Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak ciągnik ma kosmiczne obroty a Ty kosmiczny mózg ..... Ale głupoty przecież jakbyś wkręcił s 312c na 280to by go chyba rozdarło , najlepsza praca przy 1800 czyli przy maxymalnym momencie obrotowym , no przecież nie przeskoczysz roboty szczególnie capkiem

Opublikowano

Do mnie pijesz ;)

ja nie doradzałem przekręcania pompy , poprostu poprzednik powiedział ,że wyciąga 2800 ,a ja napisałem co może być przyczyną , lub jak kto woli jak to zrobić.

Autor by mógł się odezwać bo my wypisujemy listę przyczyn , prosimy o wskazówki ,a on wcale nie pomaga ;)

Opublikowano

@Davidastra ty byś mógł ogarnąć swoje zwroty, bo niekiedy nie są one zbyt miłe, i czytaj dokładniej posty.

S312C wkręciłem na około 3000obrotów jak był przed remontem silnika i nic mu się nie stało ;)

Opublikowano

Tak jak pisze kolega z góry autor mógł by się wreszcie odezwać, napisał on że ciągnik po remoncie ok, ale nie napisał czy pompe remontował, wtryski, co z głowicą robił ile mth ma juz od tego remontu itd...

Opublikowano

Jako że autor się nie odzywa to może ja napisze bowiem w dzień założenia tematu pisał do mnie. Z tego co pisał to po remoncie bronował i kopał kartofle, gdy spytałem się ile mtg zrobił po remoncie to nie wiedział... W sumie z tych chaotycznych rozmów doszedłem tylko do wniosku że ciągnik jest nadal na dotarciu...

Opublikowano

z mojego doświadczenia wiem, że ciągnika nie należy oszczędzać - 'zamulać' przy dotarciu, jeżeli pierścienie się już ułożą to wtedy wystarczyć pracować przy odpowiednio rozgrzanym silniku - 80-95stopni oczywiście też nie przesadzając - 1600 - 2000 rpm, a nie 2200-2400, bo to wogóle jest głupie i nieekonomiczne... ;)

Opublikowano

"kielbasa" zgadza się ;) , ale on nic nie napisał czy z wałem coś robił jak robił szlif lub zakładał nowy to wiadomo że pierścienie szybciej się ułożą niż dotrze wał, a jak poszedł od razu do bronowania to mógł go juz przetrzeć... jak nawet nie wie ile mth ma od remontu zrobione ;)

Opublikowano

Witam mam problem z moim ciapkiem od jakiegoś czasu kiedy go odpalę i pracuje na wolnych obrotach obroty zaczynają w nim falować i nie wiem co może być przyczyna takiego zachowania.

Opublikowano

B) zacznij najpierw od takich drobiazgów jak filtr paliwa nie jednokrotnie tak bywało że papruch w układzie paliwowym był przyczyną takich niespodzianek B)

Opublikowano

B) zacznij najpierw od takich drobiazgów jak filtr paliwa nie jednokrotnie tak bywało że papruch w układzie paliwowym był przyczyną takich niespodzianek B)

Opublikowano

Okazało się że był mały poziom oleju w pompie co prawda w zeszłym roku uzupełniałem olej w pompie prawdopodobnie zaczyna wyrzucać rurką olej to chyba pompa nadje się już do remontu na razie obroty są stabilne.

Opublikowano (edytowane)

dzisiaj odpaliłem ursusa i o tuz pojawił się problem ze nie mógł złapać obrotów i schodził z obrotów i gasł po czasie dawałem mu w kiere aby nie gasł ale to pomagało na chwile a później to samo po 3 odpaleniu pochodził z 2 minuty i coś go nagle ścięło i już nie próbowałem

o i jeszcze jedno w pompie wtryskowej zamiast oleju znalazła się ropa ;/ ???

?

o jeszcze popka paliwa dziwnie chodzi tak jakby nie pompowała ;/

Edytowane przez andrzej2110
błędy
Opublikowano

Stan oleju w silniku jest? Bo diesel bez oleju ma słaba kompresje. Spotkałem się z tym jak sąsiad chciał żeby go pociągnąć bo jego 30 tak właśnie chodziła, a że aku. słabe to już nie mógł próbować, myślał że zapowietrzony.

Jak sprawdziłem olej to było mało, ale kontrolka ciśnienia gasła. Po dolaniu oleju i podładowaniu akumulatorów sam zapalił i chodził normalnie.

Ropa w pompie to dość częsty widok w działających pompach, ale u ciebie to może być i wina pompy że nie odpala.

A kiedy go ostatnio paliłeś? Jaki mróz był? Może paliwo zamarzło?

Opublikowano

ja mialem takie objawy jak przez brudny lejek paliwa nalalem i paproch w przewodzie paliwowym sie znalazl i tez byly problemy wystarczy sprawdzic uklad zasilajacy odstojnik moze woda byla w paliwie i w odstojniku przymarzla