Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ceny lubuskie - lokalny skup 16,07.2015 :

ceny netto:

pszenica kon.  680 zł

pszenica pasz. - 610  zł

żyto kon.  490

żyto pasz.  480

rzepak 1520

jęczmien  550

Opublikowano

Koledzy czy może ktos z was lub waszych sasiadów młócił juz rzepak jak tak to jaki region ile z hektara sypia i na jakich glebach pytam z ciekawosci bo sa różne spekulacje na temat plonow dzieki za info jezeli jest taka mozliwosc

Opublikowano

Koledzy czy może ktos z was lub waszych sasiadów młócił juz rzepak jak tak to jaki region ile z hektara sypia i na jakich glebach pytam z ciekawosci bo sa różne spekulacje na temat plonow dzieki za info jezeli jest taka mozliwosc

gleba średnia u znajomego okolice brzegu oławy  pierwsze schodzą wydajność nie poraża odm mieszańcowa sy cassidy około 3 ton

Opublikowano (edytowane)

to jak to jest, plony niby polowe nizsze , susza jak diabli , a ceny na podobnym poziomie jak w poprzednim rekordowym pod wzgledem plonow roku

no właśnie m.in dlatego, że poprzedni rok był rekordowy i są jeszcze duże zapasy tego ziarna więc, pozatym plony będą niższe ale nie tragiczne przynajmniej w wymiarze globalnym, a taką Polską to sie nikt nie przejmuje. Poza tym już dawno mówiłem, że w tym roku skupujący będą bardzo ostrożnie podchodzić do cen w żniwa mając w pamięci ubiegły rok kiedy w zniwa było drożej i szybko zostały skorygowane w dół i nie jeden sie przejechał. Ze sprzedażą trzeba w tym roku czekać

Edytowane przez grego
Opublikowano (edytowane)

850 paszowa?? Dziwne

w moim pobliskim skupie gdzie skupuje tylko kukurydze i pszenice paszowa to nie znają jeszcze ceny, dopiero w zniwa ruszy skup i cena a jaka to niewiadomo.

Edytowane przez andrzej1988
Opublikowano

Że kolega może po 850 to nie znaczy że ktoś po tyle kupi. Ja już nie mogę pszenicy po 850 sprzedawać bo jej nie mam, ale gdybym miał to mógł bym oddać po 850 gdyby ktoś dał... Zwłaszcza że emotionka taka stoi to się można domyśleć o co koledze chodziło.

Opublikowano

a to konsumpcyjny na co biora ? bo pierwsze slysze u nas w okolicy to tylko jeczmien paszowy biora a i czy jary jeczmien ktory dostal jednorazowo ponad 250 kg saletry takei parametry bedzie trzymal ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v