Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Potrzebuję rady co do zakupu ciągnika, mianowicie szukam czegoś o mocy 80-90 koni na 25 hektarów. Byłby to główny ciągnik. Fundusze jakie planuję na niego przeznaczyć to 70-90 tysięcy. Ale jeżeli potrzeba będzie dołożyć coś to też taka opcja jest.

Polecicie coś ciekawego ? Sam mam już upatrzone kilka rodzajów, ale zawsze warto spytać :)

Może jakiś Zetor albo MF ?

Opublikowano

http://otomoto.pl/john-deere-6310-A336514.html

z jakies 20tys w dół jakbys nie chciał tura i tuza a według mnie ciagnik nad wyrost z mocą

A moze JD 5100r calkiem daje sobie rade z 4 skibowym plugiem obrotowym pottinger .

wystarczy kasy tak ja w temacie na ten ciągnik?? wątpie :P a z tym 4skibowym pługiem co bedzie robił na 25ha ja mam podobny areał i nigdy w zyciu nie myslałem o 4obrotowej max to 3obrót.

Ja bym polecił jakiegoś SAme Expollorer w tych pieniądzach bedzie ładna maszynka

Opublikowano

Interesuje mnie tylko nowy ciągnik :D

No wolałbym wydać 80-90.000 , w tej cenie coś ciekawego z zetora uda się wynegocjować myślicie ? Niebawem będę dzwonił po dealerach ale chce mieć jakiś pogląd większy :)

Opublikowano

http://otomoto.pl/jo...10-A336514.html

z jakies 20tys w dół jakbys nie chciał tura i tuza a według mnie ciagnik nad wyrost z mocą

wystarczy kasy tak ja w temacie na ten ciągnik?? wątpie :P a z tym 4skibowym pługiem co bedzie robił na 25ha ja mam podobny areał i nigdy w zyciu nie myslałem o 4obrotowej max to 3obrót.

Ja bym polecił jakiegoś SAme Expollorer w tych pieniądzach bedzie ładna maszynka

O jakim Same mówisz ? I jak wyglądają cenowo :)

Kolejne opinie mile widziane :D

Opublikowano (edytowane)

Na te przykłady innych niepotrzebnie bo to używki, a ty nie uwzględniłeś tego na początku. Teraz pytanie czy ta cena brutto czy netto. jak netto to dołożysz trochę i proxima w podstawie

lub z niewielkim dokładam Będziesz miał majora lub farmtraca 675dt. Jeśli cena brutto to tylko belarus.

.

Edytowane przez karol2997
Opublikowano (edytowane)

Decyzja o MR pozytywna więc zaczynam baczniejsze poszukiwania :D

No teraz już widzę że jedyne sensowne NOWE ciągniki to Major 80 i Farmtrac 675, cenowo tego drugiego dealer wycenił mi wczoraj na 126.000 brutto już z wyposażeniem (zaczepy, klima, siedzenie, obciążniki, etc).

Do siedziby Zetora też się przejadę ale myślę że cenowo też podobnie by się zgrał, teraz pytanie co lepsze ? :D

Może ktoś coś podpowie, bądź coś jeszcze dopowie z innym modelem :)

Edytowane przez lukasz493
Opublikowano

@OKEY Ursus jest to wątpliwe aby był najlepszy chociaż z wyglądu ciekawszy ja proxa.Polscy rolnicy mają już zaufanie do Zetora a więc Ursus za dużo już nie ugra tym bardziej że zetor ma Majora.Ja pomyślał bym jeszcze na nh t.5 ale to już trzeba trochę dorzucić

Opublikowano

Zetek i farmtrac różnią się z grubsza silnikiem. Sąsiad ma ft i on przeżył przy 3.5k mtg wymianę pompy hydro, naprawę turbo i pompy, urwany klin od dźwigni rewersu (trzeba ciągnik rozbierać itd) z przodem było coś robione itd. Ursus to samo co valtra A, nawet niech by było gorszej jakości to przeżyje te wynalazki.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Zetor major spokjo ciągniczek ale uwież miałem doczynienia z farmtracami zetorami i nowymi ursusami i powiem ci tak wszystko co nowe z tych ciągników to troche a nawet bardzo troche szajs ja się pszejechałem na nowym farmtracu . Więc odradzam te wszystkie marki a naj mniej awaryjnym ciągnikiem w tych wymienionych to właśnie zetor major, jego jeszcze jako tako można kupić ale też do lekkiej roboty. Kup sobie używanego fenda seri 500 albo 300 za takie pieniądze to trawisz naprawde dobry ciagnik który będzie chodził następne 20 lat. Wiem bo jeżdzę takim fendem i jest bez awaryjny, i mało pali

Opublikowano

Chciałbym również się poradzić. Takze szukam ciagnika jako glowny na 23ha.

W okolicy mam dilera Case, Claas, Zetor jednak troche dalej. Ceny traktorow, ktore kiedys ogladalem sa jednak duzo wyzsze niz myslalem ;/ wiec trzeba poszukac czegos innego.

Pieniadze jakie bede mogl przeznaczyc to 150 tys brutto, jak pisalem w innym temacie pracuje takze gdzie indziej wiec zalezy mi na czasie spedzonym w polu oraz na komforcie pracy.

Oczywiscie bezawaryjnosc wazna rzecz. Czy mozecie polecic jakis konkretny model ?

Dzieki.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

major zmieści ci się w 100