Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bo pewno sąsiad płaci ci za to by zarośnięte nie były. 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Bo pewno sąsiad płaci ci za to by zarośnięte nie były. 

Porzeczkę u sąsiada kiedy ostatni raz pryskaleś, bo to przecież nie twoja. Ciągniki ze zdjęć pewnie zresztą też nie ...

Ja po prostu nie pisze jakie to mam wspaniałe zestawy z ladowarką która usprawniła pracę, a potem siewnik których pełno w okolicy i ciągnik z ładowaczem których jest jeszcze więcej... A miała być taka nowoczesność ...

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

Wy się kłócicie o jakieś pierdoły a tu umowę z upadliną podpisali  do mercosura się ostro przymierzają a na dodatek pogoda ostro majstrują aby mieć pretekst do ściągania żywności aby nakarmić większość.

• Like 2
Opublikowano

Ale to nie ja tworzę gównoburzę  i tworzę absurdy. Jedynie zacząłem się zachowywać analogicznie . Im szybciej to zauważysz tym szybciej przestaniesz🤣

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Agrest napisał(a):

Ale to nie ja tworzę gównoburzę  i tworzę absurdy.

Ja też nie tworzę gownoburzy. Bo to nie ja opowiadam bajki a potem na zdjęciach jest zupełnie coś innego ...

To jakbyś pisał że masz nowy kombajn do porzeczek, że jest super wydajny a potem wrzucił byś zdjęcie kilku Ukrainek z lubiankami w ręku ...

Opublikowano
26 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

Ja też nie tworzę gownoburzy. Bo to nie ja opowiadam bajki a potem na zdjęciach jest zupełnie coś innego ...

To jakbyś pisał że masz nowy kombajn do porzeczek, że jest super wydajny a potem wrzucił byś zdjęcie kilku Ukrainek z lubiankami w ręku ...

Bo taka upadlinka to urządzeni wielozadaniowe  jak termomix bo i nie tylko w polu obrobi.

Opublikowano
1 godzinę temu, Łukaszek napisał(a):

Wy się kłócicie o jakieś pierdoły a tu umowę z upadliną podpisali  do mercosura się ostro przymierzają a na dodatek pogoda ostro majstrują aby mieć pretekst do ściągania żywności aby nakarmić większość.

bo to się musi zmienić a nie żeby jak tu jest 99% ma 4 ary i cwaniakuje -trochę konkurencji przetrzebi towarzystwo i zamiast dopierdalać innym zajmą się wydajną pracą a nie ściemnianiem - popieram bezcłowy import aż do czasu wyzdychania cwaniactwa 

• Haha 2
  • Confused 2
Opublikowano
10 godzin temu, Agrest napisał(a):

Wysoki chwast przesunął strefę przymrozku w górę o wysokość tego chwastu.

Jedna z metod zapobiegania stratom mrozowym w sadach to cięcie chwastów przed zapowiadanym przymrozkiem.

W wypadku drzew zależy by osiadł on jak najniżej więc goli się chwasty po ziemi. Gdyby były chwasty po 50cm to strefa największego mrozu zaczyna się na pierwszym piętrze korony drzewa i straty są większe.

W tej kuku odwrotnie, mróz został wyniesiony ponad liście kukurydzy 

Serio to działa jak przy jego kukurydzy pasy bez chwasta pewnie po 10cm z jednej strony i mróz nie dojdzie? 

Opublikowano
Teraz, 12Pafnucy napisał(a):

Bezcłowego..

już zem se zesroł ze strachu - nie może być tak że bambry zero organizacji zero wydajności i 100% cwaniactwa Bóg to widzi i nie pozwoli 

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, 12Pafnucy napisał(a):

Ćsii, sami swoi...🤭

Idź robić gnój i szukać atencji w "pogodzie " 

To temat o uprawie kukurydzy 

Tu nic mądrego nie wniesiesz 🤭

Edytowane przez pawel885
  • Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
35 minut temu, v11 napisał(a):

bo to się musi zmienić a nie żeby jak tu jest 99% ma 4 ary i cwaniakuje -trochę konkurencji przetrzebi towarzystwo i zamiast dopierdalać innym zajmą się wydajną pracą a nie ściemnianiem - popieram bezcłowy import aż do czasu wyzdychania cwaniactwa 

Pierwszy będziesz ofiarą swojego cwaniactwa.

Opublikowano

A załozymy się - na jedną osobę minimum to 50 ha  a nie k**wa 20 ha i wielki pysk 

13 minut temu, Łukaszek napisał(a):

Pierwszy będziesz ofiarą swojego cwaniactwa.

• Haha 4
Opublikowano

Rolnictwo w europie to banda leni i roszczeniowych darmozjadów - to musi się zmienic 

2 minuty temu, 12Pafnucy napisał(a):

Więcej , to większy hałas...przy upadku...🙆

małego nawet nie zauważą robaki w gnoju 

• Haha 4
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, v11 napisał(a):

A załozymy się - na jedną osobę minimum to 50 ha  a nie k**wa 20 ha i wielki pysk 

Wiesz, więcej znaczy 5ha tunelu foliowego niż 50ha kukurydzy ... Także hektary to nie wszystko ... Niektórzy niby mają ha ale wszystko zarośnięte ...

Opublikowano
Teraz, v11 napisał(a):

Rolnictwo w europie to banda leni i roszczeniowych darmozjadów - to musi się zmienic 

A wiesz...

Masz sporo racji...

Jednak ważne by mieć swoją żywność...

Opublikowano

ty wiesz co to 5 ha tunelu - pierdolnij się w ten sagan 

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Wiesz, więcej znaczy 5ha tunelu foliowego niż 50ha kukurydzy ... Także hektary to nie wszystko ...

• Confused 1
Opublikowano
Teraz, v11 napisał(a):

ty wiesz co to 5 ha tunelu - pierdolnij się w ten sagan 

Akurat tunelu nie mam, ale to jest o wiele więcej niż 50ha takiej zarośniętej zielskiem kukurydzy ...

• Like 1