Nowe dopłaty bezpośrednie
-
Podobna zawartość
-
Przez Matey
Zakładam wątek dotyczący dopłat bezpośrednich na rok 2018. Temat na 2017 zostanie jeszcze otwarty, natomiast tutaj piszmy o nadchodzącej edycji dopłat. Co sądzicie o składaniu e-wniosków? Przejdzie czy ARiMR się z tego wycofa?
-
Przez rafmax
Witam,
Mam takie pytanie: Czy na łąkach z których nie chce zbierać siana mogę wykonać zabieg koszenia trawy kosiarką bijakową i masę zieloną pozostawić rozdrobnioną? Czy w takiej sytuacji przysługują dopłaty bezpośrednie? Co w razie kontroli? Ktoś wie na 100% jak to jest?
-
Przez Gość
Zakładam wątek dotyczący dopłat bezpośrednich na rok 2019.
Temat na 2018 jest jeszcze otwarty, natomiast tutaj możemy już pisać o nadchodzącej edycji dopłat.
Czy ARiMR udoskonaliła składaniu e-wniosków przez aplikacje?
Edit
Kwota obowiązuje z roku 2018. Biura już mają kwoty jakie umożliwiają logowanie.
Dla tych osób którzy w 2018 roku składali oświadczenie. To konta są już utworzone, trzeba wejść w Ewniosek kliknąć nie pamiętam hasła i stoworzyc własne hasło. Pracownicy BP w 2018 roku rysowali za te osoby w aplikacji ewniosek i tworzyli konta i je blokowali.
Trzeba kliknac nie pamiętam hasła.
Jakie nowe przepisy będą obowiązywać?
Czy 2019 w rolnictwie będzie rokiem normalnym?
-
Przez Roki212
Wypadało by zacząć już nowy temat o dopłatach na 2019 rok, aby nie zaśmiecać starego tematu.
Wszyscy dostają papierowe wnioski na 2019 rok? bo dziś otrzymałem jak to było wcześniej spersonalizowany oczywiście z błędami głównie na mapkach z dziwnymi oznaczeniami granic, pół pola oznaczone reszta już nie a powierzchnia wpisana jako całość itd... Kwalifikuję się do oświadczenia, ale jeśli ma tak to wyglądać to lepiej poczekać do 15 marca i zrobić na nowo obrysy granic wg stanu jak było i jak jest i puścić to w normalnym wniosku. Bo kompetencja osoby przygotowującej wniosek to już...
Jak by temat się już powtórzył to proszę moderatora o dołączenie do już istniejącego...
-

Rekomendowane odpowiedzi
Błąd M92 Deutz Fahr
Nowe lampy reflektory LED do Zetora 7211