Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
fendtlsa

Nierówna praca

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
fendtlsa    0

Siemanko.

 

Dziś po całym dniu wożenia kukurydzy w moim Fendt'dzie 310 LSA silnik zaczął nie równo pracować.Normalnie w czasie jazdy zaczął nierówno chodzić i perkotać jakby się zapowietrzał.Do tego sporo dymił.Odrazu wymieniłem filtr paliwa i spuściłem starą ropę i się sporo poprawiło,lecz nadal to jeszcze nie to co było.W starym filtrze było strasznie dużo syfu.Silnik na wolnych obrotach pracuje ładnie,lecz dymi niebieskawo,a po dodaniu gazu trudno się wkręca w obroty i perkocze,tak jakby był zapowietrzony.Co może być przyczyną tej nierównej pracy silnika?jest taka możliwość,że filtr nie wyłapał wszystkiego i przeszło to na pompe lub na wtryski?Może to być zła jakośc ropy?Co radzicie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nunu85    82

po drodze z baku do filtra moze gdzies w śrubie przelotowej, przewodzie, zaworze jakis farfocel sie zablokował i nie pozwala paliwu przepływac.

 

za filtrrem raczej nie ma szans, zeby było zapchane, no chyba,ze filtr jest uszkodzony mechanicznie, tzn rozpękł sie/rozkleił itp

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zenek_19    4

przeczysc wszystkie przewody paliwowe i sruby  powietrzem wyczysc bak daj nowy filtr paliwowy odpowietrz uklad i powinien smigac a swoja droga co ty paliwa przez sitko nie lejesz B)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

kimtc    0

Skoro dymi na niebiesko to znaczy że spala olej silnikowy , do sprawdzenia , uszczelniacze zaworowe , pierścienie i turbina 

Edytowano przez kimtc

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nunu85    82

no bez przesadyz  tymi czarnymi scenariuszami.

 

Na niebiesko dymi tez, jak jest cos nie tak z układem paliwowym i paliwo jest wtłaczane w nieodpowiednim czasie.

 

Niebieski dym to nie tylko olej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zenek_19    4

ta moze odrazu tuleje tloki szlif walu reg glowic nowe wtryski i pompa paliwowa i co bedzie jak dalej bedzie dymil i na obroty niewchodzil przeciez wszystko zrobione a tu jakis paproch zapchal przeplyw paliwa tak wiec bez paniki najpierw uklad paliwowy caly do przeswietlenia :lol: poz daj znac jak naprawisz co bylo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fendtlsa    0

Problem rozwiązany.Okazało się,że końcówka wtryskiwacza się przypiekła.Zdaniem mechanika w ropie była woda lub benzyna :D.Dzięki za odpowiedzi.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez omega
      witam planuje zakup fendta 309 lsa z rok 83r.. wyglad i tam techniczny wyglada na ok tylko jest mały problem z wrzucaniem ostatniego biegu delikatnie zgrzyta  ale nie wyskakuje...  Prosze o jakies wkazówki tej przyczyny....
      pozdrawiam
    • Przez Kuba284
      Witam 
      Nie działają mi półbiegi w fendtcie 309 i wywala błąd 5.1.02 oraz 5.1.06
      Po kilku dniach przestał działać EHR oraz przyciski na błotniku od podnośnika.
      Czy to może być spowodowane uszkodzeniami kabli w wiązce?
    • Przez Kuba284
      Witam!
      Chciałbym się dowiedzieć gdzie jest pojemnik na wspomaganie w fendtcie 309.
       
      Mam problem. Na desce rozdzielczej jest wykrzyknik nie ma błędu i piszczy. Co to może być??? Wspomaganie???

    • Przez piott308
      witam mam problem z fendtem dzis gdy jechałem ze wzniesienia ciagnik zgubił bieg tzn myslałem ze bieg wyskoczył ale jednak nie 
      z  biegów 1  2  3 nie chciał wogule ruszyć    biegi działały tylko 25 30 40 
      po zgaszeniu ciągnika i ponownym rozruchu wszystko wróciło do normy ale tez tylko chwile i dalkej to samo 
      błedów na komputerze 0 
      co sie mogło stac
       
    • Przez Mateusz0188
      Cześć,
      Mam, pewien problem z moim Fendtem, chciałbym prosić o pomoc jeśli ktoś miał już taką dolegliwość.
      Problem polega na tym, że przy podłączeniu przewodu hydraulicznego do ciągnika, przy próbie użycia hydrauliki (np. podniesienie podbieracza w belarce), przewód wypada z gniazda (mam szybkozłącza), efektem jest twarde gniazdo od strony ciągnika, trzeba gasić traktor ,ruszyć dzwignią w przód ,tył żeby zmniejszyć cisnienie i podłączyć wtyczkę na nowo po czym znowu przewód wyskakuje. Zwykle taką operacje muszę powtórzyć kilka razy żeby ta wtyczka siedziała.
      Zastanawiające jest dla mnie to, że jak już się uda wsadzić wtyczkę, że nie wyskoczy to ona już nie wyskoczy w ogóle i siedzi dotąd aż sam jej nie wypnę. Mam trzy pary wyjść w ciągniku, każda para ma tę przypadłość. Nie jest to wina maszyny bo z innym ciągnikiem nie ma tego problemu, poza tym przewód wyskakuje bez względu czy jest to beczka, kosiarka czy belarka. 
      Wydaje mi się, że gdyby gniazdo było uszkodzone to raczej jedno a nie wszystkie naraz.
      Spotkał się ktoś z was z podobną usterką?
       
       
       
×