiej cenie chodzą krowy mleczne na żywą? Jutro ma przyjechać odbiorca i chciałbym wiedzieć jaką cenę mogę uzyskać. Jest też jałówka LM x HF

Znajomy sprzedał czarno -białą 670 kg średniej budowy 5 brutto

Sprzedany hf 800 kg po 7,1 zł + vat.

Pytałem o cenę jałówek to podobno nadal są tanie - po 6 zł.

Odbiorca firma Żyw-Pol.

Kto da 7 zł za jałówkę? 

Brzegowy za ładne płaci 7 brutto (a nawet więcej)świętokrzyskie,małopolskie)

Opublikowano

co do abp moge powiedziec z wlasnego doswiadczenia ze 3 dni platnosci to nie kit - serio tak szybko kasa jest. jak jestes pewny swojego towaru to sprzedawaj. wszyscy od nas co byki sprzedaja sa bardzo zadowoleni. ja z krowami wyszedlem gorzej jak na zywa ale szczerze mowiac we wszystkich rzezniach mi sie dosc kiepsko wybijaly 

Opublikowano

<p>Jak byście wycenili to bydło? Dodałem ogłoszenie na olx. Mam na sprzedaż 3 byki i jałowkę. Przez telefon miałem oferty 7,5 netto za byki i 7 za jałowkę ale wydaje mi się ze jest to mało. Proszę o radę. Link do ogłoszenia: http://olx.pl/oferta/bydlo-rzezne-3-byki-1-jalowka-CID757-IDcV1Z9.html#7204cce49a</p>

Ja chyba się bym tak bał sprzedać jakiejś firmie nieznanej, która da największą ofertę.

Ale cena 7,7 netto jak najbardziej realna.

Opublikowano

A w jakiej cenie chodzą krowy mleczne na żywą? Jutro ma przyjechać odbiorca i chciałbym wiedzieć jaką cenę mogę uzyskać. Jest też jałówka LM x HF

sprzedałeś , po ile dali i kto był odbiorcą ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v