Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Damłyn już 740, ale u nich to różnie jeden trasport ok nastepny potrącenia lepiej do komlex -młynu Wągrowiec tam idzie negocjować cenyi ważny tylko gluten i opadanie 

Opublikowano

Co do białka to nie zapytałem więc Ci nie odpowiem. 

Też się zastanawiam czy trzymać czy sprzedawać, bo nie wiadomo jak później będzie z ceną nawozów a trzeba powoli kupować na wiosnę. 

a podstawowe pytanie, sprzedawałeś do nich bądź znasz kogoś co sprzedawał? Chodzi mi tutaj o płatność, jak się wyrabiają.. 

z nawozami ciężko ocenić, w ciągu miesiąca jakieś podwyżki były i znając życie pewnie adekwatnie będą, bo przecież saletra musi kosztować co najmniej 1400zł brutto ;)

Opublikowano (edytowane)

Sprzedane po 800 netto -  do GoodMills Polska

Właśnie dzwoniłem do nich skupują po 650 netto.Młyn Stradunia.

Max w firmie placa 720 netto.

Edytowane przez tomek73
Opublikowano (edytowane)

GoodMills Grodzisk Wlkp, dzisiaj jade z 2 transportem, jak wystawie fakture to podesle Ci skan skoro nie wierzysz ;)

Edytowane przez milanreal1
cytowanie poprzedniego posta
Opublikowano

a podstawowe pytanie, sprzedawałeś do nich bądź znasz kogoś co sprzedawał? Chodzi mi tutaj o płatność, jak się wyrabiają.. 

z nawozami ciężko ocenić, w ciągu miesiąca jakieś podwyżki były i znając życie pewnie adekwatnie będą, bo przecież saletra musi kosztować co najmniej 1400zł brutto ;)

Handlujemy z nimi odkąd pamiętam. Przelew bodajże na 14 dni. Mniej więcej po 7 - 10 dni masz już na koncie. Lepiej brać na wymianę cenę masz wyższą :D

Opublikowano

Handluje z nimi od roku i niebyło żadnego problemu z płatnościami ,w żniwa 2014r ponad sto ton rzepaku sprzedałem do nich, a i pszenice dwa auta w grudniu i wczoraj dwa pojechało, pieniążki do 14tu dni na kącie :)

Opublikowano

GoodMills Grodzisk Wlkp, dzisiaj jade z 2 transportem, jak wystawie fakture to podesle Ci skan skoro nie wierzysz

przy jakich parametrach pszenicy??? sam sie zastanawiam czy im nie sprzedać ^^ 

Opublikowano

pszenżyto sprzedane po 600 zł netto z odbiorem z podwórka do poldanoru. pszenice sprzedałem do lokalnego młynu do stoisławia po 800 netto z odbiorem z podwórka. ceny dziś ugadane czekam na kontrakty do podpisania.

Dzwoniłem dziś do tego polandoru to mi powiedzieli ze 500 netto i loco magazyn za pszenżyto :/ Mam tylko jeden transport i 70km do ich magazynu. Widocznie przy wiekszych ilościach lepsza cena :(

Opublikowano (edytowane)

ja rozmawiałem z dyrektorem od skupu Panem Laskowskim on się zajmuje większymi ilościami. jak dzwoniłeś do nich do firmy to pewnie i taką cenę Ci podali jak chcesz to mogę Ci na maila numer do niego wysłać może coś Ci dorzuci :)

dziś podpisałem oba kontrakty pszenica po 810 ( dorzucili jeszcze 10 zł ) :)a pszenżyto to w sumie kontraktem nie można nazwać tylko dostałem takie zamówienie na maila ilość razy cena po 600 netto. a oferta na dziś na żyto z odbiorem w lutym 550 za konsumpcje:)

Edytowane przez kris14
Pkt. 1.1 +1p. ostrzeżeń
Opublikowano

widzę że Pan moderator potrafi docenić rzetelną informacje i w podziękowaniu obdarować człowieka śmiesznym ostrzeżeniem. gratuluje poczucia humoru. zastanawiam się tylko czemu to ostrzeżenie ma służyć. pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów w nagradzaniu forumowiczów za przekazywanie informacji. :) miłego wieczoru

Opublikowano

Gdzie płacą za pszenżyto 600 zł netto??? mam około 100 ton a do tej pory proponowali mi 500 netto ....

I może ktoś dobrze płaci za pszenice paszową? Niestety w tym roku plon zabrał jakość.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Miki7211
      Po wstępnych oględzinach działu zboża stwierdziłem ze jest masa podobnych tematów. Dla tego zakładam ten temat i go przyklejam po to zeby wszystkie wasze problemy dotyczace zbóż ozimych opisywac własnie tu
    • Przez DamianGabana
      Witam ,
      Panowie powiedzcie jak z kontraktacją kukurydzy mokrej na nowy zbiór????????????????

U mnie w Lubelskim 420 - 450 netto 

• Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Siwecki97
      Witam, 
      Praktykował ktoś dużą ilość azotu w roztworze na nawożenie dolistne pszenicy po przekwitnieniu? Jeśli tak to jaka ona była i czy nie popaliło to flagowki oraz kłosa. Z góry dziękuję za odpowiedzi ☺️
  • Dodaj nową pozycję...
v