Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

pszenica znowu w gore. Na matifie 195 euro. Ciekawe jak to sie przełozy na skupach. Zawsze jest tak jak sa spadki na giełdach to i cena na łeb i szyje spada a jak sa wzwyzki na giełdzie to ceny na skupach slamazarnie ida w gore

Opublikowano

Wroce jeszcze do transportu, sa przewoznicy co pojada za 3 i4,5 ale to zalezy od odleglosci, ja zazwyczaj ustalam cene fraktu czyli kursu i z moich moich obserwacji wynika ze im gorszy sprzet tym taniej

Opublikowano

A bo idą ślamazarnie ceny przez to że kurs euro jest na śmiesznym poziomie  4.12zł.  Jeszcze na początku stycznia euro stalo po  4.3zł. Przy kursie styczniowym myślę że każdy mógłby mieć to  670-700zł za tonę paszówki....

Opublikowano

Ceny u Woźniaka można sprawdzić online, na dzień dzisiejszy pszenica 580 netto

Opublikowano

ja też jestem z lubelskiego i ceny pszenicy ostatnimi czasy poleciały w dół. tak jak koledzy pisali jak na matifie w dół to od skupujących śię słyszało, 'a bo na matifie leci w dół to dlatego spadki', a teraz dobry tydzień podwyżki na giełdzie a na skupach zero ruchu, myślę, że trend wzrostowy jeszcze się utrzyma.. na skupach w przyszłym tygodniu powinny być już podwyżki..

Opublikowano

w chemirolu zaproponowali  za pszenżyto 540 netto ,ciekawe jak się wywiązują z terminem?

Opublikowano

w chemirolu zaproponowali  za pszenżyto 540 netto ,ciekawe jak się wywiązują z terminem?

Do którego oddziału dzwoniłeś?

Opublikowano

Do którego oddziału dzwoniłeś?

ups w chemirolu nie mieli zbytu w mojej okolicy i nie podali ceny  a w dekatrade w ,,obsłudze rolnictwa,,

Opublikowano

Dość dawno nie patrzyłem na giełdowe ceny, ale widzę że ostatnio solidne zwyżki, prawie najwyższe ceny od żniw. Stało się coś, że tak ostro idzie do góry? Szkoda tylko, że w skupach nic sie nie dzieje, ale trzeba zaczekać. Jak trend się utrzyma to w skupach coś powinno drgnąć.

Opublikowano (edytowane)

Jakie ceny macie na rzepak z nowych zbiorów u mnie najwięcej 1400 netto

Pszenzyto u mnie 430 netto

u nas bardzo podobnie dzisiaj rozmawiałem na firmie skupującej  to niestety nie wygląda żeby było wyżej jak narazie w kontrakcie sierpniowym rzepak spadł ledwo do 355 euro a pszenica z prawie 200 do 190

Edytowane przez thug
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v