Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

znajomy przebił dotychczasowego dzierzawce dzialki kowru raptem 3 tys/ha 🤣 widać lubi darmo robić. ja dostałem oferte kupna ziemi która dotychczas dzierzawie 5-6 kl z przewaga tej drugiej z cena gościa pogrzało bo cene zaproponowalem naprawde atrakcyjną a on że każdy rolnik mu zaplaci 35tys/ha. lubelskie. Niedługo licytacja dzialki kowru 1.9 ha 4a 40 tys za całość

Opublikowano
19 minut temu, robi57362 napisał:

znajomy przebił dotychczasowego dzierzawce dzialki kowru raptem 3 tys/ha 🤣 widać lubi darmo robić. ja dostałem oferte kupna ziemi która dotychczas dzierzawie 5-6 kl z przewaga tej drugiej z cena gościa pogrzało bo cene zaproponowalem naprawde atrakcyjną a on że każdy rolnik mu zaplaci 35tys/ha. lubelskie. Niedługo licytacja dzialki kowru 1.9 ha 4a 40 tys za całość

Toć to jak za darmo. 

• Like 1
Opublikowano
Dnia 26.04.2022 o 09:46, michkob napisał:

Słuchajcie, ja ostatnio trafiłem na naprawdę dobra ofertę https://rolnik.bienergy.pl

Co o niej myślicie?

Taka długoterminowa dzierżawa gruntu nawet do kilkunastu tysięcy zł/ha w ciągu roku. Warto się naprawdę zastanowić.

Kiepska reklama.....

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, robi57362 napisał:

wiem dlatego głupota bylo by przepłacić za piach a kolo nosa przejdzie dobra i tania ziemia

U nas 35 za piach to też nie jest wygórowana cena.

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

U nas 35 za piach to też nie jest wygórowana cena.

Ciekawe ile zaśpiewa za takie piachy gościu co od niego dzierżawę ziemię. 🤨

Opublikowano
Leszy napisał:

11 minut temu, robi57362 napisał: wiem dlatego głupota bylo by przepłacić za piach a kolo nosa przejdzie dobra i tania ziemia U nas 35 za piach to też nie jewst wygórowana cena.

U Ciebie to nie u mnie. Cena może i jest niska jak na całą Polskę ale kto wie mieszkam 30 km od granicy z Ukraina

Opublikowano

Według mnie V i VI kl. nie warto uprawiać a co dopiero kupować , chyba  że w rejonie co duzo pada

Opublikowano

Kupuj dla dopłat

39 minut temu, soltys48 napisał:

Wiemy wiemy, pisałeś to wielokrotnie

A co warto ?

Opublikowano

Czyli macie zaniżone klasy skoro na VI wychodzi dobrze , u mnie za sucho żeby na Vi VI było warto siać

Opublikowano (edytowane)

Na piaskach bez gnoju czy podkładu czy kurzaka się nie opłaca robić.Nawet nawóz tak nie działa bez gnoju.Bez gnoju paski typu 6 są jałowe.

Jednak ten Gieniek z tych rolników podlaskich prawdę mówi ze bez gówna gówno jest.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
12 godzin temu, robi57362 napisał:

wiem dlatego głupota bylo by przepłacić za piach a kolo nosa przejdzie dobra i tania ziemia

Napisałeś że licytacja, to w którym miejscu będzie ona tania, podczas licytacji to ludzie walą takie ceny że szok, szwagier ma dzierżawę z KOWR-u całe 450kg pszenicy[czynszu za 2,5ha i to jest korzystne

Opublikowano
Dnia 20.04.2022 o 23:22, mamo napisał:

Dzień dobry,

Mam do oddania w dzierżawę ok. 130 ha gruntów rolnych (klasa głównie: IIIa, IIIb, IVa) w warmińsko-mazurskim. Pola użytkowane co roku.

Proszę o podpowiedź:

1. na jaką wysokość czynszu dzierżawnego mogę liczyć (przy założeniu: podatek płacę ja, dopłaty dostaje ten, kto uprawia)?

Myślę, że śmiało wysokość dopłaty czyli około 1tys/ha

Opublikowano
Dnia 8.05.2022 o 14:00, rolnik039 napisał:

U mnie 2 tys zł i jego dopłaty i mówią że mało hehe 3 klasa ziemi 

Każ im samym robić.

Lub rób im usługi. Lepiej wyjedziesz na tym.

Ja mogłem wsiąść 4ha za 2tysiace za całość i moje dopłaty i podziękowałem. Powiedziałem że mogę dać tysiąca za całość i moje dopłaty