Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wczoraj tj 28.06
Sprzedane 4 byki. 2 mieszańce LM x BD, 1 LM, 1HH
Pierwsze 3 srednia waga 775kg-----9zl/kg
Hereford 994kg-----8zl/kg
Cena i waga brutto. Okarmienie 7%
Odbiorca: Agrostar Jedlanka

Opublikowano (edytowane)

Witam mam dwa byki lm jeden czerwony a drugi czarny bez rogów waga ok 750 kg wiek 21msc.Ile mogę dostać za kg ? Byki hodowane luzem w oborze bez kiszonek . Woj mazowieckie.

Edytowane przez adamursus3p
Opublikowano

ponawiam pytanie, ile wołac za 14 sztuk MM( w tym czysto rasowy LM) ,16 MIESIECY-500 Kg kazdy

ile wołac? dużo. Waga bardzo niska szukaj odbiorców "na stół" zapłacą dobrze bo ubojnia zapłaci jak za krowe. Bo wątpie żeby się znalazł rolnik do dalszego chowu i wypierniczył kupe kasy w niepewny zysk

Opublikowano

ile wołac? dużo. Waga bardzo niska szukaj odbiorców "na stół" zapłacą dobrze bo ubojnia zapłaci jak za krowe. Bo wątpie żeby się znalazł rolnik do dalszego chowu i wypierniczył kupe kasy w niepewny zysk

6.80 netto mam propozycję, trochę słabo,jak myślicie?

Opublikowano

po 3 tys mogę dać za takie byczki jeśli ładne

kto w łódzkim płaci 7.5 +wat, nie licząc znanej z tv firmy z Głowna ?

z tego co się dowiedziałem,był u jednego byczki oglądać płaci  po 8+wat.

Ciekawe kiedy kasa........może nigdy,chyba tylko kasa na rękę i do banku.

Opublikowano

mam pytanko do zaawansowanych forumowiczów, jestem początkującym w chowie bydła stad moje pytanie jak dobrze przygotowac byka na sprzedaz, bo wiadomo to troche towaru dodatkowego pomiesci, pozdrawiam

Opublikowano

A próbowałeś kiedyś poić wiadrem nawet jeśli mają poidła? Ja nie ze wszystkimi sztukami tak robię, ale jeśli dodam cukru trochę do letniej wody to opierdzielą nawet ze 2 wiadra. Nie wiem jak można przygotować byka do sprzedaży.. jak mam na uwięzi, to tydzień przed sprzedażą wiązałem go niżej, w dniu przyjazdu przewiązało się wyżej i się tak prostował, że wyglądał na większe byczysko  ;) 

Opublikowano

byk  bykowi nierówny , zadzwoń  do kilku handlarzy i  się ich pytaj ,

Nawet   jak  przyjedzie  zobaczy powie  cenę - to nie  musisz  sprzedawać przecież .

Wczoraj  sprzedane 

byk 75% CH 842 kg - 7,90 zł 

byk 50%SM /50 % HO 755 kg - 7,60 zł 

byk 556 kg SM /HF słaby 6,90 zł 

krowa 560 kg 5, 10 zł 

Ceny i  waga brutto , odbiorca  Krowiński P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez donweter1989
      No to mamy 2019 rok więc pora na nowy temat. To jak tam w cennikach bydła w tym roku do góry czy do góry😛 Do jakiej ceny za żywiec wołowy dobijemy w tym sezonie? czy to skupy nas dobiją?
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/263888-cena-bydla-2018/
    • Przez NewhollandT5050
      Witam kolegow chciałbym w przyszłości z rodzicami postawic obore i mam pytanie odnośnie budynku murowanego lub z płyty obornickiej. Obora ma być uwieziowa. Chciałbym wiedzieć czy posiada ktoś taka obore z płyt i jak się spisuje ? oraz najważniejsze czy obora z płyt będzie tańsza niż cała murowana ? Dodam ze jeżeli już Budowa by się odbyła z płyt to byłby podmurowany mur na wysokość około 1.5 m. Dziękuję serdecznie za wszystkie odpowiedzi
    • Przez Scappy
      Witam czytających. Jakie macie sposoby na osobniki które lubią kopać przy dojeniu ? Jak się przed tym zabezpieczyć ? Są jakieś patenty na to czy wynalazki ? Pozdrawiam 😉.
    • Przez NiMamHa
      Bydło. Jakie jest wasze zdanie w temacie hodowli byków. Zastanawia mnie czy hodowla byków luzem to mit, że są spokojniiejsze czy jednak prawda?. A może są tacy którzy zdecydowanie popierają metodę wiązania byka łańcuchem jeden obok drugiego?. 
      Czekam na wasze odpowiedzi 😉
    • Przez afily
      Witam, podczas dojenia przez przypadek podłączyłem krowę z antybiotykiem, na około 15 sekund i zdążyłem założyć dojarke na dwa wymiona. Czy takie coś spowoduje jakieś konsekwencje, wyjdzie w probach? 
      25 sztuk dojnych, wszystko do tego samego zbiornika, ok. 700l dziennie
      Mogę dodać, że mleko odjeżdża za godzinę jak to pisze więc trochę słaba sytuacja...
  • Dodaj nową pozycję...
v