Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chlopcze co Ty masz z tym chwaleniem się??? Te forum po to ma opcję z zdjęciami żeby wstawiać pokazywać aby np ktoś inny mógł skorzystać czy się dopytać. Ale co nie wstawisz to zaraz są tacy co tylko piszą potrafią hejtowac że się chwalisz albo zaraz coś znajdą że liści za mało że kolor nie taki. Moim zdaniem takie osoby po prostu zazdroszczą albo nie wiem jak to już nazwać.

Opublikowano

Raczej co ty masz z tym chwaleniem? Jedyne słowo jakie znasz to zazdrość. Nikt tu nie zazdrości tylko irytuje ludzi twoje zachowanie. Co od liści to jednak powinna być 1 para więcej przy tej wysokości? Hulka wyrwałeś?

Opublikowano

Dokładnie nie patrzyłem ale bedzie Danubio albo Madlen bo Hulka mam dalej zasianego

10 godzin temu, damianzbr napisał:

U mnie kukurydze nie są ze sterczącymi liśćmi tylko wszystko zwisa w dół. A jak ty się chwalisz że kosisz po 16t/ha to musi masz takie odmiany liście też opadają w dół.

A co do chwalenia masz szybki przykład. 

Opublikowano
3 godziny temu, JarekBazydlo napisał:

prostu zazdroszczą albo nie wiem jak to już nazwać

Wyśmiewają zachowanie . Tak to nazwij .

Opublikowano

Tylko ja zdaję sobie sprawę ze swoich ułomności i potrafię się z nich śmiać . A Ty ? Tobie tylko zazdroszczą wszystkiego . :D

Opublikowano

Zgadza się pioneer. Prawdę mówiąc nie jest kiepska, ale już robiło się  nie ciekawie. Na szczęście słońca nie ma od kilku dni i coś tam aktualnie kapie. Mam nadzieję że sytuacja będzie się poprawiać z opadami.

Opublikowano

Panowie troszeczkę skromności bo Minister czyta te przechwałki  i wnioski będzie wyciągał w najbliższej perspektywie  . Nie rozumiem  QQ 3 m  w perspektywie plon 15 t suchego a przerzucacie obornik PYTAM po co ???jeżeli po to by następna QQ wyrosła znów na 3 m to ja dziękuję  A drugie pytanie dlaczego wku.......iacie tych gdzie od 2 miesięcy nie padało ??? 😉 

Opublikowano

@RU68 u ciebie chyba padało? Ty z południa?

Nie mam teraz czasu ale proszę o cierpliwość, wrzucę fotki mojej kukurydzy z pól piaszczystych i od razu się lżej na duchu zrobi tym co nie padało.

Opublikowano

Strata drugiego żadną pociechą ale to przechwalanie się niesie konsekwencje o których rolnicy nie myślą. Przecież rząd zatrudnia setki pracowników do badania nastrojów społecznych którzy śledzą prasę internet wypowiedzi radiowe itd  i na tej podstawie są podejmowane decyzje resortowe  a" idioci"co zwykle nic nie mają chwalą się jednym kawałkiem pola wizją wysokich plonów a na tej podstawie wystawiane są również ceny skupowe  i świadomie bądź nie świadomie szkodzą innym  a sami stoją w kolejce po pomoc .ŻENADA I PRYWITYMIZM.

Opublikowano (edytowane)
49 minut temu, ThePerkins napisał:

Gdzie to taka qq jest ?, u mnie się podrównało i już około 2.5m wszędzie.

Południowy-zachód Łódzkiego. 

8 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Jak się sieje kukurydzę na 6 klasie to tak będzie wyglądać.

Ty to jesteś za***isty ewenement. 

Twoja by pewnie za to była najwyższa i najlepsza? 😂

Edytowane przez damianzetor9540
  • Haha 1
Opublikowano

A jak niektórzy mają niemal tylko VI kalsę to gdzie mają ją siać. W ogrodku. Najlepiej jebnąć to wszystko, i jechać w Bieszczady czytając złote rady co poniektórych. Sam mam kawałek trochę ponad 1 ha takiej wspaniałej ziemi to znam ten ból. 

Opublikowano
1 godzinę temu, damianzetor9540 napisał:

15 ton z ha. Kiszonki. :D

20190705_183821.jpg

Skąd dokladnie jestes ? Bo ja też z Łódzkiego i też mam taką kuku na górkach :D Przestałem już się tymi plonami przejmować , teraz to można się z tego pośmiać i nic więcej :)

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, JarekBazydlo napisał:

Jak się sieje kukurydzę na 6 klasie to tak będzie wyglądać.

A u siebie na jakiej klasie masz posiane kukurydze?

proszę masz fotki z przed kilku dni gdy jeszcze nie przyszło ochłodzenie na IV a kl. i to na pewno już się odbiło na plonie, nie ma co liczyć na rekordy:

IhMAKrYTdaOgaGiljPCID5B8w_iIhI8EuN3PjcJb

Kya3ph_7WoQU6GbclSFPh32OoOOhVby23rxtq5mu

I to samo pole rok temu, plon suchej ponad 10t/ha

uN3qw12SDAWZysD3PukoPinnkA--j6n0OatPKaYK

RmNWvVQyRK1JHcur3B9Bv6qw7gQEFcH4I3rr4cs8

A tu taka ciekawostka. Na pewno nie jesteś lepszy i nie ciągnąłeś więcej niż 3 pełnych przyczep kukurydzy tak jak ja 🤣 i to kombajnem....🤔

C9k0UthH_-yDqkMXrBEfq9jjdS_Jb1_hdEF9Y1eA

Edytowane przez damianzbr
Opublikowano

Wyciągał ale nie na tym polu. Nie było komu foty zrobić więc foty nie ma. Tu taki tylko układ, ciągnik stoi nic nie robi kombajn kosi.

Opublikowano
29 minut temu, damianzetor9540 napisał:

Pogranicze EBE/EWI/EPJ

U nas na wiosce też z  EBE połową takie same jak twoja dawno nie było już takjej słabej poprostu jeśli jest woda to na 5 6 zawsze była perfekcyjna ale ten rok to tragedia