Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam wszystkich. 

Pisałem wam że kontrakty będą sprzedawane i jest giełdowy up na zbożach czemu ??

Spekulacje- kontrakty kupowane po 600 a opychane po 835 i co? zarobek 40% przez trzy miechy. Potrzebny był pretekst do spekulacji i jest i bardzo dobrze , Rosji grozi głód i aby zmienić mentalnośc i tamtą gospodarkę potrzebny jest drugi Balcerowicz ale to będzie bolało a pacjent nie lubi zabiegu jak boli (bez znieczulenia si.e nie da ).

Rekordowe zbiory hm... no były ale ten skok cenowy to czysta spekulacja na wykresie (głowa z ramionami) to typowy rajd św. Mikołaja paszówkę proponuję jak ktoś ma opychać konsumpcyjnej mało cena wzrośnie.

Rosji i tak grozi głód cena za T pszenicy wyeksportowanej to 1200pln 

stąd zwyżki.

Podsumowanie jest to zbyt szybki wzrost bardzo niebezpieczny nadal jesteśmy w trendzie spadkowym ale.......  uwaga zmiana trendu powinna nastapić 900m pln moim zdaniem jest to możliwe za pszenicę konsumpcyjną w maju 2015. 

Jak ktoś pisze że sprzedał po 500 zł cóż Sawicki miał rację.

Opublikowano

A ja dziś przyczepę pszenicy paszowej 6 ton sprzedałem, bo miałem taką ilość w dziurawym budynku po 600 złotych plus vat. Zostało 30 ton białko 12,6% i czekam do wiosny może po 700 plus vat się sprzeda. Polska centralna.

Opublikowano

własnie klepie kontrakt na rzepak 1410 z podwórka odbór styczen lubelksie. chce jescze zrobic to samo z pszenica. Według mnie ta górka w styczniu zniknie troche Rosja namieszała ale to chwilowa zagrywka graczy. W ubiegłym roku tez koniec grudnia były lepsze ceny niz w marcu

Opublikowano

W tym roku za QQ nie wypłacają w odpowiednim terminie. Nam za QQ jeszcze nie zapłacili chociaż jest już 1 miesiąc po terminie, inni też mówili że jeszcze też nie dostali.

Fakt w poprzednich latach nie było problemów z wypłatami.

Opublikowano

FHU Jarosław Adamczak-Jarząb z Więcborka

Witam chciał bym się koledzy dowiedzieć czy miał ktoś z was do czynienia z tym panem?? 

Wydzwania co parę dni za zborze oferuje dość duże pieniądze więcej niż inni na rynku i nie wiem czy warto ryzykować?

Opublikowano

AGRO-CORN z Gdanska nie płąci ? Bo własnie u nich podpisałem umowe na rzepak.

z tego rocznych zbiorów ten rzepak czy na nowe?

ja wczoraj miałem propozycje po 1400zł netto na żniwa 2015

Opublikowano

Sprzedaje ze zbiorów 2014 w tym roku jescze nic nie sprzedałem ze zbóż i rzepaku. 1400 na 2015 to mysle ze dosc rozsadna propozycja jak na dana chwile choc wiadomo że lepsze by było 1500 :)

Jesli firmyskupujace opózniaja płatnosc oznacza to ze przetwórcy pewnie maja problemy i kółko sie zamyka :( Mam nadzieje że za rzepak zapłaca w obiecane 30 dni :)

Opublikowano

z tego rocznych zbiorów ten rzepak czy na nowe?

ja wczoraj miałem propozycje po 1400zł netto na żniwa 2015

1400 to torche malo jakby dawali 1500 netto to smialo podpisywac mozna a jaka firma tak ci oferowala i jaka ilosc trzeba miec minimum i jak mozna taka umowe podpisywac na zniwa cene ustalona z kim to trzeba ustalac jak ma sie np ilosci rzepaku ok 20 30 ton z nowych zbiorow sie spodziewa

Opublikowano

1400 to torche malo jakby dawali 1500 netto to smialo podpisywac mozna a jaka firma tak ci oferowala i jaka ilosc trzeba miec minimum i jak mozna taka umowe podpisywac na zniwa cene ustalona z kim to trzeba ustalac jak ma sie np ilosci rzepaku ok 20 30 ton z nowych zbiorow sie spodziewa

Chemirol taką propozycje podesłał, cena bez negocjacji co do ilości myślę, że wyjściowa, ale tematu nie podejmowałem, gdyby było 1500 netto można by pomyśleć, ale trzeba poczekać zima lub nie przed nami zawsze styczeń największe mrozy były czas pokaże

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v