Skocz do zawartości

Motocykle i motorowery czyli jednoślady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
jestem szczesliwym posiadaczem simsona s51b z 1984r. i chicalbym wiedziec czym inni jezdza ???

Ja szukam romet komara ale nie moge znaleśc. A super filmiki.

Posta piszemy w oknie "białym"

Edytowane przez krolikNH
Opublikowano

Ja mam motorek YUKIMOTO.

W dowodzie jest napisane, że jest to Leike LK50QT-15

Mama wygrała go w konkursie, a konkurs polegał na zrobieniu przeglądu np samochodem.

Wiem, że było 110-130 osób w dniu losowania skutera i trafiło na mamę :lol:

Opublikowano

Ja miałem WSK 125 B3 i Komar 2. Z chęcią po dopłatach poszukam se drugiej wsk lub shl, ale nigdy więcej komara. Chciałbym se kupić MZ 251 ale dobrej w okolicy nie znajde , a poza tym to ich ceny to chyba z kosmosu.

Opublikowano

Heheh niestety same znajomości tu nic nie poradzą. Mówię Ci. Musisz mieć drugą ramę albo przynajmniej same drugie papiery od 50 ccm + znajomości bo ktoś Ci musi wpisać numery ramy od 125 ccm do pipiurka 50 ccm. Niema co się bawić. Taniej wyjdzie kupić 125/50 niż samemu się bawić. Znajomości się przydadzą w: wydziale komunikacji, PZU, ZUS i stacji kontroli pojazdów :) Sam przerabiałem ten temat i po przekalkulowaniu wyszło, że taniej wyjdzie zrobić prawko kat. A niż przerabiać 125/50 :)

Opublikowano

hehe no jezeli tak mówisz to troche lipa :) papiery bym miał od starego skutera 50 ccm i mam zamiar go naprawic ale jezeli koszty wyjda wieksze niz on warty to spróbuje namówic rodziców na yamahe YZF R125 tylko najgorzej z tym prawkiem bo jeszcze rok a popwiem wam ze rejestrowałem skuter i nie jiałem na niego zadnych papierków tylko umowa kupna sprzedazy i jak sie nie myle to tam pisało tylko nr ramy,silnika i chyba pojemnosc i z tym sie poszło do goscia od przegladaów i potem jakos do wydziału i zarejestrowali. To moze dąło by sie tak samo zrobic na umawe tylko wpisac zamiast 125 to 50

Opublikowano

Tylko, że 50 cm3 to nie 125 cm3 . Bo w 50 cm3 masz przegląd raz w kraju-bezterminowo a w 125 cm3 robisz już okresowo i raz może by przeszło bo by się trafił jakiś spoko typ od przeglądów (na przeglądzie nie chcą nadstawiać du*y za kogoś i nie chcą robić machlojek w papierach), a kolejnym razem może się nie udać i wtedy są problemy. A co innego nie daj Bóg byś miał wypadek to nie dość, że Ty masz przesrane to i Ci co Ci podbili "lewe" papiery także bo jak mogli Ci dać podpis pod czymś co tym nie jest. Mówię Ci odpuść sobie, nie warto...

PS: YZF 125 jest 4-suwem i ma tylko 15 KM po odblokowaniu czyli to w ogóle nie będzie Ci jechać. 120-130 km/h w ok. 15 sek i nic więcej z niego nie wyciśniesz. Jeśli chcesz kupić ścigacza w klasie pojemności 125 cm3 to TYLKO i wyłącznie Cagiva Mito 125 2t która ma seryjnie po odblokowaniu (praktycznie wszystkie na allegro są odblokowane, a jeśli nie będą to przyjedź do mnie i ja Ci ją odblokuję) 37 km, 7 biegów (tak 7 nie, nie pomyliłem się) i kurde lecisz nią 180-190 km/h w ok. 9-10 sek. Te YZF 125 się chowają przy Mito więc mówię Ci nie zawracaj sobie nią głowy. Jeśli chcesz 4-t to dopiero od jakichś 400 cm3 to jakoś jedzie bo do 400cm3 w 4t Mito 125 w 2t będzie ją brać :)